TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Lorus Şarj Arızası

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Lorus Şarj Arızası

Mesaj yigit » 31 Ara 2011, 00:15

merhaba arkadaşlar. elimde resimde gördüğünüz lorus marka saat var. 6 7 yıl önce servise gönderildi ancak arızası giderilemediği için bu zamana kadar çekmecede yatmaktaydı, şu anda tekrar kullanmak istiyorum fakat aynı sıkıntı devam ediyor.

saati ışık kaynağına yaklaştırınca çalışmaya başlıyor, ışık kaynağından uzaklaştırınca bir kaç dakika sonra duruyor. sanıyorum enerji depolama sisteminde sıkıntı var. ben ankarada oturuyorum. sorduğum saatçiler istanbulda seiko servisine göndermem gerektiğini söylediler bununda en az 100 ytl tutacağını söylediler.

sizce ne yapmalıyım? tamir olur mu göndersem? tamir olacağını bilsem gönderirim ama geçen seferki gibi arıza devam ederse 100 ytl boşa gitmiş olacak bunun yerine yeni saat bakıyorum fakat bu saatin modeli çok hoşuma gidiyor ve buna benzer birşey bulamadım.

başka forumlarda yardım bulamadım umarım burda bu konuyla ilgili bilgisi olan bir arkadaş vardır. şimdiden teşekkür ederim.

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Resim

Uploaded with ImageShack.us
Kullanıcı avatarı
yigit

lorus ışık enerjisi arızası

Mesaj SeRxx » 31 Ara 2011, 00:20

Sadece pilinde sıkıntı varsa 100 lira tutacağını sanmıyorum .. En iyisi servisine götürüp kesin bilgi doğrultusunda bir karar vermek. (Aydın Saat bakıyor heralde)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Lorus Şarj Arızası

Mesaj yigit » 31 Ara 2011, 00:31

evet aydın saat bakıyor daha öncede onlara göndermiştim fakat arızayı gidermeden gönderdiler bana.
Kullanıcı avatarı
yigit

Mesaj SeRxx » 31 Ara 2011, 00:41

Eğer 100 lira gibi bir masrafı varsa biraz bekleyip bütçe oluşturarak yeni bir saat almanızı tavsiye ederim. Citizen EcoDrive -- Casio Solar serileri güneş enerjisiyle çalışıyor ve çok güzel modeller var bir göz at istersen ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj yigit » 31 Ara 2011, 01:33

serxx yazdı:Eğer 100 lira gibi bir masrafı varsa biraz bekleyip bütçe oluşturarak yeni bir saat almanızı tavsiye ederim. Citizen EcoDrive -- Casio Solar serileri güneş enerjisiyle çalışıyor ve çok güzel modeller var bir göz at istersen ;)

açıkçası bütçe oluşturacak durumum yok bu aralar:) bu saatin modelini çok beğeniyorum atmak istemiyorum. saatlerden fazla anlamam ama başlık kapasitör olarak değiştirilmiş kapasitör değişirse arıza giderilebilir belki. bakalım kararsızım bende gelecek cevaplar doğrultusunda ya vazgeçeceğim yada servise göndereceğim. bana 100 ytl fiyat veren bir saatçiydi belkide kendisinden alışveriş yapmam için öyle demiş olabilir.
Kullanıcı avatarı
yigit

Mesaj SeRxx » 31 Ara 2011, 01:43

Yani bir kapasitör'ün fiyatının o kadar olmaması gerek...
O zaman şöyle yapın Bengisaat kullanıcı adlı Cengiz Abi var kendisiyle iletişime geçin tamir işlerinde sağolsun ben dahil birçok arkadaşa yardımcı oldu..

http://forum.saatforumu.com/memberlist.php?mode=viewprofile&u=3158#axzz1i3q042qC
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj yigit » 31 Ara 2011, 01:57

az önce forumda başka bir konuyu okurken şöyle bir şeyle karşılaştım; saniye çift ilerlemeye başlamışsa kapasitörün bittiğini gösteriyormuş benimki çift ilerlemeye başlıyor. kapasitör arızası olduğunu düşünmeye başladım iyice.

yardımınız için çok teşekkür ederim cengiz beyle en kısa zamanda iletişime geçeceğim.
Kullanıcı avatarı
yigit

Mesaj SeRxx » 31 Ara 2011, 02:09

Rica ederim umarım sorununuz en kısa sürede hallolur ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners