TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Bakımı ve Temizliği

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Saat Bakımı ve Temizliği

Mesaj brkbrk » 15 Kas 2011, 02:48

Merhaba,

Çelik kasasında kordonunda ve camında çizikler bulunan seiko premier saatime temizlik ve bakım yaptırmak istiyorum.
Önerebileceğiniz avrupa yakasında bi servis veya usta var mıdır??

:D
Kullanıcı avatarı
brkbrk

Re: Saat Bakımı ve Temizliği

Mesaj SeRxx » 15 Kas 2011, 10:05

Seiko yetkili bayisi bu işlemi Aydın Saat 25 TL ' yapıyor diye biliyorum :roll:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Faruk » 19 Kas 2011, 23:58

Ben 40 yıldan bu yana saatçilik yapıyorum kardeş Avrupa yakasındayım ben yapabilirim...
Kullanıcı avatarı
Faruk

Mesaj bengisaat » 23 Kas 2011, 23:04

Sanırım bir yalnış anlama olmuş saatin makinasının revizyonu bakımı dahil ise buna conta değişimi ,yıkama yağlama gibi işlemler girecektir ki 25 TL rakamında yanılıyorsunuz .

Kastedilen sadece kasanın temizlenmesi camın polisajı ise yine sanmam , yani aydın saate girdikten sonra 25 TL ye oradan çıkılacağı fikri bile yabancı geliyor bana :)
Bence siz yine oraya götürün ancak yine de bırakmadan önce fiyat almanızda yarar var :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj dropby23 » 28 Kas 2011, 15:53

Seikoyu başka bir şey için aradığımda bakım ücretini sordum 200 tl dediler.
Kullanıcı avatarı
dropby23

Mesaj Ozgur » 28 Kas 2011, 17:46

Uzun zamandir benimde kafama takilan bir konuydu,

ozellikle metal kayisli saatlerde kayisin baklalari arasinda biriken siyahliklar herzaman beni rahatsiz etmistir. Yaklasik bir sene once saate merakli bir arkadasimin ultrasonic temizliyici kullanarak saatlerini temizledigini gordum. Ustelik kendisi bu aleti cuzzi bir fiyata aldigini da belirttikten sonra ben de aramaya basladim fakat kendisinin satinaldigi yer dahil olmak uzere bulamadim ama aklimda da bu aletin temizligi ultrasonic yontemle yapmasindan dolayi acaba otomatik saatlerin mekanizmasina zarar verirmi sorusu hic cikmadi, (tabi kayisi saatten ayirip temizleme sansi da var ama kayisi cikarmadan tumuyle bu cihaza koydugumuzu varsayarsak) bu konuda siz ustalarin gorusu nedir acaba?

Su ultrasonic temizleyici de boyle birseydi

Resim
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj drk » 28 Kas 2011, 20:21

Su+sabun+eski diş fırçası temizlik için bana yeter :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj bengisaat » 28 Kas 2011, 21:32

Ozgur yazdı:Uzun zamandir benimde kafama takilan bir konuydu,

ozellikle metal kayisli saatlerde kayisin baklalari arasinda biriken siyahliklar herzaman beni rahatsiz etmistir. Yaklasik bir sene once saate merakli bir arkadasimin ultrasonic temizliyici kullanarak saatlerini temizledigini gordum. Ustelik kendisi bu aleti cuzzi bir fiyata aldigini da belirttikten sonra ben de aramaya basladim fakat kendisinin satinaldigi yer dahil olmak uzere bulamadim ama aklimda da bu aletin temizligi ultrasonic yontemle yapmasindan dolayi acaba otomatik saatlerin mekanizmasina zarar verirmi sorusu hic cikmadi, (tabi kayisi saatten ayirip temizleme sansi da var ama kayisi cikarmadan tumuyle bu cihaza koydugumuzu varsayarsak) bu konuda siz ustalarin gorusu nedir acaba?

Su ultrasonic temizleyici de boyle birseydi

Resim

Cihazın parasından daha fazlasını saat tamir gideri olarak masraf hanenize yazarsınız ...
Bu cihazlar saatçiliği meslek olarak benimsemiş meslekdaşlarımızda vardır ancak saatin makinasını söküp sadece kasa ve kordonunu temizleyebilirsiniz titreşimin gücünden dolayı saati komple attığınızda kadran boyaları anında dökülür rakamlar düşer balansı pandülü zarar görür ,pilli saatlerde Bordundaki parçalar lehimlerinden kurtulup dökülür.

Şöyle bir örnekle açıklayayım ,denemek için eski bir telefon hurdasının bordunu bu makinaya atmıştım 5 dakikalık yıkama süresinin sonunda üzerindeki elektronik parçaların neredeyse yarısı titreşim nedeniyle lehimlerinden kurtulup dökülmüştü.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 40 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners