TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tevfik Aydın, Tissot ve LPI Servisi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Tevfik Aydın, Tissot ve LPI Servisi

Mesaj pera34 » 19 Eyl 2011, 23:23

merhaba,
12 eylül 2011'de sirkecideki tevfik aydında tissot visodate (beyaz kadran) aldım. problem yaşamamak için özellikle tevfik aydından aldım lakin maalesef bana problemli bir saat sattıklarını birkaç gün sonra farkettim. dükkanda saati çok da fazla incelemedim, onlara güvendim, defolu bir saati satacakları aklıma hiç gelmedi. bir gün sonra saatin camında küçük de olsa, nokta şeklinde bir leke farkettim. bir de kadranda çok minik siyah lekeler var tabi. evvela kendime çok kızdım: nasıl bu kadar dikkatsiz olabilirdim, salağın tekiydim, iyice incelemeden saati almam affedilebilir bir şey değil. ama en az benim kadar tevfik aydın da suçlu: böyle bir saati neden satar ki? onlara çok kızgınım. üç kuruş için neden kurumsal kimliklerine zarar veriyorlar? bin bir hevesle aldığım 6 günlük saatim şimdi teşvikiyedeki LPI servisinde. Bu servis nasıl bilmiyorum, saatle hakkıyla ilgilenirler mi yoksa üstünkörü bakarlar mı bilmiyorum. Ayrıca saatin daha 6 günlükken servise gitmesi hevesimi kaçırdı. dedim ya hatanın büyüğü bende!
Kullanıcı avatarı
pera34

Re: Tevfik Aydın, Tissot ve LPI Servisi

Mesaj drk » 19 Eyl 2011, 23:38

Merhabalar

Talihsizlik olmuş, bir sorum olacaktı; saati tevfik aydına iade etmeyi denediniz mi? Merak etmeyin, yetkili servisteki ustalara güvenebilirsiniz, umarım en kısa sürede sorunsuz hallolur probleminiz.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj pera34 » 19 Eyl 2011, 23:46

tevfik aydın beni servise yönlendirdi.
Kullanıcı avatarı
pera34

Mesaj drk » 19 Eyl 2011, 23:58

Umarım size yapılan işlemlerle ilgili bir fatura çıkartmazlar. Gelişmeleri buradan aktarırsanız memnun oluruz.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 20 Eyl 2011, 08:28

Drk yazdı:Umarım size yapılan işlemlerle ilgili bir fatura çıkartmazlar. Gelişmeleri buradan aktarırsanız memnun oluruz.

Arkadaş garanti kartıyla birlikte saati yollamışsa bir fatura çıkarmayacaklardır.

pera34 LPI servisine güvenebilirsiniz, son derece profesyonel çalıştıklarını düşünüyorum. Benim de Visodate saatim nem almıştı içine, LPI ye göndermiştim daha önce. Arayıp sorarsanız saate yapılan işlemlerle ilgili ayrıntılı bilgi veriyorlar, bana geri gönderdikleri saat kutumun içinde yapılan su basınç testlerinin ayrıntılı raporları da yer alıyordu. İçiniz rahat olsun.
Saati alır almaz sorun çıkması hoş olmamış tabi ama çok iyi bir saat seçmişsiniz, tercihiniz için kutlarım sizi. İyi günlerde kullanın.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj pera34 » 20 Eyl 2011, 13:34

para talep etmediler, ilk başta garanti kapsamı dışında dediler, daha sonra usta saate bakınca garanti kapsamı içinde, dediler. benim derdim tevfik aydın gibi bir yerin neden böyle bir saati sattığıdır! saati aldığımda dükkan loştu, ben de yeni bir saat almanın heyecanı içindeydim. o yüzden dikkatsiz davrandım. neyse olan oldu, başınızı ağrıtmak istemem. acaba kadran mı değişir, yoksa cam mı? acaba hazır tamir edilirken usta yağına da bakar mı? saatim eski kasaydı çünkü, sonu 00 ile bitenlerden, yani luglu olanlardan.

saatleri o kadar çok seviyorum ki, onlara bakmak beni çok mutlu ediyor. bazen vitrinlere dakikalarca bakıyorum, mağaza çalışanları rahatsız bile oluyor. saati kulağıma dayayıp seslerini bir şarkıyı dinler gibi dinliyorum. ahh, ah, ya param çok olaydı, ya da saatleri bu kadar sevmeseydim! buralarda bir yerlerde benim gibi insanların olduğunu düşünmek bile güzel. hoşça kalın...
Kullanıcı avatarı
pera34

Mesaj asymptote » 20 Eyl 2011, 13:58

Saat bir kere açıldı mı yağına suyuna bakarlar merak etmeyin :D kapak contaları da mutlaka değişir, sızdırmazlık testi yapılır size öyle teslim edilir. Ben de uzman gibi konuştum :) ama ciddi servislerde bu şekilde olduğunu biliyorum.
Saatleri bu kadar seviyorsanız onları bileğinize takmanız yetmez, bence hafiften hobi amaçlı saatleri kurcalamaya başlayabilirsiniz. Asgari saatçi aletlerini edindikten sonra eski ve ucuz bir cep saatini söküp takarak başlayabilirsiniz. Tabi zaman ve para isteyen bir hobi..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj razz » 20 Eyl 2011, 14:00

@pera34; LPI'ın Nişantaşı'ndaki teknik servisi firmanın servis anlamında genel merkezidir ve firma tarafından temsil edilen tüm marka saatler burada bakım görür.. Çalışma şekli konusunda mütereddit olmanıza gerek yok, eminim sizi memnun edecek sonuçlarla saatinizi size teslim ederler.. Hiçbir bakım/onarım ihtiyacı olmayan saat bile açılıp kapandığında uygulanması gerek prosedür bellidir.. LPI da bu konuya gereken hassasiyeti gösterecektir.. Saatinizi teslim almaya gittiğinizde yapılan bakım/onarım işlemleri için detaylı bilgi talep edebilirsiniz..

Camın değişmesine gerek olacağını zannetmiyorum zira mevzu sadece leke ise zaten camda leke kalma ihtimali yoktur.. Kadranda leke var ise yine kadran değişmesi en son izlenecek yoldur çünki sizin saatinizin yaşı itibarıyla kadranda çıkması mümkün olmayan leke oluşma ihtimali çok zayıftır.. Kuvvetle muhtemel hem cam hem de kadran temizlenerek sorun hallolur.. Dikkat etmeniz gereken nokta eğer kadran temizliği sırasında kollar ( akrep, yelkovan, saniye ) söküldüyse bu parçalarda herhangi bir deformasyon oluşmamış olmasıdır..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners