TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Velatura Yachting Timer SPC049P Sorun Yaşıyorum

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Seiko Velatura Yachting Timer SPC049P Sorun Yaşıyorum

Mesaj mercan » 05 Haz 2011, 01:10

Herkeze merhaba.
Arkadaşlar forumdaki ilk mesajım. Son zamanlarda yeni bir saat almak için forumu çok ziyaret ediyorum. Öncelikle saat konusunda bu denli zengin ve seviyeli bilgi paylaşımı için TSF kurucularına teşekkür ederim.

Benim üstatlarıma sorum şu yönde, bundan iki ay önce kaliteli uzun yıllar kullanabileceğim bir saat edinmek adına şıklığını çok beğenerek
yetkili bir bayiden SEIKO VELATURA SPC 049P markalı bir saat aldım. Özenle kullanıyorum (iki ayda 15 gün ancak kullanıldı) geçen sabah farkettim ki saat durmuş, anlam veremeyip tekrar ayarladım ertesigün tekrar aynı, ayarladıktan sonra birkaç saat içinde tekrar durmaya başladı. Yetkili servisi arayıp şikayetimi dile getirdim, şayet saatin kronometresi çalışıyorsa pilinde bir sorun olmadığını saatin arızalı olduğunu söylediler. (kıronometre çalışıyor) Saati önümüzdeki hafta servise göndereceğim.
Netice de bu saati insanlar yapıyor tabiki arıza yapabilir. Fakat Seıko marka kendi bütçeme göre iyi para vererek aldığım iki aylık bir saatin bu denli basit bi şekilde bozulması ve içinin açılacak olması beni huzursuz ediyor, saatten soğutuyor.

Size sormak istediğim, saatin içi açılacağı için endişelenmelimiyim?
Servis karar verecek ama saatte bana göre kullanıcı hatası olması sıfır ihtimal. Bu durumda saatin sıfırı ile değiştirilmesini istemek gibi bir hakkım varmıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar..
Kullanıcı avatarı
mercan

Re: Seiko Velatura Yachting Timer SPC049P Sorun Yaşıyorum

Mesaj bengisaat » 05 Haz 2011, 13:00

Selamlar,

Seiko ciddi bir firmadır servisinde tamiri yapılır ,Gerekirse makinasını değiştirirler her türlü test ve analizlerini yaptıktan sonra gönderirler.

Değişim konusuna gelince saatiniz aynı arızadan 3. kez farklı arızalardan 5. kez servise gidiyorsa değişim isteme hakkınız doğar.Bunun dışında değişim isteme hakkınız yok.
Ancak Merak etmeyin saatiniz geldiğinde tam istediğiniz gibi çalışacaktır endişelenmenize gerek yok.
Saatiniz bu gün değilse de nasılsa bir gün açılacaktı :)

Güle güle kullanın
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Clk » 05 Haz 2011, 13:19

Saatin servis tarafindan acilmasinda hatta en ufak parcasina kadar demonte edilip tekrar birlestirilmesin de bile problem yok. Icin rahat olsun.

Saat tamir edilip geri döndükten sonra zaten sifir ayarinda olacak. Bu durumda yeni saat talep etmenin de bir manasi yok zaten. Ancak, bengisaat'in de yazmis oldugu gibi problem birkac kez tekrarlar ise Seiko sormaya gerek bile kalmadan yenisi ile degistirir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mercan » 06 Haz 2011, 20:15

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Bu hafta saati göndereceğim, enazından şimdi içim daha rahat.
Saygılar.
Kullanıcı avatarı
mercan

Mesaj mercan » 09 Haz 2011, 01:40

Bu sabah saati kargoya vermek için kutusuna koydum ve paketledim. Kargoya vermeden önce aydın saati arayıp saati gönderiyorum şeklinde bilgi vermek istedim. Ancak daha önce görüştüğüm kişi yerinde olmadığından telefonu başka bir yetkiliye bağladılar.
Durumu tekrar izah ettim. Telefondaki yetkili arkadaş internet ten alınan seiko saatlerin aydın saat garantisinde olmadığını, saatin sahte olabileceğini, hatta benim bunu bilerek satın almış olabileceğimi söyledi.
Saati kendilerine göndermem durumunda ancak ücret karşılığı tamir edebileceklerini söylüyor.
Aldığınız yere gönderin onlarda kendi servislerinde yada bir tamircide saati yaptırıp geri gönderirler diyor.

Arkadaşlar benim saati aldığım site bu
http://www.hediyesaati.com/index.php/cP ... /2a/page/8
fiyatı şimdi biraz düşmüş ben 1530tl. ye almıştım

Saatin faturası garanti belgesi ve bütün evrakları var.
garanti belgesinde ithalatçı firma, Aydın saat ithalat ve ticaret a.ş. şeklinde yazıyor.
Adres, telefon numaraları, destek hattı her şey var.
Saati aldığım yeri aradım biz hallederiz diyorlar ama artık güvenemiyorum.
bu durumda ne yapacağımı şaşırdım :?: lütfen bi yol gösterin.
Teşekkürler. Saygılar
Kullanıcı avatarı
mercan

Mesaj bengisaat » 09 Haz 2011, 02:11

Garanti belgesinde ithalatçı firma olarak aydın saat görünüyorsa garanti dahilinde yapmak zorundalar.

Pek ihtimal dahilinde olmasada bir sahtecilik durumu varsa tüketici mahkemesine başvurduğunuz takdirde bu işin sorumlusunun dişlerini sökerler ve saatinizin parasını almanız bile onlar için en kolay kurtuluş olur...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj mercan » 09 Haz 2011, 22:03

Sayın bengisaat cevap için teşekkür ederim.
Saati yarın servisine göndereceğim. Tekrar bir zorluk çıkarırlarsa dediğiniz gibi gerekli yerlere başvurup
hakkımı aramayı düşünüyorum.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
mercan

Mesaj sadice83 » 10 Haz 2011, 00:02

verdiğiniz para spc049 için çok yüksek bir bedel aydın saat eğer sahte ise zaten bişi yapmıycaktır mahkemeyede verseniz sizin işiniz hediye saatiyle onlar orjınalin alıp içine sahtesini koymuş olabilirlermi sanmıyorum çünkü spc 049un sahtesine bugüne kadar rastlamadım ama olmıcak iş de değil hani istanbuldaysanız yardımcı olabilirim saatinize bakabilirim
Kullanıcı avatarı
sadice83

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners