Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.
TSF
ercangun » 27 Kas 2010, 13:50
Tüm saat meraklılarına hayırlı günler dilerim.
Bu forumda ilk mesajım olacak. Ablama ait Rado Jubile 160.0282.3 modeli Quartz bir saat var. Saatçinin biri bir zamanlar bunun pilini değiştirmiş. Daha sonra başka bir saatçi tekrar pil değişimi için açtığında ablama mekanizmanın orijinal olmadığını, muhtemelen daha önceki müdahalede Çin malı bir mekanizma ile değiştirildiğini söylemiş. Saatin kendisi orijinal ve ablam ilk sahibi. İki kez pil değişiminden başka saate yapılan işlem yok. Orijinal makineyi bir yerlerden bulma şansımız var mıdır? Astarı yüzünden pahalıya gelebilir mi? Quartz olduğu için bence pek birşey farketmeyecek ancak ablam haklı olarak saatinin orijinalliği bozulduğu için rahatsız.
Cevaplarınız için hepinize şimdiden teşekkür ederim.
-

ercangun
-
bengisaat » 27 Kas 2010, 15:57
Valla çok iddialı bir şey söylemiş yeni saatçi.
İlk yapmanız gereken daha önceki saatçi ile son gittiği saatçiyi yüzleştirmek olmalıdır.
Bence saat replikadır diye düşünüyorum bir radonun makinasını çin malı olanla değiştirecek bir saatçi düşünemiyorum doğrusu.
Rado dünyada rolexden bile daha fazla taklidi yapılan bir saat markasıdır.
facebook.com/saatatolyesi/
-

bengisaat
-
-
bengisaat » 27 Kas 2010, 16:06
Özel mesaj olarak bilgi gönderdim,İstanbuldaysanız görüşelim saati inceleyelim ona göre hareket edelim.
facebook.com/saatatolyesi/
-

bengisaat
-
-
Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir