TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Osmanlıda Kılın Önemi :)))

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Osmanlıda Kılın Önemi :)))

Mesaj Colortıme » 01 Eyl 2010, 21:52

Efendim başlığa bakarak ne alaka demeyin,kıl deyip geçmeyin,saat tamirciliğinin olmassa olmazlarındandır kıl. :D
Kıl'dan tüyden para kazanıyoruz,ama şaşırmayın bu gerçek,bu saatinde püf noktalarından biridir kıl.Orjinalinin üretiminde de kıl kullanılmıştır.
Tamirindede kıl kullanmak zorundasınızdır.Saatininiz çalışmaz kıl olmayınca,osmanlı saatlerde en ideal karanfil çarkı sıkılığını kıl verir,
hem matrak olsun,gülelim hemde arkadaşlarımıza bilgi olsun diye açtım bu başlığı,hazır elimde iken resimliyeyim dedim,bilen vardır bilmeyen
vardır.
Sevgi saygılar.
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Re: OSMANLIDA KIL'IN ÖNEMİ..:)))

Mesaj Clk » 01 Eyl 2010, 21:55

Saat ustasinin Mardinli yada Trakyali olmasi saatin ayarinda bir fark yaratiyor mu? :D Hani kilin kalinligindan sordum :D

P.S. Ne Mardinliler ile ne de Trakyalilar ile bir problemim var. Espri olsun diye yazdim :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Osmanlıda kılın önemi.:))

Mesaj Colortıme » 01 Eyl 2010, 22:18

Tabi efendim yaratmazmı..?
Çok önemli bir konuya parmak bastınız,şimdi mardinli ustamızın kılları mutlaka kalın olacaktır,bu genitik bir durumdur.Trakyalı ustamız
biraz daha avrupalı gen taşıdığından hali ile kıldan tüyden zaiyat vereceğinden onada tavsiyem 2 kıl'ı birleştirip koyması olacaktır.
Mardinli ustamız saati yaparsa kıl kalın olacağından saaatin karanfilli çark torku da sıkı olacaktır,saati geri ayarlarken saatin blansı
sıkı tork nedeniyle yavaşlıyacak,ileri ayarlarkende blans hız kazanacaktır,trakyalı ustamız bu işi yaparken biraz daha zorlanacak
mutlaka, 2 kıl kolay değil..yılda 1000 saat yaptığını düşünürsek mutlaka kel kalır bu ustamız.:)

Sevgili clk efendim,forumda aydınlatıcı bilğilerinizi takip ediyorum,sizde iyiki varsınız efendim.
Saygılarımla.
En son Colortıme tarafından 02 Eyl 2010, 13:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Mesaj Clk » 01 Eyl 2010, 22:25

:lol:

:champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Osmanlıda Kılın Önemi :)))

Mesaj Colortıme » 02 Eyl 2010, 21:14

Şimdi bitmiş halinin resimlerini koymasak olmaz saatin. ;)

Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Mesaj Bond » 03 Eyl 2010, 10:36

Colortime, ilginç bilgiler ve detaylı fotoğraflar için çok teşekkürler. Ben bilmeyen grubuna giriyordum :D Sayenizde hem eğlenceli hemde farklı bir teknik bilgi öğrendim.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 03 Eyl 2010, 11:27

clk yazdı:Saat ustasinin Mardinli yada Trakyali olmasi saatin ayarinda bir fark yaratiyor mu? :D Hani kilin kalinligindan sordum :D

P.S. Ne Mardinliler ile ne de Trakyalilar ile bir problemim var. Espri olsun diye yazdim :D

Benim konu ile ilgili bilgimin ne kadar derin!!!! ldugunu sordugum sorudan da anlayabilirsiniz :lol:
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 03 Eyl 2010, 11:32

Kil lazimsa destek saglarim :lol:
Konuyu dagitmayayim bilgiler icin tesekkurler :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners