TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Chrono göstergenin tam sıfırlanmaması

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Chrono göstergenin tam sıfırlanmaması

Mesaj omeringoo » 14 Kas 2019, 13:44

Quartz mekanizma swatch saatimin kronometresini sıfırlayınca olması gereken indexte değil de +1 indeksinde kalıyor. Problemi ne olabilir ? Pilden kaynaklanabilir mi ?
Kullanıcı avatarı
omeringoo

Re: Chrono göstergenin tam sıfırlanmaması

Mesaj justaguy » 14 Kas 2019, 14:08

İleride konuya göz atıp, sonraki mesajları okumayacak başka arkadaşlar olursa onları yanıltmamak adına, yanlış bildiğim mesajımı düzelttim. Kusura bakmayın :champ:
En son justaguy tarafından 14 Kas 2019, 21:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
justaguy

Mesaj Ankthas » 14 Kas 2019, 14:11

swatch saatlerin içi açılmıyor diye biliyordum?
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Maradona » 14 Kas 2019, 14:13

justaguy yazdı:Şimdi bunu yazıyorum diye topa tutulacağım ama, kadranı dikkatlice yerinden çıkarıp, kolku hafifçe ittirmeyi deneyebilirsiniz [emoji106]

Not: Ben daha önce yaptım oldu. Eniştemin pilli, eski bir Seiko kronografı vardı. Öte yandan, sizin saatinizin başka bir sıkıntısı vardır belki bunu denerken daha da kötü olur. O risk size kalmış.
Sakın ha... [emoji3525]

Pilli saatlerde bunun için düzeltme ayarı var... Mesela Seiko'da tepe çekili durumda iken chrono butonuna her basışta kol 1 saniye ilerler... Swatch'ta da aynı ya da farklı bir ayar yöntemi mutlaka vardır...

En iyisi Google... [emoji106]
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj danGerfuLL » 14 Kas 2019, 14:15

Youtube'a "How to reset Swatch chronograph" ya da "Swatch chronograph calibration" yazin. Cikan videolardan birine bakarak ayarlayin.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj copycat » 14 Kas 2019, 20:06

Baska dostlara da yardımcı olmak adına yazıyorum. Swiss Ronda quartz Chrono mekanizmaların düzeltmesi Japonlara göre birazcik daha komplike ama yine de sorun etmeyin. Netten kolaylıkla kullanıcı talimatları PDF olarak indirilebiliyordu. Orada mekanizmanın hangi pozisyonda hangi düğmeye basılı tutularak ayarlama moduna gececegi yazıyor. Zamanında benim amazon'dan aldığım bir saat hatalı ayarlı çıkmıştı, kendim 5 dakikada düzelttim.

İsa swiss ya da eta quartz da cok farklı değildir.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj SelAc » 14 Kas 2019, 20:21

Bende aynı sorunu yaşamıştım quartz bir saatte. Tepe çekili iken kronograf tuşlarından birine basınca saniye kolu ilerliyordu. Her basışta bir saniye. Bu şekilde düzeltmiştim. Swatch saatte işe yarar mı bilmiyorum. Deneyebilirsiniz.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj copycat » 14 Kas 2019, 21:03

Silindi.
En son copycat tarafından 15 Kas 2019, 06:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
copycat

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners