Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.
TSF
hollywood29 » 18 Eki 2016, 01:26
Merhaba, casio eddifice saatim var, akrep ve yelkovanı ayarlıyorum ama ayarladıktan sonra saat çalışmasına rağmen akrep ve yelkovan hareket etmiyor (saniye çalışıyor)
Saatimin pili bitmişti pil taktırdım o an sıcağı sıcağına farketmedim 15-20 dakika sonra saate.bakınca durumu anladım, acaba problem nerededir?
-

hollywood29
-
- Mesajlar: 1
- Kayıt: 18 Eki 2016, 01:18
asymptote » 18 Eki 2016, 08:48
Kollar zamanında gevşek takılmış ya da zamanla gevşemiştir. Çok basit bir işlem. Bir saatçiye götürün 10 dakikada halleder. Saatiniz diver ise işlem sonrası ayrıca su geçirmezlik testi yapmakta fayda var..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
-

asymptote
-
- Mesajlar: 12140
- Kayıt: 11 Ara 2010, 14:28
bengisaat » 20 Eki 2016, 11:07
ağır bir darbe aldıysa evet ancak muhtemelen takvim atma aşaması başlarken takvim atma aşamasında manual ayar yapıldığından dolayı bu tip sorunlar yaşanabiliyor orta çarkın veya akrep çarkın bir dişlisi sıyırmış olmalı.
Bu durumda saat çalışır ancak akrep yelkovan ilerlemez bazı modellerde ise saniye akrep yelkovandan bağımsız çalışır yani ayrı bobin ve çıkışları vardır çarklarıda bağımsızdır. Böyle bir durumda saat kısmının bir arızası söz konusu olabilir bobin kopması mekanik sorunlar v.s.
facebook.com/saatatolyesi/
-

bengisaat
-
- Mesajlar: 1122
- Yaş: 64
- Kayıt: 30 Eki 2010, 00:39
- Konum: Ayvalık
-
Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 33 misafir