TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot PRS516 Makine Hakkında Yardım

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Tissot PRS516 Makine Hakkında Yardım

Mesaj smithril » 04 Ağu 2016, 13:51

Merhabalar,

Uzun senelerdir takip ettiğim TSF üyelerine bir konuda danışmak istiyorum.

Otomatik saatleri seven şahsıma, annem bu sene bir hediye olarak Tissot PRS516 Powermatic 80 satın almış.

Saati bana verdikten itibaren kullanmaya başladım ve kısa süre sonra ciddi miktarda (6 saatte 30 dakika gibi) geri kaldığını fark ettim. Bu durumu 3 defa test ettikten sonra henüz 2 günlük saatimi satın alınan noktaya götürdüm (Bakırköy Edip Saat). Aslında beklediğim saatimin yenisi ile değiştirilmesi idi fakat bunu yapmadılar ve saati servise gönderdiler.

Aradan geçen 22 gün sonunda (tamirat hakkındaki yasal süreyi de aslında geçirmişlerdi), saatim makinesi yenisi ile değiştirilmiş olarak tarafıma geri geldi.

Saat ile birlikte 2 farklı tarihte yapılan testlerin çıktısını göndermişlerdi. Benim kaba tahminim, testlerden önce olanın eski makine ile, yeni testin ise yeni makine ile yapılan olduğu yönünde. Fakat daha detaylı yorumlamak ve saatimin gerçekten artık sorunsuz olduğunu anlamak için sizlerin fikirlerine ihtiyaç duyuyorum.

Şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
smithril

Re: Tissot PRS516 Makine Hakkında Yardım

Mesaj EnderE » 04 Ağu 2016, 15:47

Hocam teknik çıktıları yorumlamak haddim değil ama saat bir içim su yahu. Prs 516 nin yeni yorumu süper olmuş . Güle güle kullanın

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ender Erdogan / Eski Kullanıcı Adı Forestsoul
Kullanıcı avatarı
EnderE

Mesaj ÜmitYüksel » 04 Ağu 2016, 22:54

Evet bencede çok güzel opmuş birde kasa çapı bana uysa bir dakika düşünmezdim .

iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

Mesaj doc » 05 Ağu 2016, 08:22

Aynı saatçiden bende prc200 almıştım. Aynı sorun vardı. Mekanizma değiştirildi. Şimdi hiçbir sorun yok. Mekanizma değiştikten sonra uzun süredir sorunsuz kullanıyorum. İçiniz rahat olsun.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
doc

Mesaj eyimen » 05 Ağu 2016, 09:17

Soldaki kagida bir anlam veremedim(2836-2 mekanizma icin alinmis). Sagdaki sizin mekanizmaniza ait(C01211). Degerleri de fena gorunmuyor, bu sonuclara gore gunde 6-7 sn'lik bir sapma bekleyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj bengisaat » 22 Ağu 2016, 22:44

Beat değeri öncekinde saat 6 yönünde bırakıldığında üst sınıra yakın ritminde sorun var denilebilir.
Yenisinde ise sorun çözülmüş görünüyor.
Aplitute balansın salınımı değeri de yine öncekinde saat 9 yönünde bırakıldığında oldukça düşük görünüyor yine sonrakinde bu sorun da çözülmüş görünüyor . Şu an en yüksek 289 ile en düşük amplitute 250 arasında 39 derece oynuyor ortalaması ise 265 olarak görülmüş.
Günlük kullanımda tahmini olarak 6-7 saniye gibi sapma olabilir.
Değişik pozisyonlarda farklı sapmalar görülür örneğin masada cam yukarı gelecek şekilde en düşük sapma vermiş 4.3 saniye
9 yönü yukarı bakacak şekilde 6.5 saniye
6 yönü yukarda ise 8.3 saniye sapmalar vermiş ,en düşük sapma ,le en yüksek sapma arasında 4 saniyelik fark var .
Genel olarak ampliltute ve beat değerleri ideal düzeylerde ancak sapma değerleri biraz daha özenilebilirdi...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners