TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Otomatik Mekanizma Nasıl Sökülür?

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Orient Otomatik Mekanizma Nasıl Sökülür?

Mesaj Feridun » 16 Şub 2016, 01:09

Arkadaşlar merhaba. Babadan kalma 46941 mekanizmalı bir Orient'im var. Yıllardır köşede yatan ve düzgün çalışmayan bu saati geçenlerde heves edip bakıma verdim. Saat şimdi gayet güzel çalışıyor ancak tamirci sağolsun bana sormadan kadran kısmına çıkma bir orient logosu yapıştırmak istemiş, teslim alırken onu söktürdüm çünkü yamuk yumuk olmuştu ancak yapışkanın izi halen yerinde duruyor. Şimdi orayı kendim temizlemek istiyorum ancak "crown" tabir edilen kurma-ayar kolunu nasıl sökeceğimi bilmiyorum.

Genelde otomatik mekanazimalar saatin kasasından nasıl çıkartılıyor?

Durumu ve saati şu fotoğrafta görüntülemeye çalıştım.

Resim

Japon yapıştırı gibi çıkmayacak cinsten bir kimyasal kullanılmış olmasından korkuyorum. :cry: :evil:

Ayrıca başka bir şey de kasa ve cam temizliği konusu. Saatin camı ve kasası epey çizik. Bunları nerede yaptırabilirim? Veya kendim yapabilir miyim?

Bu arada bu saat daha gençken hoşuma gitmiyordu ama şimdi resmen hastası oldum. Saatçinin söylediğine göre 72 model imiş. 44 senelik saat, bir kaç parça değişimiyle tıkır tıkır çalışır oldu, çok hoşuma gitti. Kendimi saat meraklısı sanırdım ama işte Rolex Submariner güzel tadında bir insandım, meğer ben mekanik saat nedir aslında bilmiyormuşum. :champ:

Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Feridun

Re: Orient otomatik mekanizma nasıl sökülür?

Mesaj MertYe » 17 Şub 2016, 00:10

Şahsi düşüncem saati sizin sökmenizin doğru olmayacağı yönünde. Bence forumdan bengisaat nickli Cengiz usta ile irtibata geçmeniz sizin için daha iyi olacaktır düşüncesindeyim.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj bengisaat » 17 Şub 2016, 00:43

Kendiniz sökerken hasar verme riskiniz çok fazla ayrıca sökseniz bile çözüme ulaşacağınızı sanmıyorum çünki kolayca çıkarılabilecek bir yapıştırıcı olsaydı saatçi yazıyı sökerken zaten temizlerdi resme bakınca japon yapıştırıcısı kullanılmış olması muhtemel görünüyor ...
Önerim : orient yazısını yeniden oraya monte ettirmeniz yönünde başka bir alternatif de kadranı değiştirmek olacaktır ancak farklı renk ve desende bulunabilse de aynı kadranı bulmak oldukça zor .
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Feridun » 17 Şub 2016, 02:01

özellikle kadranı çok seviyordum adam tuttu bunu yaptı haberim olmadan. yine de temizlenebilir olup olmadığına bir bakılmasını istiyorum. sizde kasa + cam temizliği var mı? varsa bu yazıyla birlikte kaça yaparsınız?
Kullanıcı avatarı
Feridun

Mesaj Feridun » 17 Şub 2016, 16:11

bir önceki mesajım gitmedi galiba, siz kasa ve cam temizliği yapıyor musunuz? polisaj denen işlem oluyor sanırım. o sırada şu lekeye de bakar mısınız, getirsek ücreti ne olur, ne kadar sürede biter, uzaktan geleceğim için aynı anda yaptırıp teslim alabilir miyim?

bir de 46941 mekanizmaya uyumlu daha ince kasa bulunabilir mi bunu merak ediyorum :roll:
Kullanıcı avatarı
Feridun

Mesaj bengisaat » 17 Şub 2016, 19:30

Ücret konusu önemliyse ve acilse tekrar o saatçiye gitmenizi önereceğim.
Çok yoğun olduğum için acil yapmam mümkün değil ve prensip olarak sıradan ve ucuz temizlik malzemesi veya yan sanayi parçalar kullnmıyorum.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Feridun » 17 Şub 2016, 19:43

ücret konusunu fikir edinmek için sormuştum. uzaktan geleceğim için sirkeciye kadar fiyat hakkında hiç bir fikrim olmadan gelmek olmazdı. yine aynı sebepten aynı gün albilirsem daha iyi olur ama bırakamam diye de bir şey yok. bir de önceki saatçide temizlik işi yoktu, sizde var mı yok mu onu da bilemiyorum. hiç bir şeye cevap vermemişsiniz :) sağlık olsun. başka yazan olur belki benim merak ettiklerim bunlar, teşekkürler size.
Kullanıcı avatarı
Feridun

Mesaj bengisaat » 17 Şub 2016, 22:39

Sorduğunuz işlemlerin ( Cam silinmesi hariç ) hepsi en üst seviyede yapılır ancak saati bırakır yada kargoyla yollarsanız ben inceleyip arıza / fiyat tesbiti yaptıktan sonra dönüş yapıyor ve kesin ücret bildiriyorum onayınızla birlikte işlemlere başlıyorum saati yaptırmaya karar verdiğinizde vereceğiniz ücreti ve yapılacak işlemler değişecek veya değişmesinde yarar görülen parçalar v.s. her şeyi tam olarak bilirsiniz dolayısıyla herhangi bir sürprizle karşılaşmazsınız .
Onaylamadığınızda ise herhangi bir işlem yapmadan aynen geldiği şekilde iade ediyoruz.
Ancak önceki mesajımda bahsettiğim gibi şu sıralar aşırı yoğun olduğumdan acil tamir yapamıyorum.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners