TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kinetic Saatin Mıknatıs Yüzünden Hasar Görmesi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Kinetic Saatin Mıknatıs Yüzünden Hasar Görmesi

Mesaj erolmez » 14 Mar 2015, 01:07

2 aydır kullandığım seiko sportura kinetic saatimin bu sabah 3 saat geri kaldığını ve şarjının da 1 hafta azaldığını gördüm, inanamadım. Durup dururken niye böyle olduğunu anlayamadım, saat daha yeni vs. Sonra önceki gün iş yerinde neodmiyum mıknatısları düzenlediğimi hatırladım, saat de kolumdaydı. Bunlar çok güçlü mıknatıslar, tabii hala emin değilim bundan mı yoksa başka bir sebebi var mı? Forumda aradım bulamadım bir konu. Genelde quartz saatlerin etkilenmeyeceği yazılmış, teknik olarak kinetic saatler de quartz. Niye böyle bir şey olmuş olabilir, mıknatısın özellikle neodmiyum mıknatısın böyle bir etkisi var mıdır bilgili üyelere sormak isterim.
Kullanıcı avatarı
erolmez

Re: Kinetic Saatin Mıknatıs Yüzünden Hasar Görmesi

Mesaj bengisaat » 05 Nis 2015, 13:38

Manyetik alandan mıknatıstan etkilenirler.
Etkiilenmez diyenler yanılıyor.
Digitaller için etkisi geçici ve önemsiz olabilir ancak analog saatler kesinlikle etkilenir..
Saati resetleyip yeniden ayarlayın düzelecektir.
En son bengisaat tarafından 05 Nis 2015, 23:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Re: Kinetic Saatin Mıknatıs Yüzünden Hasar Görmesi

Mesaj Clk » 05 Nis 2015, 16:55

Ayni problemi ben de yasamaistim. Sirkette demagnetizasyon makinesinin acik oldugunu farketmeyip sol kolumla üzerine dayandigim icin benim Breitling sapitmisti. Kinetic Seiko Bengisaatin de dedigi gibi resetlenince düzelecektir ama mekanik saatler magnetik alanin etkisi gectiginde iyilesme gösterse de kimi durumlarda eski hassasiyetine profesyonel destek olmadan tam olarak dönemiyor :(
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 19 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners