TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Seiko 5 Tamir Problemi Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Vintage Seiko 5 Tamir Problemi Bilgi

Mesaj badit » 17 Oca 2014, 08:12

Merhaba sayın kullanıcılar bir kaç sorum olacaktı. Dededen kalma 1981 ağustos yapımı 6309 mekanizma otomatik bir seiko 5 saatim var 1 yıl önce kadran kendi kendine dönmeye başladı bir saatçiye götürdüm. Söktü etti, kadrana kenarlarından yapıştırıcı sürdü falan tüm bunları yaparken dikkatle izledim birde mekanizmanın yan taraflarından cımbızla 2 veya 3 adet pim gibi 4 - 5 mm uzunluğunda parça çıkarttı. İşlem bitince bu parçaları takmadı kendi kendime belki yapıştırıcı sürdü o parçalar engelliyordur ondan dolayı takmamıştır diye iyi niyetli düşünerek önemsemedim. Eve geldikten bir süre sonra dede yadigarı olduğundan huzursuz oldum saati sallayınca farkettim ki dönen mekanizmanın sesi eskiden çok ince cız, cız diye bir ses çıkarırken şimdi resmen car, car ötüyor. Ben mi yanılıyorum diye bir alışveriş sitesinden ikinci el benzer bir 6309 mekanizma saat aldım onu salladığımda sesi gayet az cız, cız diye ince bir ses geliyor. Sizce sorun ne olabilir buna karşın ne yapabilirim o çıkartılan pime benzer parçalar dan olabilir mi ?
Kullanıcı avatarı
badit

Re: Vintage Seiko 5 Tamir Problemi Bilgi

Mesaj badit » 18 Oca 2014, 11:25

Arkadaşlar bilgi verip, yardımcı olacak biri yokmu acaba aranızda :?:
Kullanıcı avatarı
badit

Mesaj mustang41 » 18 Oca 2014, 18:29

Bende Babamdan kalma 1982 model 6309 mekanizmalı Seiko 5 i bu Hafta itibarı ile Babamdan rica ile alıp kullanmaya başladım.Birde Citizen Otomatik vardı.Bu ikisini salladığımda Citizen'den yok denecek kadar ses çıkarken,Seiko 5 ten bayağı bir gürültü geliyor.Bir Haftalık Kullanımımdada Günlük 17 saniye ileri gidiyor.Bu Normalmidir?
Birde Gürültülü çalışmasının sebebi Mekanızmasından olabilir mi?
Kullanıcı avatarı
mustang41

Mesaj badit » 18 Oca 2014, 23:02

Arkadaşım inan seiko 5 kinetic mekanizmadan da yok denecek kadar az ses geliyor çünkü kendi saatimi saatçiye vermeden önceki halini bilmekteyim dediğim gibi eve geldikten sonra baya bir ses geldiği dikkatimi çekti bunun neden olduğunu bize bir arkadaş açıklasa ona göre bir tutumum olur. Ben ilk mesajda yazdığım durumdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum fakat bilmediğim için kimsenin günahına da girmek istemiyorum. Ne olur arkadaşlar yardım edecek bize bilgi verebilecek biri yok mu?
Kullanıcı avatarı
badit

Mesaj mustang41 » 19 Oca 2014, 21:41

badit yazdı:Arkadaşım inan seiko 5 kinetic mekanizmadan da yok denecek kadar az ses geliyor çünkü kendi saatimi saatçiye vermeden önceki halini bilmekteyim dediğim gibi eve geldikten sonra baya bir ses geldiği dikkatimi çekti bunun neden olduğunu bize bir arkadaş açıklasa ona göre bir tutumum olur. Ben ilk mesajda yazdığım durumdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum fakat bilmediğim için kimsenin günahına da girmek istemiyorum. Ne olur arkadaşlar yardım edecek bize bilgi verebilecek biri yok mu?

Anlaşılan Kimsenin Fikri yok yada Seiko 5'ler Bu Forumda Saat olarak görülmüyor herhalde.
Neyse artık...
Bi zahmet Benim mesajımıda silermisiniz.Zira cevap verilmemiş ortada kalmışız...
Kullanıcı avatarı
mustang41

Mesaj cortebertt » 20 Oca 2014, 14:42

Hemen celallenmeyin ustalarımız iletinizi görmemişlerdir. Simdi seiko 6309 makine saatinizi usta tamir ederken fazladan parca cikardi diyorsunuz bu durumu hemen o anda sormaniz gerekirdi saati salladiginizda cikan ses rotar dedigimiz otomatik kurma prensibinin bir parcasi asiri bir ses geldiginden bahsetmissiniz bu sorunu ilk once saati tamir eden ustamizla gorusmenizi tavsiye ederim nitekim bakimi yapildiysa bir saati butun parcalarinin calismasi daha verimli ve sihhatli olur ornegin ut ve as makine bir saati yikama ve yaglama sonrasi kurma kolunu cevirip saati kurdugunuzda daha hos bir tını geldigi hissedersiniz bu durum butun mekanik saatler icin gecerlidir. Benim tahminim rotarı tutan vidanin dengesiz yerine sıkılmasından kaynaklandıgi yonunde yine de makineyi canlı olarak gormeden soyleyeceklerimiz tahminden oteye gecmez siz en iyisi mi tamiri yapan ustamizla tekrar gorusun sorun olarak belirttiginiz konuyu danisin hem yedekte baska bir 6309 makineniz var bu yol akillica bir durum nitekim bende sahip oldugum butun vintage saatlerim yedek parcalarini biriktiriyorum sizinde boyle bir durumunuz söz konusu parca degisimi gerektimi hemen mudehale edilebilir
Kullanıcı avatarı
cortebertt

Mesaj badit » 21 Oca 2014, 04:19

Merhaba cortebertt verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Dediğim gibi kadran içerde dönüyordu usta da yapıştırma yaptığı için kendimce bu işlem sonrasında yapıştırıcı tutar diye çıkartmıştır herhalde diye düşündüm. Eve geldikten sonra fark ettim sesin çoğaldığını. Peki sizce nedir bu parça ne işe yarar? 1-2 mm çapında, 3 veya 4 mm uzunluğunda yuvarlak bir parçaydı, 2 veya 3 adet. Mekanizmanın arasından çıkarttı. Konuşsam ne olucak ki bu saatten sonra biraz zaman aşımına uğradı 2 - 3 hafta geçti bir çok sebep üretebilir. İyi niyet kurbanımı oldum yoksa bilmiyorum :?: İlk düşündüğüm gibiyse bu parçalar yapıştırma işlemi için çıkartılıp o kadar da gerekli değilse helal olsun. Ama eğer kötü niyetle yapılmış bir yaklaşım varsa da Allah müstahakkı neyse onu versin. Allahın adaleti er, geç olur nasılsa. Manevi değeri olmasa hiç önemsemem zaten 50 - 60 tl ye ikinci el bir sürü ilan var. İlginiz ve duyarlılığınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
Kullanıcı avatarı
badit

Mesaj cortebertt » 22 Oca 2014, 10:06

Ustanın yaptigi islem şöyle kadrani makineye sabit olarak tutan kadran ayaklari kirilmis ve ustamiz kadrani makineye yapistirmak suretiyle kadrani sabitlemistir bu islem sirasinda cikarilan parcalar kirilan kadran ayaklari olabilir fakat bunlarda en fazla iki tane olur eger ustamiz saatimden parca aldi diye dusunuyorsaniz bu sav efsaneden oteye gecmez suan saatiniz calisma durumu vs. nasil birde ozelden tlf numaranizi yazin ilk firsatta ararim detayli konusuruz
Kullanıcı avatarı
cortebertt

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners