TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Divers Date Su Aldı

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Oris Divers Date Su Aldı

Mesaj nbmc » 23 Eki 2013, 00:16

Uzun bir "zoraki" tatilden sonra tekrar merhaba.

Başlık tam olarak ifade edemedi. Saatin bir günahı yok. Tepe açık olduğundan su aldı.

Bir gece tarihi ayarlamak için saati kolumdan çıkarttım, ayarladım ve taktım. Ama nasıl olduysa tepeyi sıkmayı unutmuşum. Ertesi gün denize girip çıktığımda kan beynime hücum etti. Kadranda ya da camdan baktığımda motorda herhangi bir su göremiyordum. Fakat 5-10 dakika sonra cam buhar yapmaya başladı. İşte o zaman pılıyı pırtıyı toparlayıp en yakın saatçi(msi) ye koşturdum. Bulunduğum kasabada birtek o olduğundan, ailedeki bazı sağlık sorunlarından dolayı mecburen hemen orada saati masaya yatırttım...

Usta yaklaşık bi 40-50 dakika saat ile uğraştı. Kasadan kadranı, motoru, rotoru çıkarttı. Ayrı kaplar içine bir yağ döküp içine yatırdı. Sonunda tekrar koluma taktığımda çalışıyordu. (Saatçiye götürdüğümde de çalışıyordu). Artık camda buhar olmuyordu.

Fakat bu işlemden 4-5 saat sonra saat durdu. Ne tepeden, ne de kendiliğinden kurma yapmıyor. 1 aydır o şekilde duruyor.

Şuanda İstanbul' a dönmüş bulunuyorum. Saati Kanyon Pırlant' a en yakın zamanda bırakacağım. Yalnız merak ettiğim bir soru var; "deniz suyu ile tanışmış saatler ölür" gibi ifadeleri çok duydum. Bayağı moral bozucu. Bunun bir gerçeklik payı var mıdır?... Ya da şu şekilde dorayım; saatim yaşar mı?

:(

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
nbmc

Re: Oris Divers Date Su Aldı

Mesaj herofb » 23 Eki 2013, 00:49

çok geçmiş olsun , üzücü ama yaşanması en muhtemel dalgınlıklardan biri , hızlı bir şekilde saatçiye gidip yağlama yapıldığı için paslanma olmayacak ve saat büyük ihtimal kurtulacaktır diye düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Thevenin » 23 Eki 2013, 00:53

Topac reyiz icin uzuldum :( Umarim hayata dondurulebilir. Gecmis olsun.

Tepenin onemini vurgulamasi bakimindan da ibretlik bir musibet olmus maalesef.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj nbmc » 23 Eki 2013, 02:10

Saatin çalışmamasını, yani artık kendini kuramamasını saatçinin bir yanlışı olması olasılığına bağlıyorum... Çünkü eskiden saati tepeden kurarken çıkardığı sesle şimdiki pek aynı değil. Ayrıca saati ters çevirip kurduğumda, yani camdan bakarken, kurdukça dotorun bir miktar dönüp, sonra tekrar boşaldığını görüyorum. Yani duysal ve görsel olarak eskiye göre farklar var. Yalnız görsel olarak parçalarda HeroFB' nin de dediği gibi bir pas belirtisi yok... Bakalım İnşaallah yaşıyacak.

HeroFB, ben de öyle tahmin ediyorum. Daha doğrusu umuyorum. Uzun bir süre yağda bekledi. Bu hafta içi götürmeyi düşünüyorum.

Thevenin, ibretin de böylesi...

Geçmiş olsun mesajlarınız için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
nbmc

Mesaj Anesthesia » 23 Eki 2013, 06:45

Buyuk gecmis olsun. Sonuctan haberdar edin bizleri
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj Baran » 23 Eki 2013, 08:24

Kurtarilsa bile icime sinmezdi.Cok gecmis olsun.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj mlm » 23 Eki 2013, 17:18

Geçmiş olsun, umarım sorunsuz eski sağlığına kavuşur saatiniz..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj nbmc » 23 Eki 2013, 22:24

Yarın servise gönderilmesi için saayçiye teslim etmeyi düşünüyorum. Tamam dost acı söyler ama bukadar da olmaz adostlar :(. "Ohooo o da sorun mu tık diye yaparlar" gibi cevaplar beklerken neler duyuyorum Yarabbi.

Geçmiş olsun dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim.

Sonucu burdan bildiririm. Umarım iyi haberlerle dönerler.
Kullanıcı avatarı
nbmc

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners