TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 Rotor ve Mekanizma Problemi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Seiko 5 Rotor ve Mekanizma Problemi

Mesaj cavro » 19 Eki 2013, 11:53

Arkadaşlar Seiko 5 ile ilgili bir sıkıntı yaşamaktayım.
Dün sabah kalkıp saati koluma taktığımda rotor sesinin eskisine göre kat kat arttığını ve çok daha tiz geldiğini fark ettim.
hemen çıkarıp arkasından baktığımda mekanizmanın normalden daha içeride durduğunu ve rotorun normalden çok daha hızlı döndüğünü gördüm. Ayrıca aşağı yukarı salladığımda rotordan geldiğini sandığım bir boşluk hissi mevcut.

Böyle bir durumda ne yapmalı, sıkıntı nedir ve daha önemlisi ne kadara yaptırabilirim ?

Ayrıca şimdi fark ettim saat günde 5-15 saniye saparken dünden beri 1 dakika 20 saniye sapma yapmış.
Kullanıcı avatarı
cavro

Re: Seiko 5 Rotor ve Mekanizma Problemi

Mesaj mlm » 19 Eki 2013, 23:01

Mekanizmayı kasaya sabitleyen vida gevşemiş ya da düşmüş olabilir mi :?
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj cavro » 20 Eki 2013, 17:53

mlm yazdı:Mekanizmayı kasaya sabitleyen vida gevşemiş ya da düşmüş olabilir mi :?

benimde aklıma o geldi ilk
fırsat olmadı bir saatçiye gitmeye bir türlü ama merak ettiğim diğer nokta ne oldu da böyle oldu saate gözüm gibi bakıyorum oysa geçen hafta düştü bir o zamandan sonra sıkıntı da olmamıştı hiç

ne büyük boşluk oluyormuş saatsiz onu gördüm :) sürekli saati düşününce çıplak bileğe bakıp duruyorum :)

ekleme : şeklen durum şöyle pek net değil fotoğraflar ama eldeki imkanlar bu kadar gösterebiliyor

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
cavro

Mesaj bengisaat » 24 Eki 2013, 00:01

Saatinizin düşme neticesinde rotoru sabitleyen ortadaki somun gevşemiş gibi görünüor.
Ayrıca uzak bir ihtimalde olsa bu somunun perçini yerinden oynamış da olabilir
Seiko 7xxx serilerinde sıkça görülen bir durumdur.
Vida gevşemişse Somun sıkıştırılarak sorunu çözülebilir ancak perçini gevşediyse yine sıkıştırılsa da tekrarlama ihtimali söz konusudur.

Genellikle sizde de olduğu gibi darbeden hemen sonra değil genellikle bir kaç gün sonra farkedilir şekilde ses gelmesiyle dikkat çeker ve geri kalma,sesin çoğalması;/değişmesi veya duraklama gibi sonuçlarla farkedilir
İncelendikten sonra somunu sıkıştırma veya gerekiyorsa rotorun değişmesi ile sorun halledilir.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners