TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Arızalı Cep Saatlerim İçin Parça Alım Önerisi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Arızalı Cep Saatlerim İçin Parça Alım Önerisi

Mesaj artemis » 23 Ağu 2013, 18:59

Hayırlı günler arkadaşlar.Elimde 2 tane bozuk cep saati var.Saatçiye gittim eksik olan parçaları söyledi ve o parçaları alırsam tamir edebileceğini söyledi. Fakat saat yedek parçaları nerede satılır tam bilmiyorum. Bilen arkadaşlardan yardım ve tavsiyelerini bekliyorum.Resimlerinide koyuyorum hadi hayırlısı.. :lol:

Cortebert marka UTE 6497 Mekanızmalı Cep Saati için eksik olan parçalar:

1)Çelik Çark
2)Maşa
3)Komple Balans
4)Blans Baskısı
5)Tij

Resimler :D

Resim

Resim

Resim

2.Saat Markasını Bilmiyorum L2124 Mekanizmalı Cep Saati için Eksik Parçalar:

1)Maşa
2)Tij
3)Kadran

Resimler :D

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
artemis

Re: Arızalı Cep Saatlerim İçin Parça Alım Önerisi

Mesaj ankerhemmung » 25 Ağu 2013, 03:34

Merhaba, bana öyle geliyor ki, siz bu parçaları bulsanız ve bir saatçi size bu parçalarla bu saatleri tamir etse; bütün bunlar için yapacağınız masraf, saatler tamir edildikten sonraki değerlerinden çok daha fazla olacaktır. Ayrıca parçaları kendi bulamayan saatçi bunları nasıl tamir edecek ya da siz bu parçaları nereden bulabileceksiniz bunları da anlamış değilim. Bu saatlerin sizin için özel bir manevi değeri yoksa, tamir ettirmeye değmezler. Daha doğrusu, çok daha eski ve tamiri sonrası çok daha (maddi) değerli olabilecek bir kaç saati götürdüğüm iyi bir saat ustası (neden iyi - çünkü ustası Ermeni imiş) bana aynen böyle söyledi.
Saat yedek parçaları eğer İstanbul'daysanız Sirkeci'de Doğu Bank han'da ya da yanında Şah-As han'da bulunur. Ama bu saatlerin parçalarının bulunup bulunamayacağını bilemiyorum. Şah-As han'da bodrum katta İstanbul Pazarı var, sahibi Gürol Emekçi bey bu konuda size yardım edebilir. Dost tavırlı, yardım sever bir insan olarak tanıdım.
"İNSANA SIR OLANI GÖRDÜĞÜM DEMLER OLDU"
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Mesaj asymptote » 25 Ağu 2013, 09:32

ankerhemmung doğru söyler. Parçaları temin edip saatleri tamir ettirmeniz saatlerin ederinden çok daha fazla bir maliyet ortaya çıkaracaktır. İllaki tamir ettireceğim diyorsanız parçaları bir ihtimal Faruk Usta'dan temin edebilirsiniz..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj artemis » 26 Ağu 2013, 00:00

Ama ben bu saatlerin tamiri için saatçiye para vermiycem sadece parçalara para vericem.Saatçi tanıdık olduğu için :lol: .Ayrıca saatlerin manevi bi değeride yok sadece zevk amaçlı ;) .Ama alacağım parçalar pahalı ise almam zaten fiyatı hakkında tahmini bilgisi olan varsa ona göre gidiyim almaya ;)
Kullanıcı avatarı
artemis

Mesaj asymptote » 26 Ağu 2013, 20:48

Almayın, çok pahalıya mal olur size..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj artemis » 26 Ağu 2013, 20:54

Ustam peki pahalı olmasının sebebi ne nadir bulunmalarımı yoksa çıkma parça olmaları falanmı :?
Kullanıcı avatarı
artemis

Mesaj bengisaat » 27 Ağu 2013, 02:48

Parçalar bulunabilir ancak manevi değeri yoksa bence de deymez .
Açıkçası o saatçiye güvenmekle hata ediyorsunuz gibi geliyor bana...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj artemis » 27 Ağu 2013, 03:50

Peki ustam siz öyle diyorsanız bende bu planı daha sonraya erteliycem mecburen :?
Kullanıcı avatarı
artemis

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: bengisaat ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners