TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 SNZG07J1 İleri Gitme Arıza Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Seiko 5 SNZG07J1 İleri Gitme Arıza Bilgi

Mesaj drakyuz » 11 Mar 2013, 11:51

Snzg07j1 kodlu saatim ileri gitmeye başladı..seiko 5 sport..2 yıl önce bir arkadaşıma singapurdan getirtmiştim...sorunsuz çalışıyordu aslında..çok ileri hem de..günde 2 saat falan..tamir ettirmek istiyorum..kargo yapabilirim..güvenilir ustalar varsa bildiğiniz bilgi almak istiyorum..herkese şimdiden teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
drakyuz

Re: seiko 5 ileri gitme

Mesaj Bora71 » 11 Mar 2013, 12:59

Bir arkadaşta da aynı sorun vardı, bu Seiko 5 lerde çok olan bir durum olduğunu okumuştum, balance wheel sıkışıyormuş, şöyle 9 tarafından bir kaç kere vurunca düzeldi, bir daha da aynı sorunu yaşamadı.
Kullanıcı avatarı
Bora71

Re: Seiko 5 SNZG07J1 İleri Gitme Arıza Bilgi

Mesaj Triton » 17 Nis 2013, 21:34

Benim 30 yıllık Seiko 5 saatim "allah nazardan saklasın", kalibre 7009 ileri gitmeye hep meyilli idi. Ama durmak gibi bir sorun hiç olmadı.

Ancak yeni aldığım Orient in kullanım kılavuzunda çok enteresan bir not dikkatimi çekti. O da örneğin motosiklet sürmek gibi işler esnasında saati takmayın ibaresidir.

Bu tür ucuz kalibrelerin hassas olmadığını düşünürdüm ancak yere sert düşürmek, darbeye maruz kalmak, sürekli vibrasyon olan bir işte çalışırken takmak ve yoğun manyetik alana maruz kalmak, mekanik saatleri olumsuz etkiliyor.

Bu sorunun Seiko 5 e özel değilde, daha ziyade özensiz kullanım, hatalı bakım ya da bakım eksikliği (yağlama diye geçmeyin ince iş), darbe vb ye maruz kalma nedenlerle oluştuğu düşüncesindeyim....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 11 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners