TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot PRC 200 İleri Gitme Problemi Bilgi ve Öneri

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Tissot PRC 200 İleri Gitme Problemi Bilgi ve Öneri

Mesaj kültigin » 20 Oca 2013, 21:26

Öncelikle herkese merhaba. Saygılar selamlar...

Bir saat meraklısı olarak bu siteyi farkedince hemen üye oldum. gerçekten çok güzel ve dolu bir site.

Sizlere danışmak istediğim bir konu var. 2 ay önce Tissot PRC 200 model otomatik bir saat aldım. 20 gün sonra saatin 8-9 dakika ileri gittiğini farkettim. Saatimi ayarlayıp evdeki iki farklı piili saatimle saniyelerini sıfırlayarak zaman tuttum. Saat net bir şekilde günde 25 saniye ileri gidiyor. Saati aldığım mağazaya gittim durumu anlattım. Bana saati istanbuldaki Saat Saat teknik servisine göndereceklerini söylediler ve otomatik saatlerde bu durumun normal olduğunu balans kalibre ayarının yapılacağını söylediler. Gerçekten canım sıkıldı yeni saat açılacak balans ayarı yapılacak vs.

Sizler ne tavsiye edersiniz? Serviste ayar yapılsa; saatin fabrikasının yapamadığı hassas ayarı servis nasıl yapacak? Tüketici hakem heyetine mi gitsem ne tavsiye edersiniz?
Kullanıcı avatarı
kültigin

Re: Tissot PRC 200 İleri Gitme Problemi Bilgi ve Öneri

Mesaj asymptote » 20 Oca 2013, 21:53

Saatinizin sapma göstermesi normal olan aralık: Max + / - 12 s/d. Saatiniz günde 15 saniye kazanıyor olsaydı hiç açtırmayın, zaman içinde kendisini bulur, normal sapma aralığına döner (yeni saatler ileri gitme eğilimli olurlar) derdim, ama 25 s/d çok fazla. Bu durumda saatinizi regüle edilmesi için servise yollamanız gerekiyor. Ancak su basınç testi yapılmasını ve test fişlerini görmek istediğinizi özellikle belirtin..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj kültigin » 20 Oca 2013, 22:11

asymptote yazdı:Saatinizin sapma göstermesi normal olan aralık: Max + / - 12 s/d. Saatiniz günde 15 saniye kazanıyor olsaydı hiç açtırmayın, zaman içinde kendisini bulur, normal sapma aralığına döner (yeni saatler ileri gitme eğilimli olurlar) derdim, ama 25 s/d çok fazla. Bu durumda saatinizi regüle edilmesi için servise yollamanız gerekiyor. Ancak su basınç testi yapılmasını ve test fişlerini görmek istediğinizi özellikle belirtin..

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Saat açılınca orjinalliği bozulacak gibime geliyor; sonuçta tamir görecek. Saati tamir ettirmeden birebir değişme gibi bir hakkım olabilir mi acaba?
Kullanıcı avatarı
kültigin

Mesaj SeRxx » 20 Oca 2013, 22:12

Foruma hoş geldiniz,

Saatinizin sahip olduğu ETA C01.211 mekanizma hakkında biraz olumsuz yorumlar mevcut ki sizin bu sorun da biraz destekler nitelikte. Asymptote gibi ben de çok buldum bu değerleri.

Ayrıca tüketici haklarına gitmek pek fayda etmeyecektir; 2 ay geçtiği için servis desteğinden başka bir hizmet alacağınızı sanmıyorum. Saatin açılması pek olumlu bir durum gibi görünmese de olağan bir durum, her saatin başına gelebilecek bir şey. Saati servise gönderin düzelirse güle güle kullanın, bu sorun tekrar ederse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 20 Oca 2013, 22:21

Ben 28xx serisi sanıyordum, cevabı ona göre verdim :) ETA C01.211 mekanizmanın normal sapma aralığı nedir bilmiyorum açıkçası, belki de normaldir.. Bence Swatch grup ETA C01.211 kalibreyi sadece swatch saatlerde kullanmalı, Tissot'ta bunun kullanılması büyük hata..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj kültigin » 20 Oca 2013, 22:32

SeRxx yazdı:Foruma hoş geldiniz,

Saatinizin sahip olduğu ETA C01.211 mekanizma hakkında biraz olumsuz yorumlar mevcut ki sizin bu sorun da biraz destekler nitelikte. Asymptote gibi ben de çok buldum bu değerleri.

Ayrıca tüketici haklarına gitmek pek fayda etmeyecektir; 2 ay geçtiği için servis desteğinden başka bir hizmet alacağınızı sanmıyorum. Saatin açılması pek olumlu bir durum gibi görünmese de olağan bir durum, her saatin başına gelebilecek bir şey. Saati servise gönderin düzelirse güle güle kullanın, bu sorun tekrar ederse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurun :thumbup:

Hoş bulduk çok sağolun. Saat servise gidince artık ayarı hiç tutmaz gibi geliyor... Acaba PRC 200 otomatik Tissotlar hep böyle mi yoksa piyango bana mı vurdu?
Kullanıcı avatarı
kültigin

Mesaj asymptote » 20 Oca 2013, 22:53

kültigin yazdı:Acaba PRC 200 otomatik Tissotlar hep böyle mi yoksa piyango bana mı vurdu?

ETA C01.211 ile ilgili teknik bilgiler üreticinin kendi sayfasında bile yok, dolayısıyla normal sapma aralığı nedir bilemiyoruz..
https://secure.eta.ch/CSP/DesktopDefault.aspx?tabindex=2&tabid=28
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 20 Oca 2013, 22:58

kültigin yazdı: Hoş bulduk çok sağolun. Saat servise gidince artık ayarı hiç tutmaz gibi geliyor.

Öyle düşünmeyin bence, dediğim gibi olağan bir durum. Büyük bir sorun yoksa mekanizma üzerindeki endeks'ten ayar yapılır sadece :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners