TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Bilezik Ayarı

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Rolex Bilezik Ayarı

Mesaj slowokan » 25 Kas 2012, 21:31

Merhaba arkadaslar.

Tahmin edeceginizden de cok titiz ve pimpirikli biriyim, hayal bile edemezsiniz. Cep telefonlarim olsun, laptopim olsun, seneler sonra bile ilk gunku gibi temiz durumda kalirlar. Saatlerimde de ayni sekildeyim. Oyleki begendigim saatim kolumdaysa bilegimi masaya cok koymamaya ozen gosteririm. Hastalik derecesinde benim titizligim.

Kullandigim saatimin yetkili servis ve saticilari var, biliyorum ama simdi marka vermek istemiyorum, bazi araba ve motosikletlerin yetkili servislerinde ne derece kotu muamele gorduklerini defalarca etrafimdan duydum. O yuzden tavsiye olmadan yetkili servis dahi olsa sevdigim saatimi piyasada iyi bilinmeyen kisilerin eline teslim etmek istemiyorum.

Forumda bakla cikarmayla ilgili bir arama yaptim ve fsinan'in Haziran ayinda acmis oldugu su konuyu bastan sona okudum. Cok kotu seyler yasamis. Gecmis olsun fsinan. :( Bu arada actigin konuda okudugum uzere meslektas oldugumuzu da ogrendim. :) Merak edenler icin fsinan'in actigi konunun linki;

viewtopic.php?f=12&t=9348&hilit=bakla#axzz2DFtrV6e6

Aldigim gunden beri LV'min bileziginin kendime bol geldiginin farkindayim ama hep bu bakla cikarma isinden uzak duruyorum, sevimsiz bir durumla karsilasmamak icin. Ama bilezik bence gereginden fazla buyuk, cikartirmak gerekli diye dusunmeye basladim.

fsinan'in actigi konuda serdarfb'nin Floransa'daki bakla cikarttirma hikayesini okudum ve ben de acikcasi Glasgow'da saati aldigim yerde neden cikarttirmadim diye pisman oldum vallahi.. :( Cok da profesyonel bir saticiydi.

Neyse... Arkadaslar bana bu konuda hassas calisabilecek bir yer soylerseniz sevinirim. Rhodium veya Storks hakkindaki yorumlariniz onceliklidir. Rolex kullanicilari nereleri tercih ediyorlar, gittikleri yerlerden ne derece memnunlar paylasirlarsa cok memnun olurum. Saatimin bileziginden bakla cikarildiktan sonra, ilk gunkunden en ufak farkinin olmasini kesinlikle istemiyorum. Artik kumas kapli bir pedin ustune mi yatiriyorlar, aparatlar mi kullaniyorlar, ben hic bilmiyorum ama buyutecle bile gorulebilecek derecede nokta olusmasin istiyorum. Bu derece titiz calisan yerler Turkiye'de de mutlaka vardir.

Bu yakinda yurtdisina cikacagim, taaa Mart'ta donecegim. Artik donuste yaptiririm muhtemelen ama simdiden bir bilgi edinmek istedim.

Tavsiye ve fikirleriniz icin simdiden tesekkur ederim arkadaslar... :thumbup:
Kullanıcı avatarı
slowokan

Re: Rolex'imin bileziginden bakla cikarttirmam gerekiyor

Mesaj drk » 25 Kas 2012, 21:40

Slowokan, toplamda birkaç saniye bir iş baklaları çıkartmak. Ben evde kendi tornavidamla yaptım, dikkatli olduktan sonra kimse saate zarar veremez çünkü oldukça basit bir iş.

Fsinan'ın saati ile sizinkinin bakla birleşim yerleri farklı. Endişe etmenize gerek yok :thumbup: Herhangi bir saatçiye gitmeyin ancak herhangi bir rolex bayisi işinizi fazlasıyla görecektir. İşi yapacak kişiye de hassasiyetinizi belirtirseniz hiçbir sorun kalmayacaktır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Re: Rolex Bilezik Ayarı

Mesaj Thevenin » 25 Kas 2012, 22:02

Vidalara sirakkadanak uyan Rolex Ref 2100 tool veya yok ise bir adet standart 1.6mm duz tornavida ve bant yeterli.

Bunun haricinde Rolex bakla vidalarinda vida sabitleyici sivi olarak Loctite ThreadLocker kullanir, no. 222 veya 221. Bu Rolex servis merkezlerince de tavsiye edilir; ekstrem durumlar haricinde kullanmamak da mumkundur.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj slowokan » 26 Kas 2012, 23:30

Sagolun arkadaslar... :thumbup:

Rhodium Akmerkez'e ugrayayim ben bir ara o zaman.
Kullanıcı avatarı
slowokan

Mesaj vincefb » 26 Kas 2012, 23:34

Yine de ustasına yaptırmak da fayda var ;) Ben AP ROO nun baklasını kendim çıkarttım biraz da ağlattım vidaları... :?
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj slowokan » 26 Kas 2012, 23:42

Peki vincefb, sen senin LV'nden bakla cikartirdin mi? Orjinal haliyle mi kullaniyorsun?
Kullanıcı avatarı
slowokan

Mesaj vincefb » 27 Kas 2012, 12:23

Başkan benim bilekler hafif ince çıkarttım 3 tane sanırım :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj Triton » 11 Şub 2013, 12:56

Ben de bir bakla çıkartmıştım ancak yurt dışında. Oldukça basit. Ancak senin gibi titizlikler yapan birisiyim.

Ve maalesef mutlaka başıma bir şey geliyor. On yıl kullandığım ve piyasa değerinin üzerinde sattığım araç showroom da ki yeni araçlarla yarışır temizlikte idi. Verdiğim park yeri parasının ve bakım işinin hesabı yok. Kim bilir şimdi ne durumda.

Yerine aldığım aracı altı dahil (lifte çıkartarak) teslim almadan önce ince den inceye kontrol ettim. Satıcının ilk defa böyle bir durum yaşıyoruz sözleri eşliğinde. Sonuç, birkaç ay sonra ancak belli ışık altında zorlukla görülebilen tam tavanın ortasında bir boya kusuru fark ettim. Ya çok ustaca onarılmış ya da taşıma esnasında ya da gümrük işlemleri esnasında depolandığı yerde boya üzerinde kuş pisliği ya da bir sıvı akması nedeniyle oluşmuş leke var.

Kapalı garajda tutuyoruz derken iyi kapanmamış arka kapak garaj içerisinde açılarak tavandan geçen yangın borusuna çarptı. Arabanın güya sofistike uyarı sisteminde hiçbir uyarı görülmeden. Amblemin altı çizgi halinde çöktü. Öyle kullanıyorum. Söz konusu marka senin avatarın. Bu nedenle pahalı versiyon kullanmıyorum çünkü eğer yeni alırsam mutlaka başına bir şeyler geliyor.

Ne yazık ki nasıl yaşlanıyor isek, kullandığımız mallarımız da bir şekilde eskiyor. Bunu kabullenmeyince mutsuz oluyorsun. Mantıklı bir noktada durmak lazım. Ve alınan bir şeyi mutlaka kullanmak için almak lazım eğer özel bir amaç yoksa.

Bazıları mallarını tepe tepe kullanıyor ve bunlar üzerindeki yıpranmaları yaşanmışlık sayıyor. Onlar için önemli olan o malı kullanarak ne denli tatmin oldukları. Bazen onlara çok özeniyorum.

Kendimden yola çıkarak söylemeliyim ki koleksiyoncu mantığıyla bir şeyi kullanmak insanı gerçekten çok yoran bir durum.

Hiç sevmediğim bir söz olsa da sakınılan göze hele bizim gibi ülkelerde mutlaka çöp batıyor.

Ben Rolex i Köln de servise verdim. Sorun yok. Buradaki bayide biraz fazla soru sorunca siz yurt dışına götürün cevabını almıştım. Küstah ve terbiyesizler. Üstelik dertleri para kazanmaktan başka bir şey değil. Bizim tarzımızdaki müşteri profilinden hiç haz etmezler.

Ben yurt dışında bakla çıkartmıştım. Kısa bir sürede yapmışlardı ve yıllardır problemsiz kullandım. Ancak geri taktırmak niyetindeyim sırf bu adamlarla muhatap olmamak için gittiğim zaman yurt dışında servisine yaptıracağım. Çünkü sinirimi bozuyorlar.

Hiç değilse iyi saat araba gibi değil. Ömrün yettikçe saklayabilirsin....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners