TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Kullanımında Püf Noktaları

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Saat Kullanımında Püf Noktaları

Mesaj SelAc » 12 Ağu 2022, 21:26

Ustam çok teşekkür ederiz. Sw 200 mekanizma bir saatim var. 10-15 tur kuruyordum takmadan önce. Şimdi daha az kurup dikkat ederim.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj selfwinder » 13 Ağu 2022, 03:17

bengisaat yazdı:Dostlar,
Son zamanlarda selita SW200 ve devamı versiyonlarda çokça karşılaştığım bir konu hakkında uyarmak isterim..

Normalde ETA 2824 muadili olan bu mekanizma maalesef onun kadar sağlam olmadığını görüyorum
Rastladığım özellikle otomatik sisteminde ve kronik sorun olarak vurgulayacağım elle kurma sırasında oluşan hasarlar nedeniyle bu saatleri elle kurmamanızı öneriyorum.
Çünkü elle kurma sırasında yük binen racthet whell bizim sektörde ayna çarkı veya sarı çark diye söz edilen çark,cırcır makara dediğimiz kurmakolunun içinden geçen minik timsah ağzı yapısındaki öarklar ve otomatik çarklarında hasarlar çok sık rastlıyorum.

Saat ilk kola takarken 5-6 tur kurun ancak alışkanlık edinip devamlı Elle kurmaktan kaçının.

Değerli bilgiler için çok teşekkürler Cengiz Bey.
less is more
Kullanıcı avatarı
selfwinder

Mesaj mturann » 13 Ağu 2022, 14:21

bengisaat yazdı:Dostlar,
Son zamanlarda selita SW200 ve devamı versiyonlarda çokça karşılaştığım bir konu hakkında uyarmak isterim..

Normalde ETA 2824 muadili olan bu mekanizma maalesef onun kadar sağlam olmadığını görüyorum
Rastladığım özellikle otomatik sisteminde ve kronik sorun olarak vurgulayacağım elle kurma sırasında oluşan hasarlar nedeniyle bu saatleri elle kurmamanızı öneriyorum.
Çünkü elle kurma sırasında yük binen racthet whell bizim sektörde ayna çarkı veya sarı çark diye söz edilen çark,cırcır makara dediğimiz kurmakolunun içinden geçen minik timsah ağzı yapısındaki öarklar ve otomatik çarklarında hasarlar çok sık rastlıyorum.

Saat ilk kola takarken 5-6 tur kurun ancak alışkanlık edinip devamlı Elle kurmaktan kaçının.

Çok teşekkürler Üstad
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj EFe1343 » 17 Ağu 2022, 08:39

Bende SW200 değil de PT5000 vardı. Onda da aynı sorun olmuştu. Sağolsun Cengiz usta tamir etmişti. Özellikle kolda iken kurmamak lazım.

CPH2009 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
EFe1343

Mesaj bengisaat » 09 Kas 2024, 13:46

Bu konudaki açıklamam elle de kurulabilen tüm otomatik saatler için geçerli .
Gerekmedikçe elle kurmayın
kurmanız gerekirse normal kurma gibi değil
kurma kolunu daha yavaş çevirerek kurun
ve saat çalıştığı zaman kurmayı bırakın
böylelikle otomatik çarklarında veya
kurma sisteminde oluşacak arıza riskini oldukça düşürmüş olacaksınız.
Sebebine gelirsek:
Bu sistemler yani otomatik sistemleri elle kurulduğu zaman otomatik çarkları özellikle hızlı kurarsanız çok hızlı döndükleri için arızalanma sıyırma ve yağlarının daha çabuk kuruması gibi sonuçlar doğurabilir
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bengisaat » 09 Kas 2024, 16:11

Bu konudaki açıklamam elle de kurulabilen tüm otomatik saatler için geçerli .
Gerekmedikçe elle kurmayın daha doğrusu alışkanlık haline getirmeyin
kurmanız gerekirse normal kurma gibi değil
kurma kolunu daha yavaş çevirerek kurun
ve saat çalıştığı zaman kurmayı bırakın
böylelikle otomatik çarklarında veya
kurma sisteminde oluşacak arıza riskini oldukça düşürmüş olacaksınız.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj tuncaykaya » 11 Kas 2024, 14:11

Bence işin püf noktası şu : Sakınılan göze çöp batar .
Ben ne kadar özen gösterir sakınırsam saatlerimi o kadar başlarına birşey geliyor.
Kullanıcı avatarı
tuncaykaya

Mesaj bengisaat » 11 Kas 2024, 16:05

Bu arada konuya şöyle bir göz gezdirdiğimde bazı dostlarımız saatlerin bakımına gerek olmadığını belirtmişler bununla ilgili birkaç sebep de sıralamışlar ancak mekanik mantığı üzerinden gidersek çoğunuzun saatleri ortalama bir arabadan daha değerli olduğunu hatırlatmak isterim Ayrıca saatlerde saç kılından daha ince parçalar bulunmakta.
Sektördeki yerimi göz önünde bulundurursak malumunuz bana gelen saatlerin büyük çoğunluğu saat dostlarımızın ya piyasada yaptıramadığı için saatini bekleten ya da iyi bir ustaya ulaşamadıkları için piyasada yaptırmaya çalışan ve kurcalanmış hasar verilmiş saatlerinden oluşmakta ve her gelen 10 saatin en az 8'i gecikme sonucu içinden parçaların aşınması bozulması kırılması veya kurcalanmış/bozulmuş şekilde gelmekte.
Emin olun bakım gecikmesi sonucu bana ya da servise gitmek zorunda kalan arkadaşların saatlerinin onarımı; arabalarının bakımını geciktirmelerinden daha pahalıya çıktığını söyleyebilirim.
Yapılacak bakımlar Her zaman söylediğim gibi bir kaç alternatifiniz olacak servis standardındaki bir bakımı sırasında kullanılan ilaçlar ve yağlar ve contaların orijinalliği Dolayısıyla daha yüksek çıkmasına rağmen en az 5 yıl boyunca aşınma koruması ve bakım gerektirmemesi nedeniyle en mantıklısıdır hatta; daha ucuza gelecektir çünkü hem uzun yıllar aşınma hasar riski çok düşük kalacak hemde stabil ve hassas çalışacaktır
Kullanıcı avatarı
bengisaat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 24 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners