TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Conta Değişim Periyodları Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Conta Değişim Periyodları Bilgi

Mesaj bengisaat » 25 Haz 2012, 16:14

Açılması demedim cümle devrik olmuş su test cihazları ile test edilerek su geçirme riski kontrol edilmesi uygun olur ve risk en aza indirgenmiş olur.
Gerektiğinde yani su testinde başarılı olmazsa açılır,ve conta bakımı yapılır değişmesi gerekirse değişir.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Baran » 25 Haz 2012, 19:45

Su testlerinde su alma şansı varmı saatin? Nerelerde yapılıyor illa yetkili servisinemi götürmemiz gerekiyor? onlarada guven olmuyor testi gececek belki ama sırf conta değişimi için risk altında diyecek....
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj bengisaat » 25 Haz 2012, 20:28

İyi bir saatçide olmalıdır
Doğru kullanıldığında su alma riski yok
Teknik servislerde hava basıncı kullanılarak ölçüm yapan cihazlar var ancak su kullanılarak ölçen cihazlarda suya girmeden önce kaç ATM standardı ise o kadar basınç verilir ve contada sorun varsa saat içine hava almış olur böylece saat alta suyun içine itilmeden önce içerideki basınç aniden düşürüldüğünde saat içeriye hava almışsa bu hava bu seferde içeriden çıkma eğilimine girer ve hangi conta zayıfsa oradan hava kabarcığı çıkar.
Suyu nereden aldığını gördüğünüz anda da hemen kurutursunuz böylece risk oluşmaz.

Bu işlemi teknik servislerde bile herkes bilmez, dolayısı ile 8-10 bin euro verip hava basıncı ile ölçen cihazlar alınır oysa bunlarda suyun nereden aldığını göremediğiniz için uğraşır durursunuz
Bu vesile ile saatçilerede bir tiyo vermiş olayım ;)
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bengisaat » 25 Haz 2012, 20:40

Baran yazdı: illa yetkili servisinemi götürmemiz gerekiyor? onlarada guven olmuyor testi gececek belki ama sırf conta değişimi için risk altında diyecek....

Saatçi esnafı emin olun tüm sektörler baz alındığında en dürüst esnaflardandır,çünki saatçilik gerçekten severek yapmayanı bunaltan ve zor bir meslektir.
Bir kaç densizin yaptığını sektöre mal etmemek lazım.Servisine güvenmediğiniz saati almayın zaten ..
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Baran » 27 Haz 2012, 14:31

Şu ana kadar öle dürüst esnafa cok nadir denk geldim desem yeridir.Başıma gelenleri buraya yazsam kitap olur.En son fsinanın başına gelen daha taptaze olay.Zaten severek yapan az olduğu için başımıza gelmedik kalmıyor.Birde servisine güvenmediğiniz saati almayın söylemine pek katılamayacağım.Önce servisine gidip ondan sonra saat almaya giden varmı bilemiyorum.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj asymptote » 27 Haz 2012, 15:30

Baran'a sonuna kadar katılıyorum. Biz saatleri seviyoruz Cengiz ustam, mesleğini seven sizin gibi saatçileri de seviyoruz ancak yaptığı işe ve müşterisine saygısı olmayan kişiler hangi meslek grubundan olursa olsun burada bu kimseleri eleştirmeye ve açığa çıkarmaya hakkımız var diye düşünüyorum.

Servis konusuna gelince örneğin LPI Tag Heuer, Tissot, Glashutte.. gibi markaların resmi dağıtıcısı durumunda ve LPI den şikayetçi olan çok kimse var.. O halde bu markaları hiçbirimiz almamalı mıyız sizce?..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bengisaat » 27 Haz 2012, 17:31

Haklısınız elbette katılıyorum bunu yapanın yanına bırakmamak da lazım ,ancak benim belirtmek istediğim saatçi esnafının içinde diğer mesleklere nazaran çok daha az bu üçkağıtçılar ,bence asıl sorun saatçinin cahil kalmasından kaynaklanıyor ayrıca daha da önemlisi saatin S sinden anlamayan mağaza sarraf zincirinde 3 gün önce işe girmiş tezgahtarların sattığı marka saatlerle piyasa saatlerinin arasındaki farkın sadece fiyattan ibaret olduğunu sanmaları.Bunun sonucu elbette saate ve saat kullanıcısına hakettiği saygının gösterilmemesi. Bunlara ilaveten saatin saatçiden alınması gerektiğinin ısrarla görmezden gelinmesi ve yaşanan sorunlar...

Bu arada sözü geçmişken günün bomba haberini vereyim " LPI saat&saat' e geçti" :)
Saat &saat LPI alarak bünyesine kattı üstelik markalarının çoğunun orta doğu distübitörlüğünü almış
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Conta Değişim Periyodları Bilgi

Mesaj sercankaf » 27 Haz 2012, 17:37

Saat&saat zaten Tissot satiyordu, simdi LPI garantili olmus oldu otomatik olarak :)

~Tapatalk~
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners