TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1974 Omega Geneve ve Hamilton, Elden Geçmelimi?

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: 1974 Omega Geneve ve Hamilton, Elden Geçmelimi?

Mesaj SeRxx » 06 Nis 2012, 22:50

Yaklaşımım biraz felsefik olmuş :D
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj bengisaat » 07 Nis 2012, 14:09

alpkop yazdı:eyvallah sayın abim.

forum ortamında mimik olmayınca yorumlar yanlış anlaşılabiliyor. önyargıda biz türkleri bitiren bir duygu. bu nedenle sende haklısın.

ben konuyu polemik değilde hem konu olsun hemde saatlerin konjotürünü ölçme anlamında açtım zaten.

bol selam.

Amacım kimseyi kırmak değil arkadaşlar saati bana yönlendirince fikrimi belirttim çünki saatsever bakışı başkadır kullanıcı bakışı başka.
Birde saatlere ilgisi olmadığı halde akrabadan kalan saatin değerini öğrenmek için ve ucuza yapılırsa yaptırıp en iyi fiyata satma amacı ile forumlara sadece 2-3 kez uğrayanlar vardır.
Kimseyi yargılamak haddimizde değil ben sadece bu duyguyu aldığım için zamanımın da kısıtlı olması nedeniyle sadece saat dostlarının saatlerini yapıyorum bunu uzun uzadıya yazmaktansa tek cümle ile bu yazının tamamını vurgulamak istemiştim.

Saatlerin konjoktorü yada maddi değeri bizler için 2. plandadır.Sizin saatleri yapamam dedim ancak forumdan bir arkadaşımızın vialux saati için işimden izin alıp Eminönünden Kartala 2.5 saat yol gidip bir o kadar da dönüş için zaman harcayarak saatçinin birinden kadran arayıp buldum .Nedeni saatinin manevi değerinin çok yüksek olmasıydı bende bu duyguyu kendisiyle paylaştım.
Dediğim gibi ölçü saatin maddi değil manevi değeridir.
Alınmayın sizi bununla ilgili yargılamak öncelikle benim haddim bile olamaz.

Sadece bakış açılarımız farklı o kadar.
En son bengisaat tarafından 07 Nis 2012, 14:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj kubbealtı » 07 Nis 2012, 14:18

hocama katılıyorum
ölçü saatin maddi değil manevi değeridir
Kullanıcı avatarı
kubbealtı

1974 Omega Geneve ve Hamilton, Elden Geçmelimi?

Mesaj SeRxx » 07 Nis 2012, 14:28

ibrikçi yazdı:hocama katılıyorum
ölçü saatin maddi değil manevi değeridir

Ölçüt, saat sahibinin değer anlayışıdır ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj coparan » 07 Nis 2012, 20:12

özel mesajım burayamı yansımış yaw? :D

derdim şu arkadaşlar, bu saatler benim dayıma ait. eğer satmak isteseydim, zaten hiç sormadan, birine yaptırır, direk sitelere koyardım. Hatta Türkiyeye değil eBay'e koyardım çünkü daha yüksekten satılıyor. 8-)
konjonktürden kastımda piyasa değeri değil. bu tip "marka" saatlerin elden geçmesi neye mal oluyor onu ölçmek anlamında bir forum oluşturmaktı.

saatler zaten hatıralık. eğer yaptırcaksam bana pahalıya gelecekse hiç yaptırmayım. gerek yok. çünkü dediğim gibi yaptırıp satma niyetim yok. takmayada niyetim yok çünkü tarzım değil. zaten o kadar küçükkü aynaları, kızımın bileğine ancak olur, özellikle hamilton :)

sanırım konuyu iyi anlatmışımdır.

bu nedenle bende bengi saat abimizin yönergesi doğrultusunda vazgeçtim restorasyon işinden.
Kullanıcı avatarı
coparan

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners