TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Arka Kapak Açma Aparatları Öneri

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Saat Arka Kapak Açma Aparatları Öneri

Mesaj bengisaat » 10 Şub 2012, 00:16

:)

Bir rakip çıktı bize desenize

Neyle açarsanız açın eliniz alışkın değilse çizilmesi kaçınılmazdır.
Babam bana saat kapağı açma konusunda ööğğ diyene kadar bir kaç ay bunun üzerine eğilmişti iyice emin olmadan da saat tamirine geçememiştim :)

Tüyo:
Eski bir saat alınır her yemekten sonra 20 kere açılıp kapatılır , ne zamana kadar ? -- Kapağı çizmeden üstüste 50 kere açıp kapatmayı başarana kadar.
(Gülmeyin 10 - 12 yaşlarımda bunu bizzat yaşamıştım )

:)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj AtakanY » 10 Şub 2012, 01:04

Estağfurullah :D

Aslında dediğinizde haklısınız! İş biraz da el alışkanlığında bitiyor. Peki gene de bu iki üründen hangisini tavsiye ederdiniz? Ya da siz hangisini kullanıyorsunuz?

Bu arada sizi bulmuşken bir kaç soru daha sorayım ;)

Yeni bir conta takmadan önce, contaya silikon yerine başka birşey sürebilir miyiz?

Bir de yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz arka kapağın (sanırım 100 m ve üstü su geçirmeyen saatlerin kapakları böyle oluyor) kapanması diğer klasik (sanırım bunlar da 100 m altı su geçirmeyen saatlerin kapakları oluyor) kapaklara göre daha kolay. Peki klasik kapakları kapatırken illa ki pres makinası kullanmak şart mıdır? Mesela evdeki bir saati geçici bir süre için elimle bastırıp kapattım ve görünürde her tarafı kapalı fakat, yine de içim rahat değil.

Klasik arka kapaktan kastım;

Resim
Kullanıcı avatarı
AtakanY

Mesaj bengisaat » 10 Şub 2012, 01:26

O görüntü sizi aldatmasın presle kapatılan vidasız ancak 10 Atm basınca dayanan saatlerde var vidalı kapaklı ancak el yıkarken su alanda .

Emin olmak için ya suya sokmalı yada test yaptırmalısınız :)

Kapak açmada en çok kullanılan 3lü olandır ancak saatçiler ne kullanır derseniz bizim çift dediğimiz cımbızın uçları iyice kalınlaştırılmış olanlar piyasada en çok kullanılandır yani eskimiş ayları kesip kesip yıldız yaparlar diyen Hoca Nasreddin misali sektördede eski cımbızları uçlarını kalınlaştırıp kapak açma aparatı yaparlar. :)

Zor açılan kapaklar için daha çok 3 lü olan kullanılıyor
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Önceki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners