TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kasadaki Küçük Çizilmelere Çözüm Önerileri

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Kasadaki Küçük Çizilmelere Çözüm Önerileri

Mesaj buTa » 06 May 2012, 23:32

Merhabalar,
Cape Cod Polish Cloth adlı ürünü Türkiye'de bulma şansımız var mı?
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj mucadeleci » 10 May 2012, 15:32

evidence yazdı:Merhabalar,
Cape Cod Polish Cloth adlı ürünü Türkiye'de bulma şansımız var mı?

+1 Türkiye'den bu ürünü ve yahut muadilini bulma imkanımız var mı?
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj drk » 10 May 2012, 18:28

Kuyumcu veya belki saatçilerde benzer birşeyler vardır bence. Ben ebayden sipariş verdim, elime ulaşınca hakkında yazacağım.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj bulenty » 12 May 2012, 02:20

Arkadaşlar benim yaptığım işlem ya gözünüzü korkuttu,ya ben eksik anlattım ya da tiye almadınız.
Eğer elektrikli dremel usta işi biz kullanamayız falan veya uzun iş derseniz size pilli dremel de gösterdim.Devri gayet düşüktür,alacağınız bir pasta (compaund veya cila takımı) güvenle uygulayabilirsiniz.

Ayrıca brushed denilen yani zımparalanmış değilmi?onu yaptığınızda düşük devir pilli dremel ile kesin gereğinden fazla parlamaz.Gereğinden fazla parlarsa şöyle bir 1000 grid zımparayı sürersiniz olur biter,yani siz zımparalarsınız :)
Ayrıca zımparalanmış çeliğin altından parlak çelik çıkmaz,yine mat çıkar ona da parlatılmamış çelik denir; dediğim gibi bir iki 1000-1500-2000 grid(duruma göre) darbesi ile iş halolur.Fabrikasyon çelik parlatmalar biliyorsunuz özel yöntemlerle yapılır.Elektropolisaj denilen bir yöntem mevcuttur.

Herneyse yoruldum yine,,,o alacağınız sıvı mendil vs ler sadece temizlik ve geçici parlaklık içindir.Arabada da polisaj makinasını elinize almadan geçici iş yaparsınız.Hatta kil ile iyice temizlik yapmanız gerekir.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj Baran » 12 May 2012, 12:37

Oto boyasındaki kılcal cizikler vernikte oluşur,polisaj makinesi verniği ısıtarak sıvılaşmasına ve ciziklerin içinin dolmasına sebep olur böylelikle ciziklerden kurtulmuş oluruz en azından ben bu sekilde biliyorum.Önceden yapılan hamurla kil uygulamasıysa yuzeyin üzerine yapışan hertürlü atık malzemenin temizlenmesini sağlar.Bülent abi kendi adıma konusayım o kadar guzeldiki cektiğin video ve uygulama,ben o işe girmeye cesaret edemem :)
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj davinci » 12 May 2012, 13:12

http://video.trustedwatch.de/trustedwat ... WORLD-2012

Bu videoda Hublotun kel çizilmelere karşı seramik saatin çözüm olduğunu vede sertleştirilmiş metal (altın, platin) geliştirdiklerini ve patentini aldıklarını anlatıyor bu yeni metal çizilmiyormuş, video biraz uzun birde almanca

Başka şeylerde dicektim ama Drk kızıyor sonra konuya bağlı kalalım
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj drk » 12 May 2012, 13:45

Hayır, ben niye kızayım. Sadece başlığı görüp içindekileri okumak isteyen biri sizin satılık ipadiniz veya başka alakasız bir konuyu okumak istemeyebilir ;)

Seramik saat bazı markalar tarafından bolca kullanılıyor, aslında çizilmez değiller, kendinden daha sert bir maddeyle, mesela elmas, kolayca çiziliyorlar ayrıca çok kırılganlar.

Hublot Magic Gold :arrow: viewtopic.php?f=49&t=7106#axzz1ueQRqhAQ
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj drk » 26 Tem 2012, 17:08

Nihayet aylar süren gecikmelerden sonra cape cod elime ulaştı. Öncelikle kokusunun çok güzel olduğunu belirtmeliyim :D Seiko 5in kasasının yan kısımlarında denedim, epey işe yaradı. Tabi metalden bir miktarıda üzerine aldı, fazla kullanmamak gerek yinede. Derin çiziklerde pek işe yaramıyor, o derinliğe inebilmek için çok fazla sürtmek gerekiyor, buda çok miktarda metal kaybı demek. En iyisi kılcal çiziklerde kullanmak.
Kullanıcı avatarı
drk

Önceki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners