TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatin Buğulanması Sorunu

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Seiko SNK805 Buğulanma Problemi

Mesaj bengisaat » 07 Nis 2011, 22:55

-Saatin içinde halen sıvı yoksa veya sıvı temasından sonra saatçide temizlendiği halde içindeki nemin alınamamasından kaynaklanan sıvı artığı yok ise aşırı ve çok ani olmayan sıcaklık farklarında buhar yapmaz.Fakat bu ısı farkı olsa bile çok ani olmalıdır yani hava buz gibi ve siz oda sıcaklığından dışarı çıksanız bile buhar yapmayacaktır.

Saatinizin basınç direnci 5 Atm olduğuna göre oluşacak ani ısı düşmesi sonucu oluşan dışarıdan içeriye oluşacak hava basıncı 5 atmden fazla ise saatiniz su alır.Yani bu durumdada buhar yapmayacak daha da kötüsü olan gerçekleşecek yani saatiniz direk su alacaktır.

Daha anlaşılır şekilde anlatırsak Örneğin: Saatiniz kaloriferin yakınlarında duruyordu ve oradan buzluktan çıkmış suyun içine düştü bu durumda kısa bir süre buhar olabilir ancak orda kalmaya devam ettiğinde içindeki hava genleşmiş olduğundan ve aniden soğurken genleşmiş havanın tekrar ani şekilde soğuduğu için dışarıdaki basınç çok fazla olacak ve içeri doğru normalin çok üzerinde basınç oluşacaktır bu durumda saat suyun içinde bulunduğu için su alma riski çok yükselir .

-Kurma kolunu çekip bırakınca havayı dışarı atması konusunu yalnış duymuşsunuz öyle bir şey olamaz.
Bu tip söylentiler birilerinin uydurduğu,insanlarında inanmak istedikleri bir şeydir :)

- Bu buharın oluşma sebeplerini tekrar yazmama gerek yok Bond un yazdıkları doğrudur
Tabii sedir hocamızın yazdıklarıda aynen doğrudur.
razz'ın yazdıklarına da ,ilk cümle haricinde katılıyorum :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bengisaat » 07 Nis 2011, 23:18

herdem09 yazdı:Yardımlar için teşekkürler. Farklı kaynaklardan okuduğum kadarıyla saat üretilirken ortamda bulunan nemin saatte aşırı ısı farkı olması durumunda buhar olarak kendini göstermesinden kaynaklanıyormuş problem. Birkaç cümle koyayım okuduğum yerlerden belki başkalarına da faydalı olur.

-Unutmayın ki, bütün saatler, kapatıldıkları anda bir mi,ktar nemle kapatılırlar, bu odaların doğasındandır. Bu nem ancak ve ancak büyük ısı farklarında ortaya camdaki buğu olarak çıkar.

Yukarıda belirttiğim gibi ani ve büyük ısı farkları sonucunda oluşabilir ve geçicidir

-Ayni sorunu ben de yasadim ama benimki tamamen normaldi,

( Yanılmış, normal değildi ve saati şu anda can çekişiyor olma ihtimali yüksek ) :)

saat arabanin bagajinda sogukta kalmisti ve ben toplantiya iceriye sicak ortama aldigimda icinde bugu olustu, kurma kolunu cekik biraktim birkac dakika sonra duzeldi.

Hayır kurma kolunu çekip bıraktığı için değil bu durum geçici olduğu için düzeldi veya saatte su olduğu için buhardan sıvı hale dönüştü.Her iki durumda da kurma kolu burada figüran olarak görev yapmış ,veya yazının ilk yazarı o anda burnunu falan karıştırdığı için dikkati kurma koluna çekerek hedef saptırıyor :D

Bu normal, soguktan birden sicaga girince saatin icindeki hava bugu yapiyor ama yepeyi cekik birakinca hava disari ile temas edip birkac dakikada duzeliyor, ozellikle buna dikkat edin, tepeyi cekip iceride olusan nemi disari atin, yoksa uzun vadede makineye zarar verebilir.

Bu işkembeden atma diye tabir edilen ve nedense duyanların çoğunun inandıkları şehir efsanelerinden biri sanırım,gir suya korkma su alırsa tepeyi çek bırak tamamdır...
Aslında şöyle yazsa bile daha inandırıcı olurdu "Camdaki buhar yaz 2222 ye gönder; saatin camındaki buhar mendiline gelsin"

Bunun sugecirmezlikle ilgisi yok, dalgic saatlerinin bile ayni seyi yaptigini gordum.

Bu yazıyı alıntı yaptığınız kişinin önünde Şapkamı çıkardım ve saygıyla eğiliyorum :shock: :shock: :shock: ... Hiç bir dalgıç saati contası bozuk değilse izolasyonunda sorun yoksa bunu yapmaz.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Clk » 07 Nis 2011, 23:44

Bengisaat, ben böyle hurafeler ile dalga gecince piranha oluyorum diye birsey yazmadim ama düsüncelerime tercüman olmussun :D

Isin kötüsü azot üreten bu canlilarin salakca, bilgisizce yazdiklari sacmaliklar dogruymus gibi algilaniyor ben buna üzülüyorum.

Tanri'ya sükür sizin gibi meslek insanlari var da, konulara daha profesyonelce yaklasip bizleri aydinlatiyor.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj grinny » 07 Nis 2011, 23:57

@bengisaat

+rep olsa da versem diye ilk defa arandım durdum :D
Kullanıcı avatarı
grinny

Mesaj nickynick » 08 Nis 2011, 00:27

Ben 13,000$ verip Blancpain FF alacağım, 9800$ verip Rolex Sea-Dweller Deepsea alacağım, ya da 85,000$ verip Richard Mille RM 28 alacağım. Sonra dalış yapacağım soğuk bir denizde, saati denizden çıkardığım anda buğulanma olacak ısı değişikliğinden, kurma kolunu 5 dakika açık bırakırım, paşa paşa uçar gider buğulanma :D Mesele bu kadar basit arkadaşlar :D

Gerçekten böyle insanların saat dünyasında olabildiğine inanmak istemiyorum, ama var işte. Örneklerini burada saymaya gerek yok sanıyorum.

Bengisaat bu bilgiler için ayrıca teşekkürler.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Clk » 08 Nis 2011, 00:35

Benim Sub'da da aynisi basima geldi. Tepeyi acip camasir ipine astim kurusun diye... O gün bugündür banamisin demiyor :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj razz » 08 Nis 2011, 00:49

clk kolayı var.. Sub'la dalmadan önce açacan saati.. Makineyi alacan dışarı.. Sonra cama içerden bir tükürecen.. Tamaaaam.. Senin buğu derdin bitti kardeş.. Ha ben bunu nerden öğrendim..? "Mac Gyver..!" dediğini duyar gibiyim ama hayır.. Rahmetli Jacques Cousteau, The Silent World'ü çekerken böyle yaparmış.. ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj bengisaat » 08 Nis 2011, 00:53

@ herdem09 ,
Affınıza sığınarak yaptığım esprileri üstünüze almayın lütfen, sizi tenzih ederek yazdım . :)

Espri 2:

Hatta kurma kolunu 10 kere çekip bırakırım bırakın su almayı saat ıslanmaz bile ; böylece saatin kayışı deri ise hiç yıpranmaz :)

Espri 3 :
Düşünün ki zamanınız bol ve kurma kolunu 150 kez çekip bıraktınız.

Yorumları alayım :)

Espri no : ... :P
Kullanıcı avatarı
bengisaat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners