JTinner » 09 Nis 2012, 23:34
Bu benim forumdaki ilk mesajım. Zamanın hem felsefesine hem de sanatına hayranlığım büyüktür. Bu nedenle saatlere olan tutkumu da anlatamam. Öncelikle forum kurucularına teşekkür ederim. Tamamen bir gereksiz bilgi çöplüğüne dönmüş sanal ortamlara böyle bir katkıda bulunmanız gerçekten çok hoş. Saatin yalnızca bir araç olmadığını, televizyonsuz, cep telefonsuz, internetsiz yaşanabileceği ancak saatsiz yaşanamayacağını belirtmek istiyorum. Bunun yanında, bir armağan ya da yadigar olarak da en güzel makinedir saat.
Uzun lafın kısası, sağ olun.
Sayın colortime,
Elimde dede yadigarı "Hislon" marka bir cep saati var. Değerini bilmiyorum. Belki de maddi bir değeri yok. Ama genç yaşıma rağmen manevi değerini inanın anlatamam. Belki yıllarca çalışmadığından belki de fiziki bir darbeye maruz kaldığından bilmiyorum; saatim çalışmıyor. İlgilendiğiniz takdirde içinden ve dışından bir kaç fotoğrafını siteye ekleyebilir, herkese sunabilirim.
ilk etapta söyleyebileceğim, camı kırılmış (şu an camsız), yelkovanı duruyor ancak akrebi düşmüş. saat kurmalı olduğundan kursam da çalışmıyor. en azından dişliler dönmüyor. tahminen 40 yıldan yaşlı bir saat. dışarıdaki alelade bir saatçiye girip teslim etmeye de korktuğum için (çünkü içinde hareketli aksamlarında elmas parçalar taşıdığını düşünüyorum ve güvenilmez bir saatçiye teslim ettiğimde, içinde varsa değerli parçaların uçacağını (!) sanıyorum) sizden fikir vermenizi istiyorum.
İstanbul-Bahçelievler'de oturuyorum. Şu an çalışmadığım içinde maddi açıdan çok büyük miktarlar altına da giremem. (bilmiyorum belki de kolay ve ucuza halledilebilir ama) Sizden isteğim, tavsiye edebileceğiniz birileri var mı ya da siz yardımcı olabilir misiniz?
Fotoğraflarını da en kısa zamanda eklemeye çalışırım.
Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Not: Uzun zamandır foruma yazı yazmamışsınız. Umarım hala buradasınızdır.