TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Antika Cep Saatleri Tamiri

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Antika Cep Saatleri Tamiri

Mesaj kuşkapanı » 30 Ara 2010, 13:51

Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz :)
Kullanıcı avatarı
kuşkapanı

Mesaj fatih5050 » 05 Nis 2012, 16:14

Sayın colortime:
Benim elimde yaklaşık 1970 model serkisof demiryolu saat var ama saniyesi kaybolmuş ve kurma yeri bozulmuş acaba sizde bu saatin parçaları var mı ? Yardımcı olursanız özek mesaj atarsanız çok sevinirim.İlgilerinize teşekkür ederim :)
Kullanıcı avatarı
fatih5050

Mesaj JTinner » 09 Nis 2012, 23:34

Bu benim forumdaki ilk mesajım. Zamanın hem felsefesine hem de sanatına hayranlığım büyüktür. Bu nedenle saatlere olan tutkumu da anlatamam. Öncelikle forum kurucularına teşekkür ederim. Tamamen bir gereksiz bilgi çöplüğüne dönmüş sanal ortamlara böyle bir katkıda bulunmanız gerçekten çok hoş. Saatin yalnızca bir araç olmadığını, televizyonsuz, cep telefonsuz, internetsiz yaşanabileceği ancak saatsiz yaşanamayacağını belirtmek istiyorum. Bunun yanında, bir armağan ya da yadigar olarak da en güzel makinedir saat.
Uzun lafın kısası, sağ olun.

Sayın colortime,
Elimde dede yadigarı "Hislon" marka bir cep saati var. Değerini bilmiyorum. Belki de maddi bir değeri yok. Ama genç yaşıma rağmen manevi değerini inanın anlatamam. Belki yıllarca çalışmadığından belki de fiziki bir darbeye maruz kaldığından bilmiyorum; saatim çalışmıyor. İlgilendiğiniz takdirde içinden ve dışından bir kaç fotoğrafını siteye ekleyebilir, herkese sunabilirim.
ilk etapta söyleyebileceğim, camı kırılmış (şu an camsız), yelkovanı duruyor ancak akrebi düşmüş. saat kurmalı olduğundan kursam da çalışmıyor. en azından dişliler dönmüyor. tahminen 40 yıldan yaşlı bir saat. dışarıdaki alelade bir saatçiye girip teslim etmeye de korktuğum için (çünkü içinde hareketli aksamlarında elmas parçalar taşıdığını düşünüyorum ve güvenilmez bir saatçiye teslim ettiğimde, içinde varsa değerli parçaların uçacağını (!) sanıyorum) sizden fikir vermenizi istiyorum.
İstanbul-Bahçelievler'de oturuyorum. Şu an çalışmadığım içinde maddi açıdan çok büyük miktarlar altına da giremem. (bilmiyorum belki de kolay ve ucuza halledilebilir ama) Sizden isteğim, tavsiye edebileceğiniz birileri var mı ya da siz yardımcı olabilir misiniz?
Fotoğraflarını da en kısa zamanda eklemeye çalışırım.

Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Not: Uzun zamandır foruma yazı yazmamışsınız. Umarım hala buradasınızdır.
Kullanıcı avatarı
JTinner

Mesaj hsgacar » 18 Ara 2012, 00:54

Öncelikle buradaki herkese teşekkürler mükemmel bilgilerinizden ötürü benim elimde bir saat var fakat markasını ve modelini bilmiyorum burada bir ustaya gösterdim bana bu saatin özel bir saat olduğunu ve kovalı olduğunu söyledi kovalı ne demek bilmiyorum yazım hatalıysa kusura bakmayın yeni kayıt oldum teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
hsgacar

Mesaj asymptote » 18 Ara 2012, 01:22

Verge Fusee mi acaba.. Fotoğraf paylaşabilir misiniz hsgacar?

Colortime ustam nerelerdesiniz? :?
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj hsgacar » 19 Ara 2012, 00:39

resim nasıl yükleniyor yardımcı olur musunuz acaba?
Kullanıcı avatarı
hsgacar

Mesaj asymptote » 19 Ara 2012, 00:47

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj hsgacar » 19 Ara 2012, 19:47

Resim
Kullanıcı avatarı
hsgacar

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners