TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Otomatik Saat İleri Gitme Sorunu Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Tissot Otomatik Saat İleri Gitme Sorunu

Mesaj gurdogan08 » 02 Mar 2014, 22:38

arkadaşlar ben de tissot pr516 model aldım 10 günde 1 dakika ileri gidiyor ayda üç dakka senede 2 saat ileri gidecek aldığım firmaya gittim normal dediler napsam acaba
Kullanıcı avatarı
gurdogan08

Mesaj gurdogan08 » 03 Mar 2014, 20:01

iyi çalışmalar tissot pr516 otomatik saatim 10 günde 1 dakika ileri gidiyor
Kullanıcı avatarı
gurdogan08

Mesaj Sinanist » 05 Mar 2014, 20:05

Sn. gurdogan08 saatinizi yeni almışsınız... Hayırlı olsun.

Çok normal. Herhangi bir saatte'de bu değerler görülür. Sıcaklık, soğukluk, kullanım....

Saatiniz alışınca düzene girecektir. 3 ay, 1 yıl... Tam performansını o zaman görebilirsiniz. Geri kalmaya başlayınca bakım zamanı gelmiştir.

Sayın Modern60 ve bengisaat' Cengiz Ustamızdan öğrendiğim, kendimde de test ettiğim bilgilerdir.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Sinanist

Mesaj Bond » 05 Mar 2014, 21:16

Gürdoğan lütfen aynı soruyu bir çok başka başlıklara yazma. Konuna zaten cevap verildi ;) Bir çok yere yazdığın için sanırım takip edemiyorsun. İyi forumlar.

:arrow: viewtopic.php?f=62&t=10211&start=15#p304950

Modern60 yazdı:Ayda 3 dakika CHRONOMETER in üst sınırı. Dolayısıyla da çok normal.Bu sonuca şöyle ulaşıyoruz: Chr +6 sn/gün x 30=180 sn = 3 dqkikq. Belki daha önceki konulara göz atılmamıştır diye anımsatayım dedim...CHR dışında ise B Class zaman hassasiyeti +10/-8 sn/gün gibidir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj gurdogan08 » 15 Mar 2014, 12:50

arkadaşlar verdiğiniz bilgi için teşekkürler ancak şöyle bir şey var seıko 5 otomatik kullandım o saat ayda bir dakka bile ileri gitmiyordu demekki marka saat almak boş iş isviçre mekanizmalar japon mekanizmanın yanında çok basit kalıyor
Kullanıcı avatarı
gurdogan08

Mesaj gurdogan08 » 15 Mar 2014, 13:04

yada cıtızen eco drıve alacaksın ömürlük kullanacaksın saniye şaşmaz
Kullanıcı avatarı
gurdogan08

Mesaj Sinanist » 15 Mar 2014, 13:45

Benimde seiko 5 var. Made In Japan. Alalı tam 2 ay olacak. Bir dakika bile şaşmadı. Aldığımdan sonra hiç ayarlamadım.

Fakat...Şöyle bir durum var. Camı hardlex mineral, manyetizmalara duyarlı, İsviçre modellerinin (giriş modelleri) fiyat yüksekliği genelde saatin iç aksamı haricinde diğer aksamlarında da kaliteli malzeme kullanmaları. Para aslında buraya gidiyor. Japon saatinize özen gösterirseniz çok uzun süreler tabiki kullanılabilir. Bazıp farklarda yok değil. Mesela seiko'nun giriş seviyesindeki mekanizması 21.600 vph iken etaların giriş seviyeleri 28.000'lerden başlıyor. Bu saniyeye daha akıcı bir görüntü veriyor. Mekanizma sağlamlığı, saati dakik tutması kıyas kabul etmese de böyle farkla mevcut. Yok değil.

Para konusunda daha üst rakamlara çıkınca aynı özellikler japon bulamıyorsunuz fakat isviçre bulabiliyorsunuz. Düşük rakamlarda japon tatminkar, yüksek rakamlarda değil.

İleri gitme, geri kalma meselesi birazda şans meleseli fakat... Yine fakat diyorum... X bir yeni alınan saat 15-20 saniye ileri gidiyorsa 2-3 yıl belki 5 yıl sonunda tam dakik olacağını sanıyorum. İsviçre ve Japon saatleri için geçerli.

Sn. Usta Cengiz Bey saat bakımının ciddi ciddi geri kalmaya başladığı zaman geldiğini belirtiyordu.

Ayrıca işin zevkide bu olsa gerek. Bende de o kadar parça işlese bende birkaç dakika geri kalırım sanıyorum :)...

İsviçre olsun Japon olsun... Setifikası yoksa dakikliği tamamen şans....

Maddenin yapısı gereği bakımı yaptırıldığı sürece ömürlük olabilir, bakımsız bütün otomatik saatler bir süre sonra durmaya mahkumdur. Pilliler için durum bambaşka. Tamiri pek mümkün değil.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Sinanist

Mesaj gurdogan08 » 15 Mar 2014, 20:30

valla ben de şans yok demekki napalım artık başka saat bakacaz ama isviçre saati asla ...... akrabam var hep dalga geçiyor saat ileri gidiyor diye en dandik saat bile dakik diyor aman insan bile rahatsızlanıyor sonuçta
Kullanıcı avatarı
gurdogan08

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners