TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Seiko 5 Tamir Problemi Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Vintage Seiko 5 Tamir Problemi Bilgi

Mesaj bengisaat » 22 Oca 2014, 10:43

Bu konuya cevap yazdığımı sanıyordum sanırım gönder demeden kapatmışım .
Dediği gibi kadranın kırılan ayaklarını çıkarmış.
Ancak kadran yapıştırma yapılmaması gereken bir durum özellikle seikolarda kadran bulunabiliyorken son derece yalnış.
Üstelik kadranı japonla yapıştırıyorlar ve yapıştırıcının tutunabileceği bir bölge olmadığı için kadran altındaki çembere yapıştırıyorlar ki bu daha da kötü çünki oynak bir parçadır ve darbelere ilk maruz kalan parça olması nedeniyle yapıştırıcılar çıtır çıtır dökülüp saatin içine gider.
Biraz sabredip hiç olmazsa derby gibi dökülmeyen yapıştırıcılarla yapıştırsa bir derece.

O sesin gelmesi otomatik vidasının yalnış takılmasından olmaz .
Güç reservi tamamen boşalmışsa sesi daha farklı gelir.
Bir kaç gün kolda kalsın ses değişmezse veya durma geri kalma yaparsa yapan saatçiye tekrar götürün diyemeyeceğim malesef :(

Bu arada arkadaşlardan ricam bilmediği konularda yazmamanızdır.
Sırf cevap olsun diye yalnış şeyler yazarak arkadaşlarımızı esnafa karşı haksız duruma düşürebilirsiniz.
Örneğin bu sesin vidanın gevşek bırakılmasından dolayı geldiğini düşünüp saatçiye gidip vidayı takmamışsın diyerek tartışmaya sebep olur ve haksız çıkacağı için ,o işini savsaklayan saatçiye karşı haksız duruma düşer...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj cortebertt » 22 Oca 2014, 12:16

bengisaat yazdı:
Bu arada arkadaşlardan ricam bilmediği konularda yazmamanızdır.
Sırf cevap olsun diye yalnış şeyler yazarak arkadaşlarımızı esnafa karşı haksız duruma düşürebilirsiniz.
Örneğin bu sesin vidanın gevşek bırakılmasından dolayı geldiğini düşünüp saatçiye gidip vidayı takmamışsın diyerek tartışmaya sebep olur ve haksız çıkacağı için ,o işini savsaklayan saatçiye karşı haksız duruma düşer...

Tabi ki cengiz ustam dogrusunu bilir benim ifadelerim tahminden öteye geçmiyor zaten nitekim arkadasimizi ustamiza karsi kışkırtma amacında değilim.
Kullanıcı avatarı
cortebertt

Mesaj bengisaat » 22 Oca 2014, 12:41

Tabii ki niyetinizin öyle olmadığını biliyorum ancak Ben bile kesin bilmediğim durumlarda saati görmeden kesin bir şey söyleyemeyiz diye belirtiyorum.
önceki mesajda dediğim gibi istemeden yalnış yönlendirerek arkadaşlarımızı zor duruma düşürmeyelim.
Sonuçta o saatçiyle karşı karşıya geldiğinde yanında bilen birileri olmadığı için işini savsaklayan saatçi bir şekilde zeytinyağı gibi üste çıkacaktır hiç olmazsa ona bahane yaratmış olmayalım.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj cortebertt » 22 Oca 2014, 13:29

Evet ustam haklısınız bende sizinle aynı fikirdeyim zaten bende makineyi görmek gerek diye belirtmistim. Madem konu açıldı ee ustamızı da bulduk bir soru da benden başlığa uygun düsmesi açısından şöyle ki bende de 7009 makineli iki seiko var ikisini de yıkama makinesinde tamamiyle söküp iyice temizledim son olarak benzinde de bekletip iyice temizlenmesini sağladim yikama sonrası uygun oranda yaglamasini yaptim fakat seikolarin biri asiri geri kaliyor digeri ise zemberek bosalmiyor ki bu saatin tulumbasini söktüm fakat zemberek yerli yerindeyken yikama makinesinde temizligini yaptim acaba sökerken tulumba zarar mi gordu ki zemberek bosalmiyor ve diger seiko bu kadar titiz bir temizlik sonrasi neden geri kaliyor mutlaka yanlis yaptigim gozden kacirdigim bir durum var fakat bir turlu bulamadim ustam
Kullanıcı avatarı
cortebertt

Mesaj cortebertt » 22 Oca 2014, 13:34

Ve yine belirtmeliyim ki sizinde malumunuz saatleri söküp temizlemek varsa arızalarıni tespit etmek işini çoğunluk deneme yanılma ki yine çoğunluk olarak degerli ustalarımizin yol gostermesi ve tavsiyeleri üzerine yapiyorum yani belirli bir kurs vb. söz konusu değil
Kullanıcı avatarı
cortebertt

Mesaj bengisaat » 22 Oca 2014, 15:32

Yıkama makinasında yıkandıktan sonra benzinde bekletme ihtiyacı hissetmemesi gerekir.
Tamamen sökmekten kasıt balansın taşlarını da sökülmeden zaten makinda yıkamanın anlamı kalmaz yine zembereği de tulumbadan çıkarıp iyice silip temizleyip onuda sökükken yıkama makinasınaatılması gerekir.

Boşalmaması montaj hatasından kaynaklı çarklarda veya baskıda sorun olabilir.
Geri kalması da balansın incabloc sistemini yani alt ve üst taşlı baskı sistemini sökmediyseniz doğru ayar zaten vermez.

Bunlar en sık rastlanan sebeplerdir.
Bir çok sebep olabilir dolayısı ile saatin incelenmesinden sonra kesin teşhis konulabilir.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj kethuda57 » 22 Oca 2014, 16:52

bengisaat yazdı:Bu konuya cevap yazdığımı sanıyordum sanırım gönder demeden kapatmışım .

daha yaşlanmadınız cengiz usta :) soru başka bir başlıkta da sorulmuş oraya yazmışsınız :thumbup:

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=76&t=9621#axzz2r2ljNm7s
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj bengisaat » 22 Oca 2014, 18:22

Bunu bahane edip Lafı emekli olmanın zamanı geldi demeye getirecektim yemedin :)
Kullanıcı avatarı
bengisaat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kimiky1 ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners