TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot PRC 200 İleri Gitme Problemi Bilgi ve Öneri

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Tissot PRC 200 İleri Gitme Problemi Bilgi ve Öneri

Mesaj kültigin » 21 Oca 2013, 00:29

SeRxx yazdı:
kültigin yazdı: Hoş bulduk çok sağolun. Saat servise gidince artık ayarı hiç tutmaz gibi geliyor.

Öyle düşünmeyin bence, dediğim gibi olağan bir durum. Büyük bir sorun yoksa mekanizma üzerindeki endeks'ten ayar yapılır sadece :thumbup:

Sanırım haklısınız. Bilgiler için çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
kültigin

Mesaj bengisaat » 21 Oca 2013, 01:16

Garanti kapsamında saatinizdeki sapma, üretim hatası ise yenisini veriyorlar ; sizden kaynaklanan bir hata ise o zaman saatiniz servisin malı oluyor siz cebinizden yeniden para vererek yeni bir saat alıyor yada saatsiz geziyorsunuz. :)

Böyle bir anlaşmayı kabul edermiydiniz :)

Saatiniz bakım ve testleri yeniden yapılacağı contaları yenileneceği için, açıldığı zaman tam tersine sorun çıkmaz içiniz daha rahat olsun...

Sizinki basit bir sorun olduğundan aksama olacağını sanmam ancak yinede saati göndermeden önce saat&saate telefon yada maille ulaşıp tissotla ilgili servis hizmetinin durumunu sorgulayın saatinizin arızasını belirtip serviste kalma süresi gibi bilgileri alın ...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj kültigin » 21 Oca 2013, 10:09

Servislerini 0212 3674467 numaralı telefondan bugün saat 08:45'de aradım. Telefona çıkan bayana saatin sıkıntısı özetle anlattım ve birebir değişim hakkımı kullanmak istediğimi söyledim. Bu şartla saatimi servise göndereceğimi aksi halde Tüketici Hakem Heyetine başvuracağımı belirttim. Bana ancak servis hizmeti konusunda yardımcı olacaklarını söylediler.Tiisot'un servis hizmetlerini geçici bir süre yaptıklarını bundan sonra servis hizmetlerinin Swatch gurubuna geçeceğini de ifade ettiler. Birebir değişim konusunda ise değişim talebimi Tissot'un yurt dışındaki firmasıyla görüşebileceğimi söylediler. Takdiri sizlere bırakıyorum.
Kullanıcı avatarı
kültigin

Mesaj Bora71 » 21 Oca 2013, 15:35

Bence kafaya çok takmayın derim, sonuçta mekanik saatler 3-5 yılda bir servise giderse iyi oluyor, kullandığınız süre boyunca saatiniz zaten bir kaç kere açılıp bakım görecek. Sonuçta yetkili serviste yapıldıktan sonra bir sorun yok. Sizce her gün 25 sn ileri giden bir saat mi, açılıp ayarlanıp zamanı doğru gösteren bir saat mi? Saat normal değerlere döndükten sonra keyifle kullanıp bu olayı unutursunuz :D
Örneğin araba aldınız, motorun beyni bozuk çok benzin yakıyor, arabayı değiştirmiyorlar, motoru açıp arızalı parçayı değiştiriyorlar kullanmaya devam ediyorsunuz ;)
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj bengisaat » 26 Oca 2013, 00:24

Bizler daha fazla yorum yapmayalım çünki sizin tarafınızdan bakınca değiştirmekten başka alternatif görünmüyor.
Bu talebinizi firma kesinlikle dikkate almayacaktır,bence direk tüketici heyetine gidin ve talebinizi bildirin onların vereceği cevaba / Karara göre hareket edersiniz...
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj kültigin » 01 Şub 2013, 01:26

bengisaat yazdı:Bizler daha fazla yorum yapmayalım çünki sizin tarafınızdan bakınca değiştirmekten başka alternatif görünmüyor.
Bu talebinizi firma kesinlikle dikkate almayacaktır,bence direk tüketici heyetine gidin ve talebinizi bildirin onların vereceği cevaba / Karara göre hareket edersiniz...

Saatim ellerine ulaştıktan sonra teknik servisle tekrar görüştüm talebimi ilettim ve talebimi dikkate alacaklarını belirttiler. Durumu saati inceledikten sonra değerlendireceklerini söylediler. Benzer durumu HP marka bilgisayarımda yaşamıştım. İki kere tamire gittikten sonra bir üst model yeni bilgisayar göndermişlerdi.
Kullanıcı avatarı
kültigin

Mesaj alperen69 » 25 Şub 2013, 00:52

bengisaat yazdı:Bizler daha fazla yorum yapmayalım çünki sizin tarafınızdan bakınca değiştirmekten başka alternatif görünmüyor.

Cengiz ustam bendede abimden kalan bir certina var

Resim

Resim

Resim

deneme yapıyorum 2 gündür takıyorum çalışmada sıkıntı yok yanlız saat ileri gidiyor ,12 saatte yaklaşık 6 saniye kadar ileri gidiyor belli bir süre daha takıcam bakalım değişecekmi sizce bu değer normalmidir yoksa tamir edilmelimidir?
Acı suda tatlı suda berraktır. Sakın görünüşe aldanma. Görünüşte herkes insandır ama gerçek insan HAK ehli olandır! (Hz.Mevlana)
Kullanıcı avatarı
alperen69

Mesaj bengisaat » 25 Şub 2013, 12:24

Bir süre geçtikten sonra halen günde 10 saniye devam ederse normal sayılabilir.
Gittikçe artıyorsa revizyon,yıkama yağlama gerektiğine işarettir.
Kullanıcı avatarı
bengisaat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners