Merhabalar üstat, omega seamaster 300 Master co-axial spectre Bond serisi saat Yen'i aldım. Daha doğrusu damat hediyesi

Öncelikle şantiyede çalıştığından gün için takmıyorum şimdilik. Sadece hafta içi akşamları ve Pazar günü kullanıyorum. Ama bazen akşam geç taktığımda yani 24 saate yaklaştığında durmuş olarak buluyorum. Kurma kolunu vidasını açıp saat yönünde 2-3 defa çeviriyorum sonra bi tık çekip saati ayarlıyorum. Bunda bi yanlışlık yok değil mi? Bazen elime alıp saati hareket ettirdiğimde de direk çalışıyor ama her türlü saati ayarlamak için kolu çekiyorum

Teknik verilere göre 60 saat göre rezervi olan saat tam dolmadığından mı 20. Saatlerde duruyor ?? Bu birinci sorumdu üstat
İkinci sorum olararak da bugün bu durumdan dolayı Tahtakale pir handa öz-taş saatçilik (trusty time) den 2li watch winder aldım (80dolar=280tl). Başka yerde aynısına pazarlıkla en son 500 tl ye bıraktılar. Artık farkı var mı bilemiyorum o kadarını motor vs. ama kalite olarak aynı durduğundan ucuzu tercih ettim

kullanmadığımda bunda durması ve değişik programlarda çalışması doğru mudur ? Örneğin 2 dk sağa, 6 dk dinlen,2 dk sola ve tekrar gibi. Yada 3 saat ters-düz çalışıp 9 saat durması gibi ?? Böyle biri durumda belkide 1 hafta winder da durmasında bi sakınca yoktur değil mi? Manyetik alan vs.

Uzun oldu ama cevaplarsanız şimdiden teşekkürler Bengi saat.
Ayrıca güncel olarak winder düşünenler içinde fiyata yer olarak faydalı olmuştur umarım.
İyi forumlar.