TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Conta Değişim Periyodları Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Conta Değişim Periyodları Bilgi

Mesaj Triton » 27 Haz 2012, 18:31

Ciddi saatçi sandığımız adamın yaptıklarını yaşadıktan sonra ben artık pes dedim. Adam saatlerin contalarını dahi değiştirmemiş ve büyük ihtimalle elinde yoktu. Bana suya sokmamamı tavsiye etti. Gerekçesi saatlerin eski oluşu. Tabii ben seni dolandırdım diyemiyor.

Biz de bu işi yapan esnafın sıkıntıları var. Başta sabit giderler geliyor. Bunu takiben teknoloji takip etmemek, gerekli eğitime sahip olmamak, gerekli avadanlığa sahip olmamak, bunları kullanmasını bilmemek, kolay usta olunması vb., ve maalesef kolaycı ve üçkağıtçılığa yatkın yapımız...

Yaz yaz bitmez. Esas mesele ülkemizdeki eğitim standartındaki eksikler nedeniyle bu işin aslında bütün servis işlerinde benzer olmasıdır.

Örneğin beni dolandıran kişi Seiko nun eski servis müdürü olduğunu iddia ediyordu, ve 1863 den beri saat tamiriyle uğraştığını görkemli internet siteleriyle açıklayan bir firmanın İstanbul şubesinin Palladium alışveriş merkezindeki şubesi.

Gerçek olan ustalık sistemi bizde doğru çalışmıyor. Örneğin Almanya da böyle iş kuramazsınız. Eğer kuruyorsanız ciddi denetimlere tabi kalıyorsunuz. Hiçbir şeyi bedavadan vermiyorlar. Aslında biz gerçek bir tüketim ülkesi olduk çünkü doğru tamir edilmeyen atılıyorki, bu da ekonomik bir kayıp....

Ben yetkili saat servislerin de dahi ciddi sorunlar olduğu düşüncesindeyim...

Bu nedenle malınızı ve kendi işçiliğini fazlasıyla öven, rakiplerini kolay karalayan etiketini gözünüze sokan usta ve servis sisteminden uzak durmanız menfaat icabıdır.... Örneğin Seiko servisi olan Aydın saat conta başına 5 Tl aldıklarını belirtti.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Baran » 28 Haz 2012, 15:17

Saatin saatçiden alınması gerek söylemini pek anlayamıyorum ki forumumuza üye saatcilerin hepsi aynı cumleyi telaffuz ediyor.Bunu biraz acabilirmiyiz? Saati almaya gittiğimizde tezgahtarı saat sınavınamı sokacağız? Veya gercek saat tamircilerine gidip saat satıyormusunuz şu varmı bu varmı diye soracağız?
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj bengisaat » 29 Haz 2012, 00:03

Tezgahtarı sınava sokmak veya saatçiye gidip şu varmı bu varmı diye sormak ?

Bu konuyu tartışmaya sokmak istemem, bu mesleğe hayatını adamış biri olarak bir tavsiyede bulundum siz buna uysanızda uymasanız da benim menfaatimle çakışmayacak dolayısı ile bu satırları gönül rahatlığıyla yazıyorum.
Bu forumda bulunmamın vakit buldukça bilinçlendirmek amaçlı yazılar yazmamın asıl sebebi de forum yöneticilerinin menfaati düşünmeden saat kullanıcılarını bilinçlendirmek olduğunu bildiğim içindir.

Elbette saati istediğiniz yerden almak sizin tercihinizdir,zaten bu yazılar sizleri doğrudan ilgilendirmiyor çünki zaten sizler saat alırken sorgulayan bilinçli saat kullanıcılarısınız ki; bunda dolaylı da olsa bizlerinde katkısı olduğuna inanıyor ve bununla gurur duyuyorum.

Benim hitab ettiğim çalışan ve emeğinin karşılığı parasını biriktirip aldığı saatine verdiği parayı ünlü bir mağazadan yada sarraftan saat aldığında en kalitelisini aldığını sanan yurdum insanınadır ...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Triton » 29 Haz 2012, 08:50

Bu forumda ciddi insanların olduğunu ve güzel paylaşımlar bulunduğunu görmekten kendi payıma çok mutlu oluyorum.

Aslında çok uzun yıllara dayanan saat sevgime ve akılcı davranan bir tüketici olduğumu zannetmeme karşın çok kolay aldatılabildiğimi üzülerek gördüm. Bunun en büyük nedeni düzgün ve işini doğru yaptığına inandığım insanlara olan zaafımdır.

Bu kadar senelik yaşam ve iş tecrübeme rağmen. Bu ülkedeki en büyük sorun doğru adamı bulmaktır. Çünkü sistem doğru olanı desteklemiyor. Aksine sahtecilere daha çok imkan sağlıyor! türkiye gibi ülkelerde yaşıyorsanız gözünüzü dört değil sekiz açacaksınız.

Bu forumda geçirdiğim bir haftalık sürede dahi çok önemli bilgilere ve piyasada gömediğim bir saate daha sahip oldum.

Ülkemizde ticari hayatta maalesef büyük sorunlar var. Gerçek ve dürüst insanlar mütavazı şartlara razı olurken, ne yazıkki sahteciler para içiersinde yüzer hale geliyorlar. Örneğin saat işinin, iyi niyetli olmayanlara bu denli avantajlar sağlayabildiğini hiç düşünmemiştim.

Ayrıca bir alışveriş merkezinde küçücük bir dükkan açmanın maliyeti belli. Bunun kirası, personel gideri diğer elektrik, iişletme katkısı vb., giderleri var. Bunları çıkardıktan sonra, bir de kendiniz geçineceksiniz. Pahalı konsept rezidanslarda home office sahibi olunduğuna göre demekki bu arkadaşlar saat satarak ve benim gibilere tamir yaparak bayağı iyi kazanıyorlar. Doğrusu kafamda hiç canlandıramamışım. Başıma gelen bir hadiseyi araştırarak kısa sürede geldiğim nokta bu oldu.

Gerçek saatçiler içersinde de bu işi kötüye kullananlar var. Ne yazıkki....

Ben kendi yaşadığım tecrübenin detaylarını ölçüleri dahilinde yakında burada aktaracağım. Gerçek saatçi!!! olduğunu iddia edenlerin çok üzülerek gördüğüm üslubunun sonucunu görmeden herhangi bir şey yazmayı doğru bulmuyorum.

Sonuç olarak tüketicinin bilgi sahibi olmadığı ve tüketiciyi koruma sisteminin çalışmadığı ülkemizde iş çok zor.

Burada teknik olarak karşı olduğum ama pratikde çok doğru işleyen bir görüş var. Katılmasam da, çalışan ya da değerinden emin olmadığın makineyi kurcalatmayacaksın ve masraf etmeyeceksin... Aksi takdirde her bakımdan aldatılmak ne yazıkki kaçınılmaz. Buna servislerde dahil... O zaman kime ve nasıl güveneceğiz? Kapısında "helal esnaf" sertifikasımı var?

Ben kendi payıma hem forum yöneticilerine hem de burada iyi niyetle yazan ve görüş bildiren profesyonel arkadaşlara tşk. ederim.

Gerçekten katkıları var....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Baran » 29 Haz 2012, 11:32

Cengiz bey benı sakın yanlış anlamayın bende size hak veriyorum fakat bizimde yapabileceklerimiz kısıtlı.Belli bir miktar paramız var ki o parayı kolay kazanıp kazanmadığımız veya cebimizde ne kadar paramız olduğu muhim değil.Muhim olan paramız karşılığında hizmet beklememiz,hizmettende öte dürüstlük beklentimiz.Bir saat alırken malesef kimin gercek saatci kiminse olmadığını saati alıp bir sorunla karşılaşmadan öğrenemiyoruz coğu zaman.Her saatide her saatci satmadığından ötürü ya o saatten vazgecmek yada şans yüzümüze gülmezse kötü sonuclarla karşı karşıya kalıyoruz.Benım sizden ricam saati saatçiden alın demek yerine bizlere yol göstermeniz,ufak tiyolar vermenizdir bir saatci ile gercek saatciyi birbirinden ayırt edebilmemizde bize yol gösterecek.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj asymptote » 29 Haz 2012, 11:40

bengisaat yazdı:Bu arada sözü geçmişken günün bomba haberini vereyim " LPI saat&saat' e geçti" :)
Saat &saat LPI alarak bünyesine kattı üstelik markalarının çoğunun orta doğu distübitörlüğünü almış

Hayırlı uğurlu olsun! LPI 'den daha kötüsü varsa o da Saat & Saat idi. Körler sağırlar birbirini ağırlar hesabı bir olmuşlar ne güzel!..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Conta Değişim Periyodları Bilgi

Mesaj SeRxx » 29 Haz 2012, 12:04

Bu hic iyi olmadi iste ...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj bengisaat » 29 Haz 2012, 15:31

Bir başka söylenti de imza aşamasında kaldığı ve Swatch grup kendi sistemini ve servis aqğını Kuracağı yönünde ...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners