Ciddi saatçi sandığımız adamın yaptıklarını yaşadıktan sonra ben artık pes dedim. Adam saatlerin contalarını dahi değiştirmemiş ve büyük ihtimalle elinde yoktu. Bana suya sokmamamı tavsiye etti. Gerekçesi saatlerin eski oluşu. Tabii ben seni dolandırdım diyemiyor.
Biz de bu işi yapan esnafın sıkıntıları var. Başta sabit giderler geliyor. Bunu takiben teknoloji takip etmemek, gerekli eğitime sahip olmamak, gerekli avadanlığa sahip olmamak, bunları kullanmasını bilmemek, kolay usta olunması vb., ve maalesef kolaycı ve üçkağıtçılığa yatkın yapımız...
Yaz yaz bitmez. Esas mesele ülkemizdeki eğitim standartındaki eksikler nedeniyle bu işin aslında bütün servis işlerinde benzer olmasıdır.
Örneğin beni dolandıran kişi Seiko nun eski servis müdürü olduğunu iddia ediyordu, ve 1863 den beri saat tamiriyle uğraştığını görkemli internet siteleriyle açıklayan bir firmanın İstanbul şubesinin Palladium alışveriş merkezindeki şubesi.
Gerçek olan ustalık sistemi bizde doğru çalışmıyor. Örneğin Almanya da böyle iş kuramazsınız. Eğer kuruyorsanız ciddi denetimlere tabi kalıyorsunuz. Hiçbir şeyi bedavadan vermiyorlar. Aslında biz gerçek bir tüketim ülkesi olduk çünkü doğru tamir edilmeyen atılıyorki, bu da ekonomik bir kayıp....
Ben yetkili saat servislerin de dahi ciddi sorunlar olduğu düşüncesindeyim...
Bu nedenle malınızı ve kendi işçiliğini fazlasıyla öven, rakiplerini kolay karalayan etiketini gözünüze sokan usta ve servis sisteminden uzak durmanız menfaat icabıdır.... Örneğin Seiko servisi olan Aydın saat conta başına 5 Tl aldıklarını belirtti.