TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik Saatlerde Bakım ve Revizyon Nasıl Yapılmalıdır?

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Otomatik Saatlerde Bakım ve Revizyon Nasıl Yapılmalıdır?

Mesaj sedir » 10 Ara 2010, 16:37

30 saniye geri kalma biraz fazla ama mesela Seiko kendi internet sitesinde birçok otomatik saati için sapma aralığını -15 ile +25 saniye arasında vermiş. Buna eskime payı eklerseniz biraz artabilir. Muhtemelen tamir değil ama bir bakım görmesi saatinizin sapma değerlerini düzeltir.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj bengisaat » 11 Ara 2010, 00:28

Tamir olur ankuni07

Saatinizdeki sapma sonradan başladıysa ki muhtemelen öyledir.
Önce revizyon yani yukarıda anlatılan işlemler yapılır daha sönra ayar makinası ile kontrol edilir sapma ayarı yapılır ve normal şartlarda en az 5 yıl sıkıntısız şekilde kullanırsınız.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj ankuni07 » 11 Ara 2010, 11:47

teşekkür ederim yardımlarınız için ama sapma ilk aldığımdan beri var bir kere garantiye gönderdim ayarlandı diye geri geldi ancak hiçbir değişme olmadı.birkaç saatçiye sordum hiç uğraşma ne kadar ayarlansa da 25 30 saniye geri kalabilir günde dediler.tekrar garantiye verip vermemek de kararsızım onun için sordum sizlere
Kullanıcı avatarı
ankuni07

Mesaj safir » 11 Ara 2010, 15:12

dediğinize göre ilk sahibi sizsiniz,peki alalı ne kadar oldu,bu hislon eski saatlerden mi,yoksa yeni çıkan modellerden mi,
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj ankuni07 » 11 Ara 2010, 15:49

evet ilk sahibi benim alalı daha 3 hafta falan oldu.eski saatlerden değil yeni saatlerden dediğim gibi garantiye gönderdim ayarladık dediler gönderdiler ama hiçbir değişme olmadı tekrar göndersem mi diye düşünüyorum ama birkaç saatci de boşuna gönderme 30 saniye geri kalması gayet normal dedi ne yapmalıyım sizce?
Kullanıcı avatarı
ankuni07

Mesaj uzaklar » 30 Tem 2011, 22:08

hocam merhaba longines 994 un kadranı varmı elinizde bu arada ve maliyetini paylaşırsanız sevinirim.
seri no:l22096128 teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
uzaklar

Mesaj DHLadam » 05 Eyl 2011, 23:23

Merhabalar,

Omega Seamaster Chrono 300M saati 2006 yilinda 2. el almistim ve Omega ile kontaga gecerek saatin 2005 yilinda uretildigini ogrenmistim..

O gunden bu yana hic icini acmadim, bir ariza da cikarmadi.. 2 3 gune 1 dk geri kalabiliyor ama sorun etmedim. Ancak bakim yaptirmam lazim..

Bugun yetkili servislerine rotapsaate email atip yaklasik olarak bana ne kadar masrafi olacagini sordum, gormeden de olsa bana 400 500 CHF masraf cikabilecegini soylediler.. 1000 kusur lira para demek oluyor.

Su an icin o seviyeye cikamam, herhangi bir saatciye de guvenmedigimden dolayi belki sizler bana bir tavsiye verebilirsiniz... su an icin olmasa da guvenle bakim yaptirabilecegim ve cok fazla masrafi olmayan bir yer, usta onerebilir misiniz?

Cok tesekkurler .
Vesper Lynd: Rolex?
James Bond: Omega.
Vesper Lynd: Beautiful.
Kullanıcı avatarı
DHLadam

Mesaj drk » 06 Eyl 2011, 00:02

Saatinizde 7750 temelli mekanizma bulunduğu için parça sıkıntısı çekmeden iyi bir usta tarafından bakımının rahatça yapılabileceğini düşünüyorum. Konu ile ilgili forum üyesi bengisaat ile irtibata geçebilirsiniz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners