TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bulova Accutron Tamir Bilgisi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Bulova Accutron Tamir Bilgisi

Mesaj Faher » 09 Ara 2011, 16:10

Merhaba,

BULOVA ACCUTRON (2182F) 1964 -1970 model üretimi sanırım.

iç mekanizması kötü durumda bu ürünle ilgili tamir ustası arıyorum yardımınızı rica ederim.

Teşekürler.

Resim

Resim

İlginiz için teşekürler.

Şu ana kadar Türkiyede tamirini kesin yapaçak bir usta bulamadım, Sanırım parça sorununu etkisi var.
Yurdışında birkaç bu konuda çalışan Ekteki linkini verdigim firmalar var
http://www.mybob.net/accutronrepair.htm

Ayrıca Alttaki linkte ACCUTRON teknolojisi ile ilgili teknik bilgiler var. belki işinize yarayabilir
http://www.decadecounter.com/accutron/
http://www.decadecounter.com/vta/pdf2/b ... 72wiac.pdf
En son Faher tarafından 13 Ara 2011, 18:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Faher

Re: Bulova Accutron Tamir Bilgisi

Mesaj mrhero » 09 Ara 2011, 19:59

Bulova servisi Ersa İthalatı tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj bengisaat » 10 Ara 2011, 01:09

Saatiniz Bulova Accutron piyasadaki quartz yada eski mekanik saatlerden apayrı bir sistemle çalışır.
Sizlerin anlayabileceği şekle indirgeyerek açıklamaya çalışayım :
İşlemci kullanılmadığı kapasitor ,transistör ve resistör kullanılarak bobinlerden yaratılan titreşimler sayesinde bobinlerin hareketlendirdiği parçaların ucuna takılmış neredeyse pandül kadar ince tellerin ucuna takılan taşların şekli sayesinde bir tarafa doğru yatay dişlileri olan çarkların döndürülmesini sağlamışlardır.

Bu sistemi Ersa nın tamir edebileceğini hiç sanmıyorum,hatta piyasada bunu tamir edebilecek usta sayısı da bir elin parmakları kadardır.
Yinede bulovanın servisine bir gösterin ancak sistemini bile anlayabileceklerini sanmıyorum bu saatlerle bu gün piyasada satılan Bulovaların hem kalite hem orijinallik hemde sistem açısından uzaktan yakından ilgisi yoktur ; adından başka...

: Düzeltme yapıldı.
En son bengisaat tarafından 11 Ara 2011, 23:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Thevenin » 11 Ara 2011, 05:57

Hocam ilgimi cekti paylasmak istedim, ufak da bir ekleme yapayim. Islemcisi olmayan Accutron 218 ve turevlerinde 360 Hz olan tuning fork frekansi disli treni ile 1 Hz seviyesine geliyor. 32768 Hz ise kristale sahip olan kalibrelerde kullanilmis frekans. Bu frekans da ya entegre islemcide bolunerek 1 Hz'e geliyor ve step motor besleniyor, ya da yine islemcili olan Accuquartz kalibrelerde 341.33 Hz seviyesine dusurulup (32x3'e bolmus Bulova reyiz :D ) yine tuning fork besleniyor ve yine disli treni ile 1 Hz elde ediliyor.

:arrow: Accutron 218X
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj drk » 11 Ara 2011, 11:17

Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Modern60 » 11 Ara 2011, 23:42

Haklısın th. Zaten Bulova accutron ilk tuning fork yani ayar çatalı denilen iki bobin arasındaki diaposon un titreşiminden chronometri düzenleyen mekanizmadır. Bu meknizmanın ilk adımlarında 270hz sonrasında 360 hz en son da 400 hz la sinyaline eş değer frekanslarda kronometri sağlanmıştı. Ama 32700 ve üstü frekansla quartz taşının üzerine gönderilen elektrik siyalinin etkisiyle quartz ın titreşimi olarak meydana gelir. QUARTZ BURADA DİAPOSON GİBİ ÇALIŞIR. BU YÜZDEN PİEZZO ADI DA VERİLMEKTEDİR. Ama bengisaat in dikkati kuartzta kaldığından karışmıştır çünkü kendileri diaposonlu saatleri mutlaka tamir etmişlerdir. Hepimizin dalgın anları olmaktadır.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 12 Ara 2011, 01:38

Evet Üstadım şimdiye kadar 8-10 tanesini tamir ettim ,ama Ankara'dan bir meslekdaşımın gönderdiği bir modeli ile epey uğraşmıştım,saatin titreşimi çarka aktaran taşlı yayları kurcalanmış ve eğrilmiş ve çarklarından birinin feneri bozulmuş haldeydi ve saat oldukça kötü durumdaydı hatır işi olduğu için epey inat etmiş ve çalıştırmıştım ama çalışana kadar da bir kaç gece epey ter dökmüştüm .
O nedenle uyarma ihtiyacı hissettim :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj fimes » 27 Ara 2011, 12:46

Merhaba benimde accutron saatlere ilgim var. Hatta kolumda accutron Bulova var. Resmini daha sonra yüklerim. Bende 2182 f parçaları, komple çalışan mekanizmasıda var. İzmir'de tamir eden usta var dilerseniz saatinizi faaliyete geçirebiliriz..
Kullanıcı avatarı
fimes

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners