Nette dolaşırken bu siteyi tesadüfen buldum,genelde şöyle bir göz gezdirdikten sonra konunun açılacağı en ideal yer olarak
bu bölümü gördüm.
Konu: Antika cep saatlerinizin tamiri.
Efendim,yaşım 57, 1968 senesinden beri saat tamirciliği yapmaktayım,14 yaşımda çırak olarak yanına girdiğim,bulgar göçmeni
Şükrü Saatçi ustanın talebesiyim,bu yaşıma kadar onbinlerce saat tamir ettim,okuduğum birkaç konu başlığında antika saat tamiri
yapan kalifiye ustaların yokluğundan yakınılıyordu,nacizane, kendimi ustadan saymıyorum,ancak binlerce atıll saate can vermiş
mekanik saat tamircisiyim.Türkiyenin çeşitli illerinden saat koleksiyonerleri ,antikacılar,antika saat alıp satanlar bana saatlerini tamir ettirirler,evimin bir odasını atölye ye dönüştürdüm,burada çile dolduruyorum.

Tamir ettiğim binlerce saatten sadece fikir edinmeniz açısından birkaç tanesinin resimlerini ekliyeceğim,resim kalabalığı yapmak istemem,burada dikkatinizi çekmek istediğim bir konu,elimden geldiğince saaati(Tedaviye muhtaç hastayı ilk günki sihhatine yeniliğine ulaştırmak olduğunu belirtmek isterim)Resimlerini sergilediğim saatler tamir etmiş olduğum ve yakın tarihlerde resimliyebildiğim saatlerden sadece birkaçı, bu konuyu açmamın nedeni yeni müşteriler edinmek değil, sadece site ilgimi çekti, ve karınca kararınca böyle gerekli bir siteye fikir alışverişinde bulunmak için katkıda bulunmak istedim.
Sitenin adminlerine kurucularına bu arada teşekkür etmek isterim, malesef günümüzde eski ustalar teker teker, yerlerine yeni yetenekler koymadan yetiştirmeden veda ediyorlar, neyseki bu konuda az da olsa müsterihim,bir iki varis bıraktım benden genç ve zeki, biri şimdi almanyada ,2 nci As'ımda güzel Türkiyemizde, Fatih usta, (usta diyorum çünkü boynuz kulağı geçermiş.

Osmanlı serkisof Billodes:Gerekli bakımları tamiri yapılmış mekinesi sıfırlanmış bir güzellik.

16 ncı lui dönemimden kalma bicolr altın kadrandan anahtar kurmalı (kovalı direk)dolaplı cep saati.

İngiliz zincirli fuse:

ORATOR (HEBDOMAS)8 GÜNLÜK CEP SAATİ:

WERGE İNGİLİZ: