TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Antika Cep Saatleri Tamiri

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Antika Cep Saatleri Tamiri

Mesaj Colortıme » 02 Ağu 2010, 06:36

Merhaba forum sakinleri,
Nette dolaşırken bu siteyi tesadüfen buldum,genelde şöyle bir göz gezdirdikten sonra konunun açılacağı en ideal yer olarak
bu bölümü gördüm.

Konu: Antika cep saatlerinizin tamiri.

Efendim,yaşım 57, 1968 senesinden beri saat tamirciliği yapmaktayım,14 yaşımda çırak olarak yanına girdiğim,bulgar göçmeni
Şükrü Saatçi ustanın talebesiyim,bu yaşıma kadar onbinlerce saat tamir ettim,okuduğum birkaç konu başlığında antika saat tamiri
yapan kalifiye ustaların yokluğundan yakınılıyordu,nacizane, kendimi ustadan saymıyorum,ancak binlerce atıll saate can vermiş
mekanik saat tamircisiyim.Türkiyenin çeşitli illerinden saat koleksiyonerleri ,antikacılar,antika saat alıp satanlar bana saatlerini tamir ettirirler,evimin bir odasını atölye ye dönüştürdüm,burada çile dolduruyorum.

Resim

Resim

Tamir ettiğim binlerce saatten sadece fikir edinmeniz açısından birkaç tanesinin resimlerini ekliyeceğim,resim kalabalığı yapmak istemem,burada dikkatinizi çekmek istediğim bir konu,elimden geldiğince saaati(Tedaviye muhtaç hastayı ilk günki sihhatine yeniliğine ulaştırmak olduğunu belirtmek isterim)Resimlerini sergilediğim saatler tamir etmiş olduğum ve yakın tarihlerde resimliyebildiğim saatlerden sadece birkaçı, bu konuyu açmamın nedeni yeni müşteriler edinmek değil, sadece site ilgimi çekti, ve karınca kararınca böyle gerekli bir siteye fikir alışverişinde bulunmak için katkıda bulunmak istedim.

Sitenin adminlerine kurucularına bu arada teşekkür etmek isterim, malesef günümüzde eski ustalar teker teker, yerlerine yeni yetenekler koymadan yetiştirmeden veda ediyorlar, neyseki bu konuda az da olsa müsterihim,bir iki varis bıraktım benden genç ve zeki, biri şimdi almanyada ,2 nci As'ımda güzel Türkiyemizde, Fatih usta, (usta diyorum çünkü boynuz kulağı geçermiş.:) site sakinlerine saygı ve sevgilerimi iletirim, elimden geldiğince vakit bulabilidiğimce fikir alışverişinde bulunmak isterim sevgili saatte nostaljiyi ve antikayı severler.

Osmanlı serkisof Billodes:Gerekli bakımları tamiri yapılmış mekinesi sıfırlanmış bir güzellik.
Resim
Resim
16 ncı lui dönemimden kalma bicolr altın kadrandan anahtar kurmalı (kovalı direk)dolaplı cep saati.

Resim
Resim
İngiliz zincirli fuse:
Resim
Resim
ORATOR (HEBDOMAS)8 GÜNLÜK CEP SAATİ:
Resim
Resim
WERGE İNGİLİZ:
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Re: Antika Cep Saatleri Tamiri

Mesaj Bond » 02 Ağu 2010, 15:55

Colortime TSF'ye hoşgeldiniz.

Tanıtımınız ve paylaştığınız resimler için teşekkürler. Tamir ettiğiniz cep saati örnekleri çok güzel. Sizin gibi 40 sene üzerinde tecrübesi olan bir ustanın aramıza katılması tüm üyelerimizide memnun edecektir. Bu tarz bir konuda siz yeni müşteriler edinseniz dahi bizim için hiçbir sakıncası olamaz, aksine memnun oluruz. Sitede eski saatlerini restore yada tamir ettirmek isteyen bir çok üye oluyor, hepsinin yararına bir durumdur diye düşünüyorum. Katılımınız için teşekkürler. iyi forumlar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Colortıme » 03 Ağu 2010, 02:57

Bond yazdı:Colortime TSF'ye hoşgeldiniz.

Tanıtımınız ve paylaştığınız resimler için teşekkürler. Tamir ettiğiniz cep saati örnekleri çok güzel. Sizin gibi 40 sene üzerinde tecrübesi olan bir ustanın aramıza katılması tüm üyelerimizide memnun edecektir. Bu tarz bir konuda siz yeni müşteriler edinseniz dahi bizim için hiçbir sakıncası olamaz, aksine memnun oluruz. Sitede eski saatlerini restore yada tamir ettirmek isteyen bir çok üye oluyor, hepsinin yararına bir durumdur diye düşünüyorum. Katılımınız için teşekkürler. iyi forumlar dilerim.

Sayın Bond,Merhaba efendim,
Samimi sıcak hoşgeldininiz için çok teşekkür ediyorum,öncelikle böyle güzel bir site oluşturduğunuz için size gıpta ediyorum.İşallah yeni jenerasyon saat tamiri ile uğraşan ustalarımızda benim farkına vardığım gibi bu sitenin farkına varırda,tüm meslektaşlarımız
aynı çatı altında,bilgilerini,deneyimlerini,tecrübelerini paylaşma imkanı bulabilirler,günümüz iletişim günü,bilgiye ulaşmak artık eskisi gibi
o kadarda zor değil,ancak öyle bilgiler varki bunlara nette sörf yaparakta ulaşmak mümkün değil,sizi tekrar kutluyorum ki böyle
bir çatı oluşturduğunuz için,günümüzde saat tamirciliği sök tak değiştir tamirciliği olmuştur,tabiiki yinede bir deneyim,el yatkınlığı,bilgi ve zeka ister,ancak anlatmak istediğim bunların yanında,billahssa mekanik eski nostaljik ve antika saatlerde,parçaları tedavülden kalkmış,parçalarına ulaşmak imkansız durumlarda,bunları kendi el becerilerimizle onarmak veya torna-freze yardımıyla kopyalıyarak
yapabilmek ve bu atıl antikalara can verebilmek,bizim gibi saat emekçilerinin görevi,bilgilerimizi paylaşabilmeliyizki,az veya çok bu
güzel sitenin yardımı ile yetişmekte olan zekii saat tamircilerimize birazda olsa yol gösterip ışık tutabilelim.
40 senedir saat tamirciliği yapıyorum,
Ancak hala talebeyim,ögrendiğim ve öğrenebileceğim çok şey var bunun ucu sonu yok,bu meslek derya deniz bir meslek,hiç bir saat ustamız diyemezki ben oldum,bilmediğim birşey kalmadı.
Sitenizin acemisiyim konu başlıklarının nerelere açılacagını zamanla araştırıp en dogru ulaşılabilecek yerleri bulmaya çalışacağım.Açılış yazımda belirttiğim gibi amacım yeni müşteriler edinmek değil ,zira aylarca çalışşam bitiremiyeceğim kadar çok işim var,yinede bütün samimiyetimle sitemiz sakinlerine elimden geldiğince kendi bilgilerim doğrultusunda yol göstermek yardımcı olabimek beni mutlu eder.
Benim arzu ettiğim bizim gibi yetişmiş ve yetişmekte olan saat emekçilerinin ,böyle güzel bir site yardımıyla bilgilerini deneyimlerini bir alt jenerasyona aktarabilmeleri.
Tüm site sakinlerimize sevgi ve saygılarımla efendim.
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Mesaj Bond » 03 Ağu 2010, 16:30

Sayın Colortime, nazik yazınız için çok teşekkür ederim. Amacımız düzenli ve bilgiye kolay erişilebilen bir platform yaratmaktı. Şu an ilk aşamamız olan yüzde 10'luk kısmı tamamladık diyebilirim. TSF'de saat dünyasının birçok ayrı noktasından ve saatlere farklı perspektiflerden bakan bir kitle oluştu. Bu üye grubuna marka distribütörleri, bayiler, satış temsilcileri, servis merkezleri, saat ustaları, saat meraklıları, kolleksiyonerler, antika saatlerle ilgilenenler, sahte ürünlerin olmadığı bir ortamda elindeki kişisel saatlerini satmak isteyenler ve sadece saat alırken kısmı bilgi danışmak isteyenler dahil. Her kitlenin isteklerine karşılık verebilmesi sitenin önemli özelliklerinen birisi diye düşünüyorum.

Tecrübeniz doğrultusunda yazınızdaki mütevaziliğiniz takdir edilmeyecek gibi değil, tamir ve eski saatler konusundaki bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak isteyen kişiler için varlığınız önemli bir fırsat ve kazançtır. Zaten sizi tanıyan bazı üyelerimizinde olduğunu düşünüyorum. Eski saatler konusunda çok bilgili başka üyelerimizde var, sizinle sohbet etmekten onlarda büyük keyif alacaklardır. Konu başlıklarının yeri konusunda endişe etmenize gerek yok, gereken düzenlemeyi site içinde bizde yapıyoruz. Tekrardan katılımız için teşekkür ederim. Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj sedir » 03 Ağu 2010, 20:49

Merhaba, hoşgeldiniz sayın Colortime.
Şimdiye kadar bilgilerinden faydalandığımız sayın modern60 gibi sizin de forum üyelerine faydalı katkılarınız olacağını tahmin ediyorum.
Onardığınız saatler de çok güzel ve günümüz için nadir örnekler olsa gerek.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj MickeyMouse » 03 Ağu 2010, 21:31

Forumdan başka bir arkadaşın cep saati kolleksiyonudada baktım geçenlerde onlarda güzeldi ama bunların süslemelerine bayıldım. Paylaşım için sağolun sayın colortıme.
Kullanıcı avatarı
MickeyMouse

Mesaj kuşkapanı » 30 Ara 2010, 05:30

merhaba serkisof marka cep saatim var direyi kırıldı sanırım bu direk parçasının resmi varsa koyarmısınız :?
Kullanıcı avatarı
kuşkapanı

Mesaj Colortıme » 30 Ara 2010, 13:19

kuşkapanı yazdı:merhaba serkisof marka cep saatim var direyi kırıldı sanırım bu direk parçasının resmi varsa koyarmısınız :?

Merhaba kuşkapanı,
efendim serkisof cep saatinin çeşitli calibreleri vardır,bunu belirtmemişiniz,ancak en çok el değiştiren veya revaçta olan rus malı
3602 makina dediğimiz rus cep saati veya serkisof billodes zenith cep saatinden bahsediyor olmalısınız,ben her iki cep saatininde direk
resmini vereyim ancak size bunun ne faydası olur bilemem,ben buraya falanca cep saatinin direk resmini koysam işte bu desem zaten anlamanız bir usta olmadıktan sonra zor.Formumuza yeni üye olmuşunuz sizi kırmıyalım,umarım yararı olur.
Saygılarımla.

SOL TARAFTAKİ RUS CEP 3602 CAL SAĞ TARAFTAKİ DİREK SERKİSOF BİLLODESİN DİREĞİDİR.
Resim
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners