Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.
TSF
ogulcan07 » 21 Ara 2014, 21:49
Herkese iyi akşamlar. Babamın eskiden almış olduğu IWC marka saati geçtiğimiz gün bana hediye etti , fakat saat'in bir sorunu var. Bildiğim kadarıyla saatin pili yokmuş ve hareketle yani sallayınca bir şekilde kendini çalıştırıyormuş. Fakat malesef ne kadar sallasam'da 1-2 dakika sonra duruyor ve yine sallayınca düzeliyor.15 dakika sallamayı denedim 5-6 dakika çalıştı sonra tekrar durdu.Birde bugün 2-3 saat kadar çalıştı ve yine tekrardan durdu. Bulunduğum bölgede'de düzgün bir saatçi bulunmuyor kısaca kontrol ettiremedim.Sizce sorunun sebebi nedir ? Antalya'ya yakın bir bölgedeyim nerede yaptırabilirim ? Şimdiden teşekkür ederim.
-

ogulcan07
-
ptahba » 21 Ara 2014, 23:14
Günlük olarak kolunuzda takmayı denediniz mi acaba. Otomatik mekanik saatleri gün boyu kolunuzda takmazsanız dururlar zira pilli quartz gibi bşr köşede çalışmaya devam etmezler. Biraz takın saati. Bu arada hiç servis görmediyse en azından mekanızmayı temizletip yağlamak iyi olacaktır. Forumda bengisaat nickli kullanıcıyı rahatlıkla önerebiliriz bunun için.
-

ptahba
-
Tolgi06 » 21 Ara 2014, 23:15
ogulcan07 yazdı:Herkese iyi akşamlar. Babamın eskiden almış olduğu IWC marka saati geçtiğimiz gün bana hediye etti , fakat saat'in bir sorunu var. Bildiğim kadarıyla saatin pili yokmuş ve hareketle yani sallayınca bir şekilde kendini çalıştırıyormuş. Fakat malesef ne kadar sallasam'da 1-2 dakika sonra duruyor ve yine sallayınca düzeliyor.15 dakika sallamayı denedim 5-6 dakika çalıştı sonra tekrar durdu.Birde bugün 2-3 saat kadar çalıştı ve yine tekrardan durdu. Bulunduğum bölgede'de düzgün bir saatçi bulunmuyor kısaca kontrol ettiremedim.Sizce sorunun sebebi nedir ? Antalya'ya yakın bir bölgedeyim nerede yaptırabilirim ? Şimdiden teşekkür ederim.
Saatiniz otomatik. Forumda araştırma yaparsanız biraz otomatik saatler hakkında bilgi edinebilirsiniz

-

Tolgi06
-
hozburun » 21 Ara 2014, 23:16
Bir resim bin kelimeden evladir bu durum icin

resim eklerseniz daha net oneriler gelecektir
-

hozburun
-
serhat200 » 22 Ara 2014, 01:37
Saatinizi önce manuel olarak kurun. Sonrada kolunuza takın sanırım sorun çözülecektir.
-

serhat200
-
ogulcan07 » 22 Ara 2014, 18:13
Öncelikle herkeze teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım. Sorun çözülmez ise ilgili kişi ile iletişime geçebilirim.
-

ogulcan07
-
bengisaat » 22 Ara 2014, 21:38
Merhaba,
Uzun süre kullanıılmamasına bağlı olarak yağları kurumuş olabilir.
Eğer 1 gün kolunuzda kalmasına rağmen bir kaç saat sonra duraklama gibi şikayetler varsa acilen bakım gerekiyor demektir.
facebook.com/saatatolyesi/
-

bengisaat
-
-
Modern60 » 27 Ara 2014, 15:16
Herkesin doğru önerileri var. Kulak verdiğinizde umarım saatiniz tıkır tıkır çalışacaktır..yoksa sayın bengisaat eminim bir bakım hizmeti vermekten çok mutlu olacaktır. Saatinizi daima güvenebileceğiniz ustalara teslim ediniz.
-

Modern60
- Contributor
-
Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir