Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.
TSF
Modern60 » 02 Mar 2010, 15:06
Kapağı kapatmışsındır ama açarken contaya ne yaptın biliyormusun? Contan muhtemelen açılmak ve tekrar sıkılarak kaptılmaktan zedelenmiştir. Bu da saatinin 50 metre yerine ellerini bile yıkarken su almasına sebep olabilir. Kpakları açan ustalar genellikle, en ucuz olarak contaya silikon sıkarak geçici olarak tamir edebilirler ama aslında mutlaka contanın değiştirlmesi uygun olur. İkincisi de, eğer kurmalı ile tecrüben varsa, bununla da ileride mutlaka olur çünkü merak daima kalıcıdır. Seiko da en basit ama dayanıklı ve hoş saatlerden biri. Seiko 5 muhteşem. Güle oynaya kullan. Ben çok modelini taktım ve hep memnun kaldım.
-

Modern60
- Contributor
-
mekanik » 08 Nis 2010, 23:33
Üstteki resimdeki aletten ebay'dan aldım bir takım tırnakla geliyor yalnız 10 dolar altına satılan bir şey almıştım fazla iyi değil tırnakları tam oturmayınca kaydırıp kasayı çizebiliyor.
Bence camlı olduğu için dikkatli kullan alırsan da önce başka bir saatte dene

-

mekanik
-
hotwings » 09 Nis 2010, 00:07
Kumpası aleti olmayanlara öneririm. Bulunması daha kolay ama kesinlikle dikkatli kullanılmalı. Ben çizik yaratmadım
-

hotwings
-
Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir