TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio G-Shock 2534 Şarj Olmama Sorunu

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Casio G-Shock 2534 Şarj Olmama Sorunu

Mesaj denizgonen » 24 Tem 2012, 11:03

10 yıl önce falan saati aldığımda öyle şarj bitmesi sorunu olmazdı, ama son 4 senedir 5 dk önce şarjı tamamen dolu görünen saat 5 dk sonra baktığımda pil zayıf uyarısı veriyor, ya da tamamen resetlenmiş oluyor.

ben de son 4 sene içinde 2 kere pil değişimi yaptırdım, 1-2 hafta kullandıktan sonra gene sıfırlanmalar başladı. özellikle kışları kullanmak mümkün değil gibi bir şey.

-bu arada değiştirdiğim pil de ctl 1616.

bu soruna çözüm olarak kışlık bir saat aldım kızıp, ama yazın da kışlık saatim deri kayışlı olduğundan kıyamıyorum.

şu an saati dik güneşe bıraktım, şarj oluyor diye umuyorum.

sorunu olabilir mi? özellikle batarya seviyesini gösterme özelliği çalışmıyor gibi bir şey, eskiden kademe kademe gösterirdi, şimdi çat diye zayıf gösteriyor, bunun sebebi nedir? nasıl işler duruma getirebilirim? onarımı var mıdır? nasıl kullanmalıyım?
Kullanıcı avatarı
denizgonen

Re: Casio G-shock 2534 şarj olmama sorunu

Mesaj denizgonen » 24 Tem 2012, 11:07

bir de baktım, en düşük konumdan, en dolu konuma kadar şarj olması için doğrudan güneş ışığında 24 saat kadar, dolaylı güneş ışığında da 124 saat şarj olması gerekliymiş. ben bunu tam 3 gün güneşe dik durumda tutacağım, doğru mu yapıyorum? ama kışları ne yapacağım? malum istanbul, güneş görmüyorsun aylarca, ve kitapçığa bakılırsa bulutla kapanmış güneş ışığında en düşük seviyeden en yüksek seviyeye gelmesi mümkün bile değilmiş.
Kullanıcı avatarı
denizgonen

Re: Casio G-Shock 2534 Şarj Olmama Sorunu

Mesaj conbay » 24 Tem 2012, 23:59

Siz şarj denemesini bir yapın belki ilk şarjla alakalı bir durumdur. Eğer yine benzer bir sorun olursa mutlaka yetkili casio servisine bir gösterin. Belki onların kullandıkları piller daha farklıdır sizin taktırdığınıza göre. Çünkü odadaki ışıktan bile şarj oluyorlar, bu kadar çabuk bitmesi mümkün değil.

http://www.ersa.com.tr/satis-destek.asp

Buradan size en yakın servise bakabilirsiniz, en yetkili servis İstanbul'da olandır, bir arayın sorun olmazsa, belki ustasına denk gelir yardımcı olurlar.

Bir de saatinizin modeli neydi acaba ?

YETKİLİ SERVİS
Ersa Ithalat ve Ticaret A.S. - Merkez Teknik Servis

Alemdag Caddesi Masaldan Is Merkezi No:46/B Blok D:1-2-3 Üsküdar/Istanbul

Tel: 444 37 72 (ER SA)

Fax: 0216 328 05 32

ersa@ersa.com.tr
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj denizgonen » 26 Tem 2012, 10:04

conbay yazdı:Siz şarj denemesini bir yapın belki ilk şarjla alakalı bir durumdur. Eğer yine benzer bir sorun olursa mutlaka yetkili casio servisine bir gösterin. Belki onların kullandıkları piller daha farklıdır sizin taktırdığınıza göre. Çünkü odadaki ışıktan bile şarj oluyorlar, bu kadar çabuk bitmesi mümkün değil.

http://www.ersa.com.tr/satis-destek.asp

Buradan size en yakın servise bakabilirsiniz, en yetkili servis İstanbul'da olandır, bir arayın sorun olmazsa, belki ustasına denk gelir yardımcı olurlar.

Bir de saatinizin modeli neydi acaba ?

YETKİLİ SERVİS
Ersa Ithalat ve Ticaret A.S. - Merkez Teknik Servis

Alemdag Caddesi Masaldan Is Merkezi No:46/B Blok D:1-2-3 Üsküdar/Istanbul

Tel: 444 37 72 (ER SA)

Fax: 0216 328 05 32

ersa@ersa.com.tr

şarj döngüsünün 2, gününe geldim, dediği gibi tam olarak 24 saat güneş altında tutacağım, her hün bir 8 saat güneş altında kalıyor.

pil modelini kullanma kitapçığından aldım.

saat modeli başlıktaki gibi. sonucu bildiririm.

bir de biraz yabancı forumlarda araştırma yaptım. bir kaç tane benim gibi şikayetler buldum. adamın teki sanırım nasıl becerdiyse saatin fazla elektrik harcadığını ve pili ondan çabuk bitirdiğini söylemiş. öyle bir durum mümkün müdür bilmiyorum.
Kullanıcı avatarı
denizgonen

Mesaj sedir » 26 Tem 2012, 10:21

Bu işte bir sorun var.
Hiç bir saat veya diğer güneşle sarj olan küçük pilli cihaz su ısıtan güneş enerji panelleri gibi güneş altına yatırılarak şarj edilmez.
Eğer bu şekilde şarj şart koşuluyorsa teknik olarak yetersizdir, piyasada tutunamaz.
Zaten sizin saatiniz de daha önce böyle değilmiş.
Bence servise başvurmak için oyalanıyor sadece zaman kaybediyorsunuz.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj denizgonen » 26 Tem 2012, 12:08

tamamen bittiği için öyle yapıyorum. tamamen dolsun diye.

kitapçığının şarj ile ilgili kısmını ekleyeyim:

Resim

1) pilin sürekli dolu kalıp normal bir şekilde çalışmaya devam edebilmesi için her gün 5 dk doğrudan gelen parlak güneş ışığında VEYA 24 dk boyunca güneş alan pencere kenarında VEYA 48 dk boyunca bulutlu bir gün ışığına sahip pencere kenarında VEYA 8 saat boyunca iç aydınlatmada şarj olması gerekliymiş.

2)batarya tamamen bitik halden batarya zayıf uyarısı yapabildiği seviyeye gelmesi için güneş altında 65 dk kalması, ondan sonra tamamen dolması için de doğrudan güneş ışığı altında 22 saat kalması gerekli. pil tamamen bitmiş ise pencereden gelen bulutlu güneş ışığı ya da iç aydınlatma ile saati çalışır duruma getirmek mümkün değil, güneş görmesi gerekli en azından.

3) şarj esnasında aşırı ısınabileceğini, bu ısınma yüzünden pil seviyesini yanlış gösterebileceğini ve de ekranın tamamen siyaha dönebileceğini ve bunların normal olduğunu, soğuduktan sonra da eski haline dönebileceğini belirtmiş.

4)tam bir dolumdan sonra saat fonksiyonlarının ışığa maruz kalmadan 9 ay boyunca aşağıdaki kullanım koşulları yerine getirildiği sürece devam edeceğini belirtmiş:

-18 saat boyunca saati görüntüleme, 9 saat boyunca da uykuda kalma
-günde 1 defa ekran aydınlatmasını yakma (1,5 saniye boyunca)
-günde 10 saniye alarm kullanımı
-günde 1 defa kronometre kullanımı

bence az değil mi?

belki eskiden daha genç olduğumdan (10 yıl civarı süre az değil) daha fazla güneşte kalıyordum. açıkcası söylemek gerekirse okuldur, iştir güçtür son 4-5 senedir güneşli ortamda pek takılamadım. şu an hala dışarıda, kitapçıkta dediği koşulları yerine getirirse ne olacak göreceğiz.
Kullanıcı avatarı
denizgonen

Mesaj denizgonen » 01 Ağu 2012, 14:31

Bu gün saati güneş altındaki yerinden almaya gittim. Ve de ne göreyim saatin 12:08 olduğunu söylüyor. Yani pili bitmiş ve saat sıfırlanmış güneş altında olsa da. Şimdi saat çalışıyor pili tam dolu vs ama gene de sıfırlanıyor. Geçen gün yani 3 gün güneş altında tuttuktan sonra da batarya zayıf demişti.

Sanıyorum bu saat bitti, akşam çöğü çıkarırken onu da atacağım. Yabancı forumlardan anladığım kadarı ile benim saatin neslinden olan saat kullanıcıları da benzer sorunları yaşamış.
Kullanıcı avatarı
denizgonen

Mesaj conbay » 01 Ağu 2012, 15:21

Servise vermemekte ısrarcıyız :D
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners