TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vintage Kienzle Hakkında Bilgi

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Vintage Kienzle Hakkında Bilgi

Mesaj Militan » 16 Haz 2012, 07:19

Arkadaşlar şuan elimde 1940-1980 tarihleri arası üretilmiş Kienzle marka mekanik bir saat var aslında saatlerden pekte anlayan birisi değilim saatin durumu iyi görünüyor fakat kurduğumdan itibaren sürekli iki dakika ileri gidiyor bakımını yaptırmam lazım sanırım. Bu saatin kalitesini ve bir takım özellikleri hakkında bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Militan

Re: Vintage Kienzle Hakkında Bilgi

Mesaj Analyzer » 16 Haz 2012, 10:15

Saatiniz çok güzel ama içini görmeden en azından ben detaylı bilgi veremeyeceğim malesef. Bir de saatin çapını biliyor musunuz tepe hariç 33mm civarı göründü benim gözüme .
Kullanıcı avatarı
Analyzer

Mesaj Militan » 16 Haz 2012, 15:00

Teşekkür ederim, 32mm saatin içini açmayı bilmediğim için pek girmek istemiyorum bu işe açıkçası :D
Kullanıcı avatarı
Militan

Mesaj Militan » 17 Haz 2012, 21:23

Saatin iç fotoğraflarını çekmeyi başardım elimde fotoğraf makinesi olmadığı için kalitesi kötü olabilir elimden gelen bukadardı..

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Militan

Mesaj Analyzer » 17 Haz 2012, 21:58

Mekanizma Kienzle 051/02
Salınımı 18000
güç rezervi 33 saat
saatin tahmini üretim tarihi 1955-1965 arası
En son Analyzer tarafından 18 Haz 2012, 00:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Analyzer

Mesaj bengisaat » 17 Haz 2012, 23:35

Biz eskilerin "telmaşa" dediği ve zamanında pek makbul sayılmayan bir mekanizma,sistem masa saatlerinden yola çıkılarak tasarlanmıştır parçaları aşınmadıysa çalışır ancak aşınma olduğu takdirde tamiri oldukça zordur.
Darbeye daha dayanıklıdır ancak tek avantajı budur ayar hassasiyeti diğer sistemlere göre daha düşüktür .

Bakımı yapıldıktan sonra uzun süre çalışır ancak ayar konusunda çok fazla bir şey beklemek yalnış olur.
Günlük kullanılmayacak ise sorun yok ancak buna güvenerek işe gitmeye kalkarsanız zaman zaman yanıltabilir .
Çünki aşınma ömrü diğer saatlere göre daha düşüktür ve ara sıra durma geri kalma gibi sorunlar yaşatabilir.

Bu saati tam anlamıyla sökük bakımını yapabilecek usta sayısı gerçekten çok azdır ve size bir teselli olması açısından bir dip not olarak hem maddi hemde manevi değerinin günümüze kadar sağlam olarak kalabilmiş ender örneklerden biri olması nedeniyle bir çok tanınmış kaliteli markadan daha fazla olduğunu söyleyebilirim. :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners