TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Model: IWC Portofino 8 Days

Saat Sektör Haberleri Gelişmeler Yeni Modeller

Moderatörler: News, LadyZ

Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bu Model Hakkında Düşünceniz?

1 seçenek seçebilirsiniz

Sonuçları Görüntüle

Re: Yeni Model: IWC Portofino 8 Days

Mesaj herofb » 13 Oca 2011, 09:58

genelde bende Portofino'ları sevmem ve Portuguese'lere bayılırım ama bence yukarıdaki çok güzel bir istisna
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj drk » 27 Haz 2012, 21:45

Bugün saati inceleme fırsatı buldum, çok beğendim. Özellikle tüm arka kapağı kaplayan mekanizma işçiliği mükemmel ve kayıştaki işçilik ve malzeme kalitesi de öyle. Dikkatimi çeken bir detay diğer yüksek güç rezervli mekanizmalara nazaran kurma kolunun her turunda daha çok güç rezervi depolayabilmesi. Kurma kolunu boyutundan dolayı kavramak zor ancak birkaç turda hemen rezerv doluyor. Mesela panerai de tam rezerve ulaşabilmek için kurma koluna çok daha fazla tur attırmak gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 27 Haz 2012, 21:54

Çok güzel bir saat gerçekten.. :super: Doruk bu saat o saat mi?
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 27 Haz 2012, 21:55

Evet, bu saat. Kadran rengi farklı sadece ;) Bu arada kasa çapı 45mm ancak neredeyse olmayan boynuzlar sayesinde kolda inanılmaz rahat.

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj SeRxx » 27 Haz 2012, 21:55

Bir mekanizmanın güç rezervini arttırmak çok mu maliyetli ? Mesela ETA 2824'ün güç rezervinin 72 saate çıkması, maliyeti % kaç etkiler. Güç rezervlerin bu şekilde olması tamamen satış politikası mı yoksa ?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj AboveTheRim » 27 Haz 2012, 23:06

Hocam kısa bir tarama yaptım ama güç rezervini artırıcı şu şu yapılmalı elle tutulur bir inceleme bulamadım.

"Power Reserve Indicator" tarihini okudum ve karşımıza Jager çıktı :thumbup: Çalışma prensibini az çok biliyoruz. Elbetteki balans yayı, çarklar ve (Türkçesini hatırlıyamadım :( ) Escapement, Oscilating Weight vs. parçaların iyileştirilmesi etkili olacaktır ama en ucuz ve etkili çözümün yine Mainspring iyileştirmesi olacağını düşünüyorum.

Mainspring'in pahalı bir parça olduğunu düşünen veya bilen varsa anlatsın lütfen. Ama ben sanmıyorum

Edit: Konuyla ilgili Mainspring iyileştirilmesinden kasıt daha uzun ve ince bir yay kullanımı
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj asymptote » 27 Haz 2012, 23:12

Drk yazdı:Bu arada kasa çapı 45mm ancak neredeyse olmayan boynuzlar sayesinde kolda inanılmaz rahat.

45 mm .. :shock: :(
serxx bu tarz otonomisi yüksek saatlerde çift tulumba kullanılıyor bildiğim kadarıyla, bunun maliyeti ne kadar arttırdığını bilemiyorum tabi..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 27 Haz 2012, 23:30

Bu saatte 3 tulumba var. Maliyeti yüksek olmasının sebebi, elbette marka değeri ve az üretim. ETA istese 10 gün güç rezervli mekanizma da yapabilir ancak bu tarz mekanizmalar az sayıda saat için sıfırdan yaratılıyor. Mekanizmanın malzeme maliyetine bakarsak mantıklı bir sonuca ulaşamayız :)

Herkeste olmayan mekanizma/saat=daha çok para.

Mevcut mekanizma üzerinden gidilerek güç rezervi artırma işlemi bazı saatlerde mümkün. Mesela normalde ETA 7750nin güç rezervi 42 saatken farklı tulumba kullanımı sayesinde 46 saate çıkabiliyor. Asıl en önemli sorun güç rezervini artırırken hassasiyeti bozmamak. Sonuçta 8/10 günlük enerji sağlayabilecek zembereklerin verdiği güç ile 1 saat enerji sağlayabilecek yay arasında ciddi bir potansiyel farkı var, ikisi de aynı gücü çarklara iletmek zorunda ki saat doğru zamanı göstersin.

Uzun güç rezervinden ziyade uzun süre aynı hassasiyeti koruyabilmek de çok önemli. Kurmalı saatlerde bence uzun güç rezervi olmazsa olmaz. Bazen saati kurmayı unutuyorum, bazen de durmasın diye kurmak zorunda kaldığımı hissedip strese giriyorum :) Haftada bir kurmak güzel tabi :) Yada çözüm otomatiklerde ;)

Bu zemberek sayısı işi de bir garip. Mesela AP 3120nin(tek zemberek) nispeten uzun bir güç rezervi var, 60 saat. Birçok üretici bu değeri 2 tulumba ile yakalıyor. Aynı şekilde IWC, Panerai, Blancpain gibi üreticilerin uzun güç rezervli mekanizmalarında 2-3 tulumba bulunurken Langenin 31 gün güç rezervli mekanizmasında tek adet dev bir tulumba var. Bu saatlerde oldukça karmaşık tork limitleyici sistemler kullanılıyor.
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Sektör Haber Merkezi - Watch Industry News Center

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners