TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dolandırılma olayı

TSF Uluslararası Çalıntı ve Kayıp Saat Veritabanı Kayıt

Re: Dolandırılma olayı

Mesaj Aequidas » 15 Haz 2019, 11:38

sieger yazdı:@dogodenizli aynen hocam, ben de onu dusundum, yoksa olumlu konusunda kanacaktim az kalsin. Belki de niyetleri iyidir onu da bilemem tabi de, temkinli olmak lazim. En azindan surec uzunsa da saolsun avukatim cok duzgun, halledecegine inaniyorum.

@mturann bir bilsem hocam, cidden barkodla kargo almak neymis ben de bilmiyorum, ama sacma sapan laf edince dedim bi sakatlik var, belki benim bilmedigim bi tabir, ve ben bi evet desem bana olacak... direk avukata gittim tamam dedim baslatalim, zaten hazirdi dilekcelerimiz bile, direk gonderdik.

@Aequidas hocam affiniza siginarak soruyorum, davayi kazaninca nasil uzatabilirler ki? Bi de su an dava yok, ihtar var, sonra savciliga sikayet var, sonra adamlarla arabulucuya gidiliyormus, cozulemezse( biz anlasamazsak) o zaman dava aciliyor. Yani en azindan ben boyle anladim, eksigim varsa affola, avukatim yonetiyor sureci cunku, benden cikti her sey neredeyse.

Ben buna benzer sekilde baska bir kargo firmasinla davalik oldum kargoyu sahte kimlikle teslim almislar ben kargoyu tek sefer aradim umursamadilar daha sonra avukatim araciligiyla yanlis hatirlamiyorsam tebligat yolladim ondan sonra kargo beni aramaya basladi ama sonuc olarak ne odeme yapacaklarini,nede zararin giderilmesi konusunda bie gelisme olmadi bende tazminat davasi actim 2 yil surdu 4-5 durusma oldu bilirkisi falan istediler sonucta davayi kazandim ama bizim istedigimiz tutarla bilirkisinin belirledigi tutar tutmadigi icin yine uzadi kargo firmasi teminat yatirmis hala daha elime odeme gelmedi yani para pul oldu zaten zararim giderilse bile tl ile alacagim icin 2 yil once 3.000 euro eden tutar simdi yarisi bile olmicak belki,insallah sizin davaniz daha kisa surede sonuclanir ama size tavsiyem kargo firmasinla hic muhattap olmayin avukatinizin belirledigi yolda ilerleyin tekrardan gecmis olsun burda forumda okuyanlarda dikkat etsin 2-3 senedir bu sekilde yuzlerce acilmis sikayet,davalar var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Aequidas

Mesaj Aequidas » 15 Haz 2019, 11:40

sieger yazdı:@dogodenizli aynen hocam, ben de onu dusundum, yoksa olumlu konusunda kanacaktim az kalsin. Belki de niyetleri iyidir onu da bilemem tabi de, temkinli olmak lazim. En azindan surec uzunsa da saolsun avukatim cok duzgun, halledecegine inaniyorum.

@mturann bir bilsem hocam, cidden barkodla kargo almak neymis ben de bilmiyorum, ama sacma sapan laf edince dedim bi sakatlik var, belki benim bilmedigim bi tabir, ve ben bi evet desem bana olacak... direk avukata gittim tamam dedim baslatalim, zaten hazirdi dilekcelerimiz bile, direk gonderdik.

@Aequidas hocam affiniza siginarak soruyorum, davayi kazaninca nasil uzatabilirler ki? Bi de su an dava yok, ihtar var, sonra savciliga sikayet var, sonra adamlarla arabulucuya gidiliyormus, cozulemezse( biz anlasamazsak) o zaman dava aciliyor. Yani en azindan ben boyle anladim, eksigim varsa affola, avukatim yonetiyor sureci cunku, benden cikti her sey neredeyse.

Ben buna benzer sekilde baska bir kargo firmasinla davalik oldum kargoyu sahte kimlikle teslim almislar ben kargoyu tek sefer aradim umursamadilar daha sonra avukatim araciligiyla yanlis hatirlamiyorsam tebligat yolladim ondan sonra kargo beni aramaya basladi ama sonuc olarak ne odeme yapacaklarini,nede zararin giderilmesi konusunda bie gelisme olmadi bende tazminat davasi actim 2 yil surdu 4-5 durusma oldu bilirkisi falan istediler sonucta davayi kazandim ama bizim istedigimiz tutarla bilirkisinin belirledigi tutar tutmadigi icin yine uzadi kargo firmasi teminat yatirmis hala daha elime odeme gelmedi yani para pul oldu zaten zararim giderilse bile tl ile alacagim icin 2 yil once 3.000 euro eden tutar simdi yarisi bile olmicak belki,insallah sizin davaniz daha kisa surede sonuclanir ama size tavsiyem kargo firmasinla hic muhattap olmayin avukatinizin belirledigi yolda ilerleyin tekrardan gecmis olsun burda forumda okuyanlarda dikkat etsin 2-3 senedir bu sekilde yuzlerce acilmis sikayet,davalar var.

Kullanıcı avatarı
Aequidas

Mesaj Aequidas » 15 Haz 2019, 11:41

Kullanıcı avatarı
Aequidas

Mesaj coparan » 20 Haz 2019, 19:02

Aman dikkat arkadaşlar bu aralar acayip bir salgın var sanki bu konuda.
Karşı tarafın sizin isminizi bilmesi yeterli.
Benimde başıma geldi çünkü, karşı taraf özellikle size ısrar ediyor ve kendi söylediği bir kargo şirketine yönlendiriyor.
Hepsi bu kadar . Sonra şubeye, hemen o gün bastırmış olduğu sahte kimlik ile gidiyor.
Zaten önceden sizin adınızı bildiği için kargo şirketini arayaraktan karşı alıcının ismini de öğreniyor ve bu ismi sahte kimliğe yazıyor çıktısını güzelce alıyor .
Bundan sonrası kargocuların dikkatine ve iyi niyetine kalmış .
Şansına benim kargocu akıllı davranıp yememiş.
Tanımadığınız kimsenin sizin isminizi kesinlikle bilmemesi gerekiyor.
Ayrıca karşıdaki Kişi kendi istediği bir kargo şirketine ısrarla yönlendirmeye çalışıyorsa bilinki sıkıntı vardır.
Faydası olur mu bilmiyorum ama arayan kişinin cebinde buraya yazıyorum dolandırıcının: 0552 493 76 26

Benim dolandırıcım kendisini mimar olarak tanıttı ve cumartesi günü trabzon’a gidecekmiş :lol: :lol:
Bir an evvel göndermemi istedi.
En son coparan tarafından 20 Haz 2019, 19:20 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
coparan

Mesaj Aequidas » 20 Haz 2019, 19:11

Bence site yoneticileri bu konuyu sabitlerse foruma uye olmayan insanlarda okuyarak bilgi sahibi olabilir.Etrafimda bu sekilde dolandirilan cok insan var sorduklari soru cok basit A sehrinde tanidiginiz varmi varsa A sehrine yollayin tanidiginiz bana teslim etsin sonrasi zaten malumunuz...

Kullanıcı avatarı
Aequidas

Mesaj Firochromis » 20 Haz 2019, 20:09

Ben bu durumu daha önceden duyduğm için benden kargo istenndiğinde kendi adımla değil başka bir arkadaşımın ismiyle yolladım kargoyu. Karşıdaki alıcı dolandırı değilmiş gerçi ama yinede önlem almak iyi hissettirmişti.
Kullanıcı avatarı
Firochromis

Mesaj sieger » 15 Ağu 2019, 11:34

Yeni bir gelisme, ve cok da pis bir hata benim tarafimdan.

Sayet kargoyu kendi adimla gondermis olsaydim direk tuketici mahkemesine gidiyordu ve genelde tuketicinin hakli burundugu bir mecraymis orasi. ancak ben her zaman arasi kullandigimdan ve oradaki calisanlar da alisik oldugundan bana, direk sirket adiyla gondermisiz (aklima bile gelmedi) o yuzden direk bu ticari bir urun olarka geciyormus, ve arabulucu ile anlasamazsak, mahkemeye giderse ticari mahkemeye gidicek, ve isim zor gorunuyormus.. vay arkadas ya :roll:
instagram.com/archpatek
Kullanıcı avatarı
sieger

Mesaj Aequidas » 15 Ağu 2019, 13:02

Bence çok saçma şahıs olarak göndersenizde,firma olarak göndersenizde suçlu kargo firması çünkü gönderilen ürünü başka bir kişiye teslim ediyor.
Avukata danıştınızmı acaba tazminat davası açmanız gerekiyor kargo firmasına, kara taşımacılığı kaynaklı.(asliye ticaret mahkemesinde)

Kullanıcı avatarı
Aequidas

ÖncekiSonraki

Dön TSF Çalıntı Kayıp Saat Raporu - Stolen Lost Watch Report

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners