TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Üyenizin İlk Saati İçin Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Yeni Üyenizin İlk Saati İçin Öneri

Mesaj watchswatchs » 29 May 2012, 22:05

Sevgili site üyeleri ve yeni arkadaşlarım.

Sitenizin yeni ve son üyesiyim. Sizlerden saat konusunun profesyonelleri olduğunuz için yardım almak istiyorum. Saat ile ilgili neredeyse hiçbirşey bilmiyorum. Bunu belirtmek istedimki lütfen yazacağım cevaplarda sürçü lisan edersem hoş görün.

Yardım almak istediğim konu yakın zamanda almayı planladığım HAYATIMIN İLK SAATİ. Siz saat bilgelerinin fikirlerine güveniyorum. Yaşım 25, üniversitede akademisyenliğe yeni başladım ve erkeğim. Sıklıkla klasik bir giyimim olmakla birlikte iş dışı spor giyinmeyi tercih ederim. Bu bilgileri belki saat seçimimde etkili olabilir düşüncesi ile paylaştım.

Almayı planladığım saat için ayırabileceğim bütçe benim için cezbediciliğine göre 400-800 TL arası olur belki biraz daha fazla. Saat konusunda yardım almak istememin asıl nedeni saatlerin sahte mi orjinal mi ya da orjinal ise fiyatının gerçekten uygun mu yoksa fahiş mi olup olmadığını tam bilemeyecek olmamdır.

Özellik olarak saatimde görmek isteyeceğim bir başka taraf ise tasarımının nevi şahsına münhasır yani biraz özgün tasarımı olan ve özel hissettirebilecek bir saat olması. Ayrıca tüm sanatkarların sanatlarını göstermek ve beğendirmek istemekleri gibi ben de saatimin elbetteki sanatkarı olmamakla birlikte tercih edeni olacak olmam sebebiyle seçimimin farkedilir bir seçim olmasını isterim.

Fiyat aralığı içinde lütfen uygun tercihlerinizi paylaşır mısınız, yada ek olarak vermem gereken bir bilgi varsa belirtir misiniz? Şimdiden çok teşekkür eder ve tüm üyelerin özel saatlerine güzel saatler dilerim ;)
Kullanıcı avatarı
watchswatchs

Re: Yeni üyenizin İLK SAATİ için lütfen YARDIM

Mesaj vincefb » 29 May 2012, 22:13

Aramıza hoşgeldiniz Watchs :champ:

Fiyat aralığından tam emin değilim hatta belki bir miktar aşıyor olabilir ama gerçekten sizi tatmin ediceğini düşündüğüm marka Tissot..
Daha önce başka bir arkadaşımızın paylaştığı fotoğrafları yüklüyorum belki ilginizi çekebilir...

Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
vincefb

Re: Yeni Üyenizin İlk Saati İçin Öneri

Mesaj vmetin » 29 May 2012, 22:16

Merhaba, hoşgeldiniz. Nasıl saatleri seviyorsunuz? Metal bilezik mi? deri kayış mı?
Büyük çaplı mı küçük mü? Diver mı? Dress mi? Chrono mu?

Mesela şu nasıl Resim
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj vincefb » 29 May 2012, 22:20

watchswatchs yazdı:
Saat ile ilgili neredeyse hiçbirşey bilmiyorum. Bunu belirtmek istedimki lütfen yazacağım cevaplarda sürçü lisan edersem hoş görün.

Yardım almak istediğim konu yakın zamanda almayı planladığım HAYATIMIN İLK SAATİ.

Vmetin başkan ne yaptın sen?:D

Watchs nerdeyse bilgim 0 diyor sen sıraladın Diver, Chrono, Dress, tourbillon, minute repeater :D
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj vmetin » 29 May 2012, 22:31

Başkan haklısın. :lol: ama marine chronometer yakışır akedemisyen arkadaşımıza :champ:

bu arada ilk saat için ikinci el de düşünülebilir. :arrow: viewforum.php?f=35#axzz1wHyivR8i
forumun satılık ilanlarına göz atmakta fayda var. En azından sahte saat yok :thumbup: .
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj asymptote » 29 May 2012, 22:46

vmetin yazdı:Başkan haklısın. :lol: ama marine chronometer yakışır akedemisyen arkadaşımıza :champ:

Yakışır ama 30'dan sonra.. ;) Ayrıca belirtilen bütçeyi ikiye katlayan önerilerde bulunmuşsunuz beyler. Bakın hakemler de şike yaptı zaten, 6 ay sonra dağ fare doğurdu..
watchs işiniz gereği hem klasik hem de spor giyinebileceksiniz, bunu göz önünde bulundurarak bütçenize uygun önerebileceğim saat işte budur:
Resim
Resim
Fotoğraflar bu saate sahip iki farklı üyemizin daha önceki paylaşımlarından.. Saat hakkında pek olumsuz yorum okumadım. Ayrıca çok iyi bir ilk saat olacağını düşünüyorum, dönen bezeli de cabası (sınav sürelerini tutmak için.. ;) )
Bu arada foruma hoşgeldiniz :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Archezia » 29 May 2012, 23:01

800 liraya Ocean Vintage Military önerelim bence arkadaşımıza. Neden kafa karıştırıyorsunuzki Seiko'yla falan sayın Asymptote :)

Resim
Resim

Ben de bu sene yüksek lisansa başlıyorum inşallah. Akademisyenlik değil ama yakın sayılır. O yüzden halden anlarım watchswatchs :lol:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Analyzer » 29 May 2012, 23:10

Öncelikle bence acele etmeyin, bol bol araştırın ki saati aldığınızda daha çok bilerek daha çok keyif alın ve içinize sinsin. Marka olarak Türkiye'den almayı düşünüyorsanız bence öncelikle Orient, Seiko ve Tissot markalarını inceleyin.
Kullanıcı avatarı
Analyzer

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Serefhan ve 134 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners