TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Veloci-T Chronograph Üzerinden Fikir Danışma...

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot Veloci-T Chronograph Üzerinden Fikir Danışma...

Mesaj freedom36 » 30 Eki 2011, 16:04

Merhabalar,

Ben forumla henüz tanışmış bir üyeyim. Bu vesileyle herkese selamlarımı sunuyorum.

Asıl amacım kullanmakta olduğum Tissot Veloci-T Chronograph (satış linki ve "şimdilik" temsili fotoğrafı için bkz. viewtopic.php?f=35&t=6765#axzz1cCTc2iNr ) saatimi satmaktı ancak forumu biraz kurcalayınca alt üst oldum desem yeridir. O saatler nedir öyle yarabbi! :o Benim gibi maymun iştahlı bir adama bu en son yapılacak kötülüklerden biriydi; hele ki saatimi satıp nakde dönüştürmem gerekirken... :D

Uzun bir hikaye olabilir; sabırla okuyup yardımcı olursanız çok ama çok memnun olurum.

Şimdi olayım şudur saygıdeğer saat üstadları: İlk amacım saatimi satıp, biraz vites küçülterek elime nakit geçmesini sağlamaktı. Bunun için de hedef olarak Casio Edifice serisinden makul fiyatlı olanlara göz gezdiriyordum. Sonradan kendime şunu hatırlattım: Eğer Tissot'dan daha düşük yahut daha yüksek bedelli de olsa bir saat alacaksam, bu saat sade ve zarif ama bir o kadar da kendini belli eden, klasik giyime daha uygun (işyeri-takım elbise durumları malum), mümkünse deri kayışlı (yahut alışabilir ve kendime yakıştırabilirsem metalik kordonlu da olabilir) bir saat olacak! Mekanizma, dayanıklılık tabi ki önemli. Tissot'yu biraz da bu yüzden tercih ettim, pek fazla tecrübem olmamasına rağmen... Ancak saatin aksesuar olarak kendini belli etmesi gereken bir meta olduğuna kendimi ikna ettim. :roll: Nedense şu anki saatime o gözle bakamıyorum. Saatin neredeyse tamamının siyah olması da beni boğuyor mu acaba diyorum???

Ama Chronograph'lara karşı da tuhaf bir zaafiyetim var. Bir "Casio Edifice Eqs 1000db" inanılmaz ilgimi çekiyor. Şimdi ikisinin bileşimi gibi gözüken "Tissot PRC200 Automatic Chronograph" seçeneği aklınıza gelebilir. Ama yok; öyle bir karışım istemiyorum. İşte bundan eminim.

Foruma göz atarken Panerai Marina Militare'yi gördüm, mest oldum adeta. :D Yahut bir Steinhart TSF SE, bir Oris BC3 Advanced Day Date... İnanılmaz saatler gerçekten. Ama sadelik derken bir Rolex Submariner'dan da bahsetmiyorum. Nedense o tarz ("diver" mı deniyordu?) saatlerden hiç ama hiç hoşlanmıyorum, bana yakışacağını da zaten düşünmüyorum. Gerçi bileğim oldukça ince, büyük çaplı bir şey istemiyorum ama küçüklerden de hazzetmiyorum. (Örnekler çok uç ve pahalı oldu belki ama burada tanınan saatlerden örnek vermeye çalıştım ki kafamdaki saati anlayabilmenize yardımcı olsun.)

Şimdi beni lütfen ikna edin ve olabildiğince makul/"ucuz yollu" bir çözüm yoluna sevk edin. :D Takas-satın alma-satma teklifleri dahil her türlü seçeneğe açığım.

Ps: Bir de saatin Automatic olması durumu var ki, o da cezbedici. Ancak anladığım kadarıyla fiyatı arttıran bir unsur. Yine de gözümde bir saygı duyulması gereken bir "kalite" emaresi olarak yer ediyor. Artık benim kafam seçenekler noktasında durmuş halde... :lol:
Kullanıcı avatarı
freedom36

Re: Tissot Veloci-T Chronograph Üzerinden Fikir Danışma...

Mesaj buTa » 30 Eki 2011, 20:28

Merhaba freedom36 ; Oris BC3 Advanced Day Date derim...

Resim

http://www.e-pirlant.com/?urun-3267-Oris-BC3-Advanced--Day-Date.html
En son buTa tarafından 30 Eki 2011, 20:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj drk » 30 Eki 2011, 23:36

Freedom36 hoşgeldiniz :champ:

Mesajınızdan sade saatleri beğendiğinizi anladım ancak edificeler oldukça karışık tasarımlara sahipler. Hep birlikte size en uygun saati seçeğimize eminim, biraz araştıralım :thumbup:

Keyifli forumlar :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj freedom36 » 31 Eki 2011, 01:15

@evidence

Öneri için teşekkürler ancak ben "uç örnekler" derken, bu tip saatlerin fiyatlarının beni çokça aştığını vurgulamaya çalışmıştım. :shock: Yoksa daha yeni Baume&Mercier'in Capeland 10006'sı ile karşılaştım ki sormayın... O nasıl bir mavidir...

@Drk

Biliyorum, sanki çok farklı şeylerden bahsediyor gibiyim ama evet, sadelikten yanayım. Bu Chronograph sevdası ise Casio'da ucuz ama göze hoş gelen modeller olduğundan peydah oldu biraz da. Yoksa bu tarzı devam ettirmek istesem, elimdeki Chronograph Tissot'yu satılığa çıkarmazdım.

Şimdi kısaca toparlayayım tekrar;

- Önceliğim fiyat; tercihen 500-1000 lira arası (Tissot'ma 750 liraya alıcı bulabilirsem ve çok çok güzel bir model karşıma çıkarsa üzerine bir miktar koyabilirim ama 1300 lirayı görmem çok ama çok zor...)
- 40-42mm çap,
- Mümkünse kadrana açık rengin hakim olduğu,
- Mümkünse kayışın deri olduğu,
- Mümkünse otomatik, pilli de olabilir pek tabi ki,
- Hem kendini hem kalitesini belli edecek,
- Klasik giyime uyum öncelikli

...bir saat istiyorum. Çok mu şey istiyorum?!

Kolumda nasıl dururdu bilmiyorum ama bu Baume&Mercier'in Capeland 10006 benim aklımı başımdan aldı :roll: Belki onun da kadranı biraz karışık gibi ama umarım istediğimi anlatabilmişimdir az çok...
Kullanıcı avatarı
freedom36

Mesaj freedom36 » 31 Eki 2011, 12:14

Kullanıcı avatarı
freedom36

Mesaj herofb » 31 Eki 2011, 12:17

link'i açmaya bile gerek duymadan Tissot , Oris ve Hamilton'un konuşulduğu yerde Bulova'ya gerek yok diyorum

not:bütçe açısından bakıyorsanız tabiki düşünülebilir.
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj freedom36 » 31 Eki 2011, 14:57

işte benim önceliğim Tissot'yu öncelikle satabilmekte, çünkü bu saatten maymun iştahlı bir insan olarak sıkılmış durumdayım.

Dediğim tarzda, değecek bir saat bulabilirsem eğer bütçeyi birazcık daha yukarı çekerim; ancak buna değmeyecekse örnek verdiğim Blova gibi bir saatle bu işi kapatmak istiyorum... ne yapsam bilemedim.

Diğer üstadlardan da yönlendirici yorumlar bekleniyor. :roll:

Bu arada adı geçen Casio Edifice ürünlerinin 50mm dolaylarında olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Kolumun leblebi yutmuş solucan gibi görünmesini istemem; onlar da ihtimal dahilinden çıktılar artık.. :D

Ekleme: Şu an en kuvvetli ihtimal Hamilton Open Heart HM32565555 (tabi güzel bi fiyata bulunabilirse ve daha iyi bir öneri gelmezse...)
Bu tarz semi-skeleton, automatic'ler oldukça cazip duruyor.
Kullanıcı avatarı
freedom36

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners