TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2000 TL'ye Kadar İsviçre Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

2000 TL'ye Kadar İsviçre Saat Tavsiyesi

Mesaj civciv » 01 Oca 2011, 19:06

Herkese merhaba,

Yeni bir saat alma planı yapıyorum ve bu saatin Swiss Made olmasını istiyorum. Üstüne üstlük bir İsviçre markası olursa daha iyi olur. Kullanım tarzım için bir fikir vermesi açısından, şu an bir Orient Racing CFT00004B model ve Blue Mako saatim var.

Küçük saatleri pek sevmiyorum, o yüzden 44-45 mm civarında olan önerilere açığım. Ancak iri yarı diver saatleri ilgi alanım dışında. Daha şık duracak ama klasik giysi tipi de olmayan bir model olursa daha iyi olur. Pilot tipi modellere de sıcak bakıyorum. Victorinox'ta Valgranges mekanizmalı Airboss Mach 7 modeli hoşuma gitti ama yaklaşık 2.200 TL fiyat verdiler. Victorinox'a bu kadar para vermek te istemiyorum. Gerçi yabancı forumlarda f/p oranı en uygun markalardan biri olarak Victorinox gösteriliyor ama ne bileyim biraz tereddütte kaldım. Hamilton'lara da baktım ama nedense Hamilton'a marka olarak pek ısınamadım. Sadece açık kahve derili X-Wind modeli hoşuma gitti ama ona da 2.300 TL diyorlar, bence abartılı bir rakam. Tissot'ta da kendime uygun birşey bulamadım.

Acaba diğer bildik markalarda istediğim özelliklerde bir model var mıdır? Türkiye ile yurtdışı arası fiyat farkı fazla olması şartıyla yurtdışı önerilere de açığım. Belki bilen vardır, DHL'in Easyshop sistemi ile yüksek olmayan bedeller karşılığı ABD'den alışveriş yapılabiliyor. O şekilde de alabilirim.

Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
civciv

Re: 2000 TL.ye Kadar İsviçre Saat Tavsiyesi

Mesaj Ahbob » 01 Oca 2011, 19:33

Steinhart'lara bakmanizi oneririm.Pilot tipi modeller hosunuza gidiyorsa eminim begeneceginiz modelleri vardir Steinhart'in.Fiyat olarak da sizi cok zorlayacak bir fiyati oldugunu dusunmuyorum.http://www.steinhartwatches.de/index.ph ... &Sel_ID=27
Ozellikle bu model benim hosuma gidiyor.Ama bildigim kadariyla bir Steinhart'a sahip olmak icin internetten siparis vermek gerekiyor.http://www.gnomonwatches.com/Product-view.asp?id=14
Bu siteye de bir gaz atmanizi tavsiye ederim
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj civciv » 01 Oca 2011, 19:51

Steinhart'lar güzel gerçekten. Ancak bir Steinhart'a o kadar para vermek istemem, ufak bir vergisel hesaplama ile 1.750 TL.ye falan geliyor. Chrono'suz modelleri daha uygun gibi ama alacağım saat biraz daha şık olsun istiyorum. Mesela aşağıdaki Christopher Ward gibi. Fiyatı 255 Pound.

Resim

http://www.christopherward.co.uk/c8skt-mk2.html
Kullanıcı avatarı
civciv

Mesaj Archezia » 01 Oca 2011, 21:51

Oris Swiss Hunter Team Limited Edition : viewtopic.php?f=12&t=3818
Sahibinden linki : http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-oris-yeni-almak-icin-eskileri-eritiyorum-34815504/detay Aynı satıcıdan Oris alan biri vardı sanırım forumda.
Resim

Resim
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 139 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners