Yeni saat arayışındayım. Şu anda kullandığım saat Seiko SNK809. Bileğimin çevresi yaklaşık 17 cm. Çok kalın olmadığı için daha küçük saatleri tercih ediyorum, ayrıca bütçem 1500 TL’yi geçmediği için yelpaze bayağı bir daralıyor. Daha çok sportif görünümde saat arıyorum. Araştırmalarım sonucunda 2 saat arasında kaldım.
1) Seiko SKX013

38 mm çap. 7S26 kaliber motor. ISO sertifikalı 200 m su geçirmezlik. Hacking veya Hand winding özelliği yok. Çok ikonik bir saat.
2) Orient Ray Raven 2

41.5 mm çap. F69 kaliber motor. 200 m su geçirmezlik. Hacking ve Hand winding özelliği var. PVD kaplama, tamamiyle siyah bir saat. SKX modeline göre daha ucuz fiyatı var.
Çok zor bir seçim. Klasik bir araba ile son model, özellikleri daha iyi olan başka bir arabayı kıyaslamak gibi. Hacking ve Hand winding özelliği ile Ray Raven özellik açısından önde. Üstelik fiyatı daha ucuz.
Ama bir tarafta da yılların tanınmış, ikonik bir saat olan SKX modeli duruyor. Beni çok çeken özelliği de zaten bu. Saatin tarihi ve ruhu var.
Siz olsanız hangi saati seçerdiniz? Veya bunlar dışında kriterlerime uygun bir öneriniz var mıdır?