TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İki Arada Bir Derede / Tissot Le Locle Seiko SARB065 Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İki Arada Bir Derede / Tissot Le Locle Seiko SARB065 Seçim

Mesaj krms » 25 Şub 2015, 09:45

Arkadaşlar merhaba

Öncelikle kendimden kısaca bahsetmek istiyorum. İstanbul'un nam-ı diğer uşakları ile bolca anılan semti Tarabya'da ikamet etmekteyim.Yaş 25 fakat ben hala okumakla meşgul olanlardanım :) Beykent Üniversitesi Grafik Tasarım öğrencisiyim. Aranıza an itibariyle katıldım fakat nedensiz bir biçimde kendimi üstün saat kültürüne sahip, bu konuda sayfalarca makale okumuş, elinden belkide 50 tane kıymetli saat geçmiş, hatta ve hatta İsviçre'de bir atölyede senelerce çalışmış da Türkiye'ye edebiyat araştırmalarım için kısa bir tatil ve döküman toplama amaçlı gelmiş gibi hissediyorum. Daha önce türlü türlü forumlara üye oldum ama bu forum bana böyle hissettirdi dostlar :)

Şaka bir yana saatden anladığını sanan, halbuki zerre kadar bilgisi olmayanlardanmışım. Komik gelecektir ama ben Armani, Burberry vs gibi markaların saatlerini iyi zannederdim. Hediye amaçlı almış olduğum saatler olsun, kendime almış olduğum saatler olsun saçma sapan saatlere senelerce saçma sapan paralar verdiğimi sizlerin engin tecrübeleri ve tavsiyelerini okuyarak anlamış bulundum.Neyse ki bu saçmalığa daha fazla devam etmememi sağladınız.Artık buradayım ve doğru saatlere doğru paralar vermek isteyen bir Türk genciyim :)

Konuya geçmek istiyorum. Yaklaşık 2-3 gündür deli gibi forumda geziyorum.Gecemi gündüzüme katıp kendime uygun, tarzıma uygun ve bütçeme uygun en iyi saati tespit etmeye çalışıyorum. Belki uzun, belki kısa bir araştırma sonucu bana hitap eden iki alternatif buldum.

-Seiko SARB065
-Tissot Le Locle T41.5.423.53

Bu iki tasarım benim tarzıma ve zevkime çok uygun. İşin merak ettiğim yanı ise hangisinin daha doğru bir saat olduğu?

Dediğim gibi çok yeniyim, acemiyim, teknik bilgim yok denilebilecek kadar az ama istekliyim, öğrenmeye hevesliyim ve doğru bir saat almak niyetindeyim.

Yardımlarınızı bekliyor, şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve aranızda olduğum için mutluluk duyduğumu tekrar belirtmek istiyorum.

Keyifli forumlar dilerim dostlar..
İnsanoğlu insan..
Kullanıcı avatarı
krms

Re: İki Arada Bir Derede / Tissot Le Locle Seiko SARB065 Seç

Mesaj zafeer » 25 Şub 2015, 18:08

Öncelikle hoşgeldiniz.
Seikodaki 6r15 mekanizma ve tissot eta 2824 mekanizmanın forumda karşılaştırması mevcut.
Benim şahsi kanaatim 2 mekanizmanında birbirine göre artı eksileri olmakla birlikte birinin çok üstün oldugunu söylemenin mumkun olmadıgıdır.
ETA'nın artısı daha yüksek vuruş sayısı (28.800 > 21,600)
6r15 ise 50 saat power reserve sunuyorki bu rakam etada 38 saat.
Ustadların karşılastırma ile ilgili yorumlarını okumanızı tavsiye ederim.
Bence burda görsel olarak karar vermek daha doğru ve sarb065 bence görsel olarak daha başarılı
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj zgnclskn » 25 Şub 2015, 18:22

Kozmetik olarak ben de oyumu Seiko'dan yana kullanırım. Romen rakamı olayına pek ısınamamış olmamdan da kaynaklanıyor muhtemelen bu durum. Mevzu Le Locle ise şu kadranı daha başarılı buluyorum mesela, tabi bu arkadaş da chronometre olunca biraz daha tuzlu oluyor :)

Resim
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj zgnclskn » 25 Şub 2015, 18:28

Sanırım kadranda romen ya da değil, bütün indislerin numara ile ifadesinden hoşlanmıyorum ben genel olarak özellikle dress saatlerde. Örneğin romenli olarak da şu Le Locle daha çok hoşuma gidiyor. Tabi bunlar sübjektif görsel değerlendirmeler. Bu arada ben de hoşgeldiniz diyeyim :)

Resim
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj krms » 25 Şub 2015, 21:32

Arkadaşlar öncelikle hoşgeldin temennileri için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Teknik olarak yorumlardan anladığım kadarıyla aralarında pek bir fark söz konusu değil. Bu durumda tercihde bulunmak gerekirse tasarım daha ön planda oluyor. Bende Seiko'nun paylaşmış olduğum modeline daha bir sıcak baktım açıkcası. Saat başlı başına bana hitap ediyor diyebilirim. Sadelikteki güzellik bu olsa gerek :)

Şöyle bir avantaj söz konusu; Sony, yani Japon firmasında çalışan şöför bir arkadaşım var.Geçenlerde bana o söyledi. Şöförlüğünü yapmış olduğu patronu Japonya'ya gidicekmiş ve gelirken bir şey isteyip, istemediğini sormuş. Karar verirsem şayet kargo, gümrük işlemleri gibi prosedürlerle uğraşmayacağım. Japon kardeşimiz gerekirse saati koluna takıp getirecek. Daha önce gümrük ile alakalı çok ciddi sıkıntılar yaşamış birisi olarak, bu benim için pırlanta niteliğinde bir avantaj oldu.

Bakalım, sanırım Seiko alacak gibiyim :)

Dipnot: Bugün gidip özellikle Tissot'ların Le Locle ve Visodate modellerine baktım. Çok şık ve bileğime tam oturan bir yapısı var. Bir tarafım bırak Japonya'yı, yapıştır Tissot'u diyor ama hala daha karar verebilmiş değilim.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduğunuz için.
İnsanoğlu insan..
Kullanıcı avatarı
krms

Mesaj krms » 25 Şub 2015, 21:37

Söylemeden geçemeyeceğim;

Sizler kadar donanımlı olmadığımdan ötürü faal bir şekilde yazışmalara katılamayacağım.Ama aktif bir şekilde takipte olacağımı belirtmek isterim.

Ensenizdeyim, 7/24 izlemedeyim :twisted:

Ben bu saat işini öğrenicem, kafama koydum dostlar :D
İnsanoğlu insan..
Kullanıcı avatarı
krms

Mesaj zgnclskn » 25 Şub 2015, 22:09

Bence Japonya konusunda böyle bir avantaj varken Japanese Domestic Market yani JDM bir seiko getirtmek daha verimli olabilir. Henüz JDM ler ile ilgili birebir tecrübem yok, zaten ben de forumda 2 ayımı daha doldurmadım bile :) Ama işler beklediğinizden daha da hızlı ilerleyebilir :) Forumda gerek teknik gerek diğer konularda çok faydalı bilgiler var gerçekten. JDM seikolar anladığım kadarıyla daha da özenli üretimler, bir de model zenginliği olarak bu Japonlar güzelleri kendilerine saklıyorlar bence :) Sarb serisi de genel olarak çok hoş bir seri.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj Aleksey » 25 Şub 2015, 22:15

SARB :champ:
Kullanıcı avatarı
Aleksey

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners