Seiko Premier Kinetic ile Orient Otomatik bir saati hiç karşılaştırmayın bence. Mekanizmaları çok farklı.
Resimdeki saat Seiko Premier Kinetic ve perpetual takvim özelliği var. Pili var ve bu pil kolunuzun hareketi ve saatin otomatik mekanizması ile şarj oluyor.
Saatte herhangi bir arıza yoksa aynen quartz saatler gibi yanılma payı pek yok. 2100 yılına kadar artık yıllarda dahi takvim kendini ayarlıyor. Saati kullanmadığında takvim haricinde saat duruyor. İlk titreşimde saatin kendini ayarlama özelliği var. Pilin yatmış bir saat değil ise yedi yıl ömrü var"mış". Pil bittiğinde saatin kendisimi yoksa perpetual takvimimi duracak çözemedim.
Ben bu saati tekrar alacak olsam dikkat edeceğim şey mekanizma. Resimdeki 7D56 kalibre. Birde 7D48 olanları var. 56 olanlar zannederim daha iyi. 56 mekanizmaların görselliği de daha iyi. 56 lar 100 - 200 TL. daha yüksek fiyatlı.
Ben 7D48 olanını almıştım. Seiko'nun hatalı ürettiği bir saate denk gelmiştim. Saate "iki tane iki" "iki tane dört" vardı.

Ciddiyim. Fotosunu isterseniz öm geçebilirim. Komikti. Arkadaşlarla epey neşelendik. Başka bir saat ile değiştirdiler. Kurtuldum.
Mako Bulue XL bir Orient'i hala kullanıyorum. Kullanıyorum derken çoğunlukla oğlum, çalabilirsem ben. Sahibi çok bir saat. Dayanıyor. Hiçbir aksaması yok. Ama ileride ne olur derseniz bilemem.
Eğer aynı ücreti ödeyeceksem otomatik bir Orient (veya pilsiz, otomatik bir seiko, hatta bir swiss ) alırdım, saatin içinde de pil olduğu düşüncem olmazdı. Arada bir atomik saat karşısına geçip merasim ile ayarlamanın da zevkine varma imkanım olurduBenim kullanıcı olarak fikrim bu. Ama üstadlar farklı bir şey derse esas odur.