Bal覺k biraz uursuz sound etti fark覺nday覺m ama uzun zamand覺r kafam覺 kurcal覺yan bir soruda foruma dan覺覺y覺m dedim.

Daha 繹nceden de paylat覺覺m 羹zere mevcut koleksiyon bu:

Sorunsal覺m覺z覺 繹zetlemek i癟in ahs覺ma m羹nhas覺r psikopatl覺klar覺m覺 繹zetlemek gerekir

- u anda koleksiyonumda kendi 癟ap覺mda grail watch kategorisinde Patek olduu i癟in ister istemez her 繹nemli toplant覺 / okazyon / hafta sonu falan onu takmak istiyorum
- Renk uyumu konusunda bir psikopatl覺覺m var妃esela lacivert tak覺m elbiseyle ya da spor lacivert / kahverengi tonlar覺nda k覺yafetlerle siyah kay覺l覺 / siyah kadranl覺 saat takam覺yorum. rnein kahverengi ayakkab覺 ve kemerle siyah kay覺l覺 veya kadranl覺 bir saat sevmiyorum (evet, manyak m覺s覺n olmlar覺 duydum)

- Bu sebepte 繹t羹r羹 Patek genelde gri / siyah tak覺m elbiselerin ve/veya yine ayn覺 tonlarda spor k覺yafetlerin 繹zel saati iken, dier kombinasyonlarla Offshoreu ya da kahverengi kay覺la Reversoyu kullan覺yorum. Yani Pateke complementary olacak 2. bir 繹zel saat aray覺覺 var
- Koleksiyonda 癟elik bilezik eksii hafiften var 繹zellikle hamam gibi s覺cak olan yaz aylar覺nda s覺k覺nt覺 olsa da asla ve asla saatle denize / havuza gitmediim i癟in 癟ok 癟ok ciddi bir problem deil ama olsa iyi olur

- elik bilezikli / lacivert kadranl覺 bir saat dertlere derman olabilir gibi g繹z羹kse de biliyorum ki mesela AP Jumbo alsam, yine Pateki takmak isteyeceim. Biraz evde hafta sonu i癟in Ferrari dururken yar覺m g繹n羹lle g羹nl羹k arabaya binme sendromu diyebiliriz.
- Offshoreu satmay覺 d羹羹nm羹yorum 癟羹nk羹 spor giyime 癟ok uyuyor. Satarsam anca AP Jumbo + 1 saat i癟in olabilir. Ama o +1 saat de yukarda bahsettiim 繹zellikleri tatmin etmesi gerekecei i癟in bu seferde spor saat eksii olacak ve b羹t癟e sap覺tacak

Tabii bir de b羹t癟e k覺stas覺 var bu operasyon i癟in yakla覺k $20,000l覺k bir b羹t癟e ay覺rd覺m.
AP Jumboyu 癟ok d羹羹nd羹m. 2 s覺k覺nt覺s覺 var
1) Dediim gibi lig olarak 5726n覺n bir alt覺 gibi sonu癟ta ve kendimi biliyorum alsam Patekden ziyade OffShore ile d繹n羹羹ml羹 kullan覺l覺cak
2) Maallah benim kollar kaptan maara adam覺ndan hallice olduu i癟in bu kadar ince saatlerin 癟ok 覺k durmad覺覺 kanaatindeyim. Yani k羹癟羹k saat seviyorum ama biraz daha kal覺n olmas覺 laz覺m sanki (misal Datograph)Bak覺n覺z resimler

Dier opsiyonlar ikinci el Lange 1 olabilir. ok beeniyorum ama al覺rsam rose gold olmas覺 laz覺m 癟羹nk羹 yine ahsi bir psikopatl覺覺m beyaz alt覺n覺 sevsem de 癟elikle ayn覺 g繹r羹nen ve daha yumuak / dikkat isteyen bir metale s覺rf alt覺n diye para vermek bana uymuyor.
Ya da ikinci el 1815 chronograph bekleyiini devam ettirebilirim, ya da 15305 gibi skeleton bir AP ile marjinallik s覺n覺rlar覺n覺 zorlayabilirim. 襤kinci el almaya da baya niyetliyim. PP'yi bi tek almam san覺r覺m 癟羹nk羹 fiyatlar覺 癟ok d羹m羹yor ama nas覺l arabada hep ikinci el al覺p paran覺n alabilecei en iyi arabaya binme taraftar覺ysam burada da ayn覺 mant覺a ge癟tim ufak ufak.
Son nokta ise PP / AP / ALS d覺覺nda bir saat istemiyorum 癟羹nk羹 tatmin etmeyecek. Ka覺nt覺y覺 almak i癟in yar覺m g繹n羹lle yap覺lan al覺mlar genelde k覺sa s羹reli yama oluyor bende tam i癟ime sinmiyorsa alm覺y覺m diyorum. Mevcut saatlerden ise sadece Reversoyu teoride verebilirim ama onu da 癟ok istemiyorum. Ya da akl覺ma acayip yatan bir 癟繹z羹m olursa Offshoreda gidebilir ama yerine yine bir AP gelmesi laz覺m o zamanda. FM ve Rolex kesinlikle kal覺yor manevi sebeplerden, 5726'da hala en beendiim nautilus o y羹zden g羹c羹m yettiince satmam
Evet biraz sayko bir profil 癟izdim ama akl覺ma gelmeyen bir kombinasyon / trade belki vard覺r diye foruma dan覺mak istedim. Sonu癟ta saat manya覺n覺n halinden anca biz anlar覺z