Saatlerle az çok ilgilenen bir kişi olarak, çevremde moda markalarının saatlerini alan kişileri adeta hor görüyordum.
"O saat o kadar para etmez" , "yazıktır, gidip Orient , JL , Seiko falan alsaydın, kalan parayla da 5 kişilik yemek yerdik" , "o tezgahta satılanlarla senin kolundaki arasında çok fark yok"
gibi sözlerle karşımdakini saati aldığına pişman ediyordum.

Kendim ise bu zamana kadar beğendiğim saatlerin maddi durumumu çok aştığı için saat kullanmayan biriydim. Aradığım sade ancak şık olacak bir saatti. "Sade şıklık" kelimesini duyan saatçiler hemen benim "emekli doktor/imam saati" diye tabir ettiğim sarı kadranlı 38 mm'lik düz saatleri gösteriyorlardı.
Neyse, geçen Kasım ayında Armani Ar2457 'yi gördüm. Epey hoşuma gitti. Şu güne kadar tutuyorum kendimi almamak için. Ancak kolumda da artık bir saat görmek istiyorum. Saat&Saat garantili olarak 680 liraya bulabildim. Sormak istediğim bunun içindeki mekanizma hakikaten çok mu kötü? Yani çok dayanıksız bir saat midir bu?
Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 1 eylülde saati almayı planlıyorum. Saatsiz kalmaktansa almaktan yanayım.