tolgi06 yazdı:genelde kutuları açıp baktıkları için pek faydası olmuyor ama umut dünyası işte
bu olay başına gelen oldu mu hiç?
tolgi06 yazdı:genelde kutuları açıp baktıkları için pek faydası olmuyor ama umut dünyası işte
hsnmrycl yazdı:tolgi06 yazdı:genelde kutuları açıp baktıkları için pek faydası olmuyor ama umut dünyası işte
tolgi06 yazdı:hsnmrycl yazdı:tolgi06 yazdı:genelde kutuları açıp baktıkları için pek faydası olmuyor ama umut dünyası işte
Benim başıma geldi evet. Kutunun üzerine düşük fiyat yazdırmama rağmen Seiko Coutura Kinetic gümrüğe takılmıştı. Bariz şekilde kutu da açılmıştı.Sonuç ise %20 vergi olmuştu
arayanbulur yazdı:eskiden çok yurtdışı alışverişim vardı. 150 euroydu sınır eğer 150 euroyu aşarsa aşan miktarı ödüyordun pek koymuyordu insana.
şimdi kanun maddesini inceledim 75 euro aşan her mal ticari mal kabul edilirmiş. yani 75 euro muafiyeti de yok artık. fiyat neyse onu aynen % 20 sini ödüyorsunuz. Hükümet cari açığı böyle kapatacak herhaldemir perdelerle.
conbay yazdı:
Ben şu anda lisanüstü eğitim kredisi alıyorum bu krediyle lisansta aldığım krediyi ödemem gerekiyor (erteleme istemem halinde her ay faiz biniyor, eğer ödemeyezsem haciz geliyor, tıpkı diğer öğrenciler gibi...)
Sağlık güvencesi ile çok şükür lisans eğitimimde bir muayene dışında işim olmadı. 1 ocaktan itibaren bir diş muayenesi için hastaneye gitmek istedim, Genel sağlık sigortası kapsamında kapsam dışı olduğumu öğrendim. Herhangi bir sağlık güvencemin olmamasına rağmen...Özel hastaneye gideyim dedim eskiden 70 TL olan muayene ücreti 90 TL'ye çıkarıldı. Pay oranı %70'ten %90'a çıkmış, masraflarda bu ölçüde kişiden alınacakmış.
Bu aralar İran'a bulaşıyorlar, sıcak çatışma ve İran'ın karışması ihtimalinde de petrol fiyatlarının tavan yapacağını düşünürsek; 75 Euro'luk limit yakında "ne getirirsen getir gümrük vergisi" şekline dönüşebilir. "Buna da şükür" algısını güçlendirmemiz lazım, yoksa insan sinirleniyor:)
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir
|