Clk yazdı:Herkes otomatik saat kullanacak diye bir durum söz konusu degil. Sadece otomatik olsun diye de koluna plastik poset gibi Swatch takmanin bir anlami yok. Kullanana da bir sözümüz yok.
Saat bir aksesuar ve alacak olan kisinin amaci ile karakterini belirler. Bence Fossil'in dizayn gayet güzel. Benim en yakin arkadaslarimdan biri evde AP, Ebel gibi markalar dururken Fossil takiyor.
byflawles, eger amac otomatik mekanizmali bir saat almaksa bu saat yanlis secim. Eger aksesuar olarak kullanmak istiyorsan (ekstra olarak zamani da gösteriyor

) o zaman Fossil güzel. Cünkü ne Seiko 5, ne Orient ne de baska bir otomatik bu fiyata böyle güzel bir optik sunabilir.
Clk, yazdıklarınızın birçoğuna katılmıyorum. Swatch firmasının sattığı saatlere ister otomatik olsun ister pilli "poşet" yakıştırmasını yapamazsınız, hiçbirimizin haddine değil.Bir firmayı överken diğerini eleştirebilirsiniz saygı çerçevesinde olduğu sürece diye düşünüyorum "Bence Fossil'in dizayn gayet güzel." " o zaman Fossil güzel" demişsiniz eyvallah, kişisel beğeninizdir saygı duyarım, ancak bir markayı tavsiye ederken diğerini gömmek midir sizin tavsiye anlayışınız? Kullanana sözün yok ama swatch poşet gibi öyle mi? Benim eşim 5 yıldır kolundaki poşetten memnun(!) hani şu incecik olan modellerden ve poşet ilk günkü kadar yeni ve zarifliğini korumakta, ayriyetten yanılmıyorsam 5 yılda bu poşete sadece 2.kez pil takıldı(!)
Fossil'e gelince daha önce kullandığım için rahatlıkla yazabilirim,saatlerini de aksesuarlarını da uzun yıllar severek kullandım ve kullanıyorum ,halen fossil firmasının bileklik ve kolyelerini kullanmaktayım, Fossil'in ürettiği saatlerde -yaşanılan sorunlar- saatin kasa ve mekanizması dışında daha çok kordonuyla alakalı oluyor. bence gelen 10 şikayetten 7-8i kordondan kaynaklı. bende yaşadığım için söyleyebilirim poşet(!) gibi olmamakla beraber kordonlarının kaliteden uzak olduğunu düşünüyorum,deri bileklikleri bu kadar kaliteliyken kordonunda ki malzeme neden böyle anlamamaktayım.
Bende tavsiyede bulunurken ilk yazdığım mesajda direkt git otomatik al herkes otomatik kullanmalı demedim kimsede diretmez zaten. siz nasıl şu anda tavsiyede bulunduysanız bende seikonun pillilerine yönlendirdim fikrimi belirttim. arkadaşlarımız sonra otomatik tavsiyesi isteyince bütçesi dogrultusunda otomatik önerilerimizi belirttik.