Merhabalar,
Bende tabiki
Seiko derim fakat!
Denizde, kumda, oğlanla yerde boğuşurken, mangalda, ufak tamirat işleri sırasında rahatça kullanabileceğim, kolumdan çıkarmayacağım, aynı zamanda da hayatıma renk katacak bir saat bakıyorum.
Saat bakıyorum demişsiniz. G-Shock'larda dikkat ederseniz saniye yok. Yelkovan ve akrepleri ise resmen perçinli. Yukarıda saydığınız şartlarda (ağır şartlarda) G-Shock modellerinin daha güvenilir olacağını düşünüyorum. Bir çok saat biliyorum ki saydığınız atraksiyonlar sırasında saniyeleri düşmüş... Hele ki tamirat işlerinden bahsetmişsiniz. Babam bu şekilde 2 tane seiko, 2 tane swatch, 2 tane casio eskitti. En sağlam modelleri, benim hediyelerim!...Saniyeleri düştü. Ha bu şans değil....hatalı kullanım şartı...seiko olmuş, casio olmuş, omega olmuş veya hamilton olmuş. Tamire kolunuzdaki saat ile girdiğiniz zaman durum bambaşka bir hal alıyor. Resmen G şoklara saat maruz kalıyor. Başına bir hal gelmemesi imkansız gibi görüyorum. Çekiç sallayıp keskiye vurmak, kazma sallayıp taş kırmak. Saniyesi hareketli saat ile asla tamirat işine girmem. Babam avukat... Fakat her işi kendi yapar... Usta girmez bizim evlere. Ha şuda bir gerçek ki hiçbir ustanın bileğinde casio'nun dijital basit (askerlerin taktığı 20-30 TL.)modelinden başka bir saatte görmedim.
Çelik bileziğide denizde takarsanız güneşte ısınıp kolu biraz fazla acıtıyor:) Bilginize... Hele ki ege ve akdeniz bölgelerinde.
Saygılar.